Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alemtuzumab
Witam wlasnie zakonczylem program 2 letniego leczenia lekarstwem o nazwie " Alemtuzumab" pirwszy rok 5 dniowy pobyt w szpitalu pod kroplowka w tym roku 3 dni, efekty sa dobre polecam ps. leczenie w UK
Grzesiek

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Odpowiedz
Czesc Grzesiu Uśmiech moglbys cos wiecej powiedziec o tym leczeniu? Czy zanim przystapiles cos Ci dokuczalo? Chodzi mi o Twoj stan wyjsciowy i koncowy, czy czujesz jakas poprawe? Czy miales skutki uboczne? Mowiles ze musiales lezec w szpitalu, czy robili Ci przy tym badania? Jak sie czules w trakcie podawania leku ?
Odpowiedz
Czesc mi dokuczalo zmeczenie i dokucza dalej ale przywyklem robiono mi rezonans i wykryto MS zaproponowano mi ten lek i sie zgodzilem 5 dni po 8 godzin pod kroplowka w pierwszym roku mialem chrostki na nogach (skutki uboczne) nic wiecej, po roku przeprowadzono resonans po raz drugi i pani doktor stwierdzila ze MS sie zmniejsza a niektore plamy to juz blizny wiec przystapilem do 3dniowej kuracji w tym roku ktora zakojczyla, teraz tylko badania krwi przez 4 lata co miesiac i okresowe kontrole czuje sie raczej dobrze, przy podawaniu leku czulem sie bardzo dobrze a badania tylko krew

Mam mniejsze zaburzenia rownoeagi

Odpowiedz
Czyli tylko zmeczenie Ci dokuczalo? Nie miales zadnych niedowladow, zawrotow glowy, problemow z widzeniem ? Super ze zmiany sie zmniejszyly ale czesto tak jest, ze zmiany w mozgu nie koleruja ze stanem pacjenta, liczy sie stan fizyczny. Czy to u Ciebie sie poprawilo?
Odpowiedz
Wzrok staracilem na jedno oko z 8 lat temu samo sie naprawilo wtedy nie stwierdzono co to , przewlekle zmeczenie i lekkie zaburzenia rownowagi mialem rok temu teraz nawet nie ma sladu tylko oczy pobobno pijane albo przecpane podobno mam ale tym sie nie przejmuje co mowia inni, problemy z wymowa jeszcze byly i chyba tyle jest leppiej lekarz stwierdzil

Odpowiedz
No to super, ze jest poprawa. Jest to obiecujacy lek i nie trzeba sie martwic, ze trzeba sobie zastrzyki regularnie robic lub lykac tabletki. Szczesciaz z Ciebie Uśmiech
Mam jeszcze jedno pytanie, czy za jakis czas wracasz do leczenia? Jaki jest okres dzialania leku ?
Odpowiedz
Tylko 2 sesje na cale zycie i tyle chyba ze sie cos wydarzy to jeszcze raz malo prawdobodobne tylko witamina D, dzieki wiem ze mam szczescie w nieszczesciu Uśmiech

Odpowiedz
Grzesiek a czy w miedzyczasie jakies inne leki na SM wchodza w gre czy juz nic nie mozesz brac? Na wypadek jakbys nie dostal tamtego leku?
Odpowiedz
Siemka narazie nic innego nie wchodzi w gre nikt nie przewiduje ( lekarka ) innych lekow, ewentualnie jeszcze jedna terapia jak by bylo zle

A czy moge nie wiem jest dobrze i nie pytalem

Odpowiedz
Super, trzymam kciuki aby nie trzeba było ponawiac terapii i żeby SM się zatrzymało całkowicie Uśmiech pozdrawiam Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości