Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OCT
Czy ktoś ma je robione? Mi kazali co roku powtarzać.
Pierwsze badanie wykazało lekkie uszkodzenie. To z maja ma wyższe parametry ale jeszcze nie byłam z tym u okulisty. Wskaźnik DDLS (Czy jakoś tak) mam na razie na poziomie 5 więc się nie martwie
Odpowiedz
Ja miałam to badanie około 3 lata temu. Tez mi wyszło niewielkie uszkodzenie nerwu wzrokowego w prawym oku. Mam też robic co roku ale nie mam kiedy wybrać się do okulicy po skierowanie.
Odpowiedz
Ja miałam na początku leczenia i też mam uszkodzony nerw ale nie określili czy to od SM.
I mam mieć też robione raz w roku ale chyba w ramach programu.
Odpowiedz
(09-06-2017, 09:07)mufa napisał(a): Czy ktoś ma je robione? Mi kazali co roku powtarzać.
Pierwsze badanie wykazało lekkie uszkodzenie. To z maja ma wyższe parametry ale jeszcze nie byłam z tym u okulisty. Wskaźnik DDLS (Czy jakoś tak) mam na razie na poziomie 5 więc się nie martwie

Cześć .ja kiedyś czytałam tutaj o tym oct i prosiłam okulistkę o skierowanie ale nie dała.
Odpowiedz
Ja też miałam OCT i wyszło mi bardzo duże uszkodzenie nerwu wzrokowego, co doskonale wiem i bez tego badania. No ale okulistka dawała skierowanie, to poszłam, czemu nie. Jednak wiele to nie wniosło do wiedzy o moim stanie zdrowia Uśmiech.
Odpowiedz
a jak wygląda to badanie?
Odpowiedz
Hela badanie wygląda tak że patrzysz na kropkę/krzyżyk A lekarz sobie tam coś sprawdza
Odpowiedz
DziękiUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Też miałam. Ale właściwie po co? Po pznw wyszło uszkodzenie i jeszcze mi okulista powiedziała że w drugim które było świeżo po pznw też wyjdą z czasem...tylko się podenerwowałam...
Odpowiedz
Anna żeby sprawdzić czy i w jakim stopniu nerw jest uszkodzony
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości