Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolejny rzut ale czemu znowu ręce
Hej chyba mam kolejny rzut bo mam zdretwiale rece a lewa w ogole slaba ze ciezko ki ja utrzymac i to w momencie juz mnie zalamuje to ze najwiecej na rece mi idzie ? czy ktos z was tez ma tak ze atak jest bardziej rece niz inne czesci ciala? Jutro lekarz zobaczymy co powie
Odpowiedz
Anka A jak długo tak masz
Odpowiedz
W sumie to od wczoraj nagle mi zdretwialy obie rece i lewa trzyma do teraz ogolnie choruje od listopada ale przeraza mnie jak sie ze mna tak dzieje
Odpowiedz
Tak, wszystko zależy od tego od jakiego czasu to masz i z jakim nasileniem?!
Bo tak jak piszesz kłopoty z rękoma już miałaś i jeśli to incydent krótkotrwały i jednorazowy to chyba nie rzut tylko chwilowe pogorszenie spowodowane jakimiś czynnikami które u osób zdrowych też wywołują chwilowe niedyspozycje. Ważna jest Twoja samoocena i obiektywnego podejścia do sytuacji. Nieraz tylko lekarz może obiektywnie ocenić czy to jeż "rzut" czy lekkie chwilowe pogorszenie?!?!?! Staraj się spokojnie podejśc do zaistniałej sytuacji!
Pozdrawiam!
To nie S.M. ma mnie  tylko ja mam S.M.
Odpowiedz
Anka 87 trzymaj się i daj znać co Ci lekarz powiedział. U mnie to najczęściej nogi cierpią najgorzej, chociaż rzuty tez juz miałam na obie ręce, u mnie z reguły pojawiają się niedowlady polowiczne. Zarówno lewa i prawa strona juz swoje przeszła ale większych ubytków nie ma Oczko
Odpowiedz
He Ania, po pierwsze nie panikuj, a po drugie nie panikuj Uśmiech
Obserwuj i skonsultuj z lekarzem! Uśmiech

Ja się zaziębiłam, jak na Wielkanoc byłam w Polsce i od tygodnia z tym przeziębieniem łażę, w końcu w weekend mnie powaliło, czułam się jak zombie, dodatkowo problemy z nogami i prawe oko (pierwszy rzut, w połowie oślepło, ale sterydy mi je postawiły na nogi Oczko ) znowu zaczęło zachodzić ciemną mgłą... Wyspałam się, wygrzałam, przeszło po ~1,5 dnia Uśmiech

Także jeśli to faktycznie pamiątki po poprzednich atrakcjach, to mam nadzieje, że nic groźnego i chociaż nieprzyjemne, to szybko minie. Niemniej, na pewno warto się skonsultować z lekarzem, by nie przegapić rzutu i zareagować odpowiednio wcześnie.

A co do tego, że uderza tylko w jedną część ciała, to ja miałam i oczy, i ręce i nogę Uśmiech Osobiście wolę kończyny, ale też nie wiem, czy tu faktycznie można coś "woleć", tak głupio gadam Uśmiech

Dużo zdrowia i spokoju!
You are never too old to set a new goal or to dream a new dream...
Odpowiedz
Juz sama nie wiem moze to dlatego że ostatnio duzo sie stresuje i chodze ciagle nabuzowana? Poprostu boje sie ze w koncu rece mi odmowia posluszenstwa. No zobaczymy co jutro lekarz powie bo jutro jade po lek i mam wizyte tylko ze jak na razie zawsze od niego slysze ze przy stwardnjeniu moze sie tak dziac, napewno dam znac
Przepraszam za bledy ale pisze z telefonu bo dopiero z pracy wyszlam
Odpowiedz
Anka dla mojej lekarki też wszystko jest "normą" przy SM, też słyszę że tak się może dziać.
Odpowiedz
Anka daj znać co ci lekarz powiedział. Ja miałam już problem z obiema rękami i nogami i jednym okiem. Do pełnej sprawności nie wróciło nic ale nie są to jakieś duże ubytki. Ręce tez mi dretwieją ale nie są takie cały czas tylko pojawia się to wiele razy w ciągu dnia. Funkcjonuje normalnie i jeśli ktoś nie wie to nie jest w stanie zauważyć że coś mi dolega. Pisałaś ze dużo się stresujesz wiec może to spowodowało jakieś pogorszenie które szybko minie.
Odpowiedz
Mój neurolog ma podobne myślenie. Tydzień temu byłam u niego na oddziale bo mam słabszą lewą nogę, najpierw się zdziwił, później powiedział, że mogę to tak odczuwać, po czym mnie zbadał i stwierdził, że rzeczywiście ta noga jest ciut inna ale na kroplowki się to jeszcze nie łapie. Powiedział, że jeżeli mi to będzie bardzo przeszkadzać lub się pogorszy to wtedy położy mnie na oddział na kroplówki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości