Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kesimpta (ofatumumab)
lecze sie w Niemczech wiec inaczej to wyglada, ale przy wczesniejszym leku (tez w formie zastrzyku) bylo podobnie - nikt nie kazal mi ich oddawac do utylizacji
Odpowiedz
(19-11-2023, 22:41)Tosiia napisał(a): lecze sie w Niemczech wiec inaczej to wyglada, ale przy wczesniejszym leku (tez w formie zastrzyku) bylo podobnie - nikt nie kazal mi ich oddawac do utylizacji

Bo leczysz się za granicą. Stąd różnica. W Polsce w programie lekowych oddajemy peny i już.
Odpowiedz
Ja nie oddaję, leczę się w Rydygierze, w Krakowie.
Z tym, że w grudniu jadę na badania i oznajmiam im, że dziękuję za Kesimptę. Może komuś innemu bardziej posłuży, ja jestem na niej bez sił kompletnie, z zawrotami głowy non-stop, otępiała, z kiepską koncentracją, no nie jestem w stanie tak funkcjonować. Dawno nie miałam rzutu, może to za silny lek dla mnie? Mam zmiany w szyjnym ale rzutów jako takich nie było. A to lek przy postaci rzutowo-remisyjnej, może coś innego lepiej na mnie podziała...
Odpowiedz
(20-11-2023, 21:02)Anka napisał(a): Bo leczysz się za granicą. Stąd różnica. W Polsce w programie lekowych oddajemy peny i już.

wiem, że różnica wynika z tego, że leczę się w Niemczech - to oczywiste. W Polsce nie w każdym szpitalu w programie lekowym oddaje się peny więc to może dziwić pacjenta, kiedy każą je oddawać.

NIP przykro mi, że musisz zmieniać lek, ale dobrze że słuchasz swojego organizmu. Kesimpta nie wszystkim służy i może rzeczywiście jest zbyt silna dla Ciebie. Ja na Copaxone czułam się źle więc rozumiem o czym mówisz ... nie powinno być tak, że biorac lek jest gorzej zamiast lepiej.
Odpowiedz
(23-11-2023, 16:12)Tosiia napisał(a):
(20-11-2023, 21:02)Anka napisał(a): Bo leczysz się za granicą. Stąd różnica. W Polsce w programie lekowych oddajemy peny i już.

wiem, że różnica wynika z tego, że leczę się w Niemczech - to oczywiste. W Polsce nie w każdym szpitalu w programie lekowym oddaje się peny więc to może dziwić pacjenta, kiedy każą je oddawać.

NIP przykro mi, że musisz zmieniać lek, ale dobrze że słuchasz swojego organizmu. Kesimpta nie wszystkim służy i może rzeczywiście jest zbyt silna dla Ciebie. Ja na Copaxone czułam się źle więc rozumiem o czym mówisz ... nie powinno być tak, że biorac lek jest gorzej zamiast lepiej.

Ja zmieniłam placówkę i w tej i w poprzedniej musiałam zwracać.
Odpowiedz
Witam. Czy jest ktoś może w programie lekowym w szpitalu MsWiA w Poznaniu ? Mam za tydzień dostać pierwszą dawkę i chciałbym wiedzieć jak o będzie wyglądało.
Odpowiedz
Hey. Mam covid. W przyszły wtorek powinnam zrobić zastrzyk. Można? Jutro będę dzwonić do szpitala ale piszę tu bo chcę się dowiedzieć jak to u was było.
Odpowiedz
Hej dawno mnie nie było.Biore kesimpte I plytki rosły.Dostałam obrzęków nog.Teraz rodzinny dal mi furosemid. Obrzeki zeszły lecz od poniedziałku ledwo chodzę. Jutro dzwonie lub na izbę jadę.Święta w łóżku. Doszedł wysoki kwas moczowy. Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
Ja w domu .St zapalny i ponoć sterydów dać nie można wtedy.
Czas mi chyba do światła
Odpowiedz
O rany to duzo sie dzieje Orchidea u Ciebie,  trzmaj sie tam jakos  Serce
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości