Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(28-11-2021, 19:44)Lusia98 napisał(a): Każdy musi wiedzieć sam co dla niego jest dobre o najodpowiedniejsze. Wiem jak mój układ hormonalny szalał w latach młodzieńczych, lekarze nie edukowali w temacie żywienia wtedy wcale jedyne co -hormony i tyle. Myślę że gdyby ktoś uświadomił mnie 20 lat temu byłabym dziś zdrowsza ale nie miałam tyle szczęścia. Co do wysypu Odry w Europie nie będę polemizować, startowałam ze swoją firmą z daną szczepionka na rynku Polskim i Niemieckim, cenę mieliśmy wyższa więc nie wygrywaliśmy. Wyszczepic trzeba bo data ważności jest krótka. To najważniejsze dla lekarzy i szefów danej placówki. Nikt mnie nie przekona do tego że szczepienia dla dzieci są cud metoda na uniknięcie chorób wieku dziecięcego i zachowania zdrowia. Dużo lepsze dla Nas jest życie w zgodzie z naturą niestety czasy się radykalnie zmieniły Smutny
Cóż mogę powiedzieć - gdyby nadal szalało choćby polio i złapałoby je Twoje dziecko, to inaczej byś śpiewała... 
I to nie jest tak, że każdy sam powinien decydować, co jest dla niego dobre, ponieważ nie każdy ma wystarczającą wiedzę, żeby to ocenić. Poza tym zasada życia w społeczeństwach jest prosta - Twoja wolność kończy się tam, gdzie wchodzisz w sferę wolności innych albo zaczynasz stanowić dla nich zagrożenie.
Odpowiedz
(28-11-2021, 19:54)Iris napisał(a): Poza tym zasada życia w społeczeństwach jest prosta - Twoja wolność kończy się tam, gdzie wchodzisz w sferę wolności innych albo zaczynasz stanowić dla nich zagrożenie.
I to jest bardzo mądre stwierdzenie. Powiem Wam, jak było u mnie - nie chciałam się szczepić, zrobiłam to tylko dlatego, żeby wyjechać za granicę, ale patrząc dziś co się dzieje, wiem że postąpiłam razem z Panem Mężem słusznie. W obecnej sytuacji u nas i na świecie i pojawieniu się nowego wariantu covida chyba nie ma się nad czym zastanawiać.
Lusia - masz szczęście, że nie znasz nikogo kto ciężko przeszedł covid, bo u mnie to był młodszy syn, w marcu zeszłego roku, kaszel, duszności, gorączka i nikt nie chciał mu pomóc, sanepid kazał siedzieć w domu, nikt nie zrobił mu testu, nie chciał do nas przyjechać, żeby nas nie zarazić - wiecie co przeżywałam? A ponieważ pracowałam w branży medycznej uruchomiłam znajomego lekarza, którego wybłagałam o pomoc dla mojego dziecka. Po 3 tygodniach męczarni i moich nerwów zrobił rtg płuc i wyszły mu plamy zejściowe po zapaleniu. Potem był mój starszy syn - stracił zapach i węch, osłabienie. Następnie mój Pan Mąż...i już wtedy wiedziałam, że będę następna. Na szczęście u nas nie było tragedii, przeżyliśmy...Ale znam też osoby, które straciły kogoś z rodziny...
Odpowiedz
Iris brzmi to strasznie to co piszesz. Właśnie to jest najgorsze w dzisiejszych czasach i to mnie najbardziej przeraża w ludziach że nie szanują decyzji i zdania innych. Człowiek człowiekowi nóż w plecy wbija. Właśnie samego wirusa aż tak bardzo się nie boje bardziej ludzi którzy włączają telewizor śledzą statystyki, ufaja bezgranicznie reklamom.. myślę że gdyby nie media wszystkim łatwiej by się żyło w dzisiejszych czasach.

A ja chcę decydować dla mnie i za moje dzieci co jest dla mnie i dla nich najlepsze i nie dam sobą rządzić nikomu i nigdy. Zresztą koranowirus z nami był jest i będzie nikt nie znalazł cudownej metody aby się go wyzbyć. Znam wiele przypadków osób które po 2 szczepieniu nadal przechodzą go podobnie, wykluczone zostają z życia na 3-4 tyg. Zresztą nie wiem czy widzieliście jak reklamy zmieniają się na przestrzeni lat, 50 lat temu nasi rodzice wierzyli że cukier krzepi i w przychodniach wisiały plakaty z takim napisem aby podać dziecku cukier bo jest dla niego dobre. Teraz zupełną odwrotność nagle planujedlugiezycie i ograniczam cukier!? Lekarz siedział za biurkiem z paczką Malboro czy tej marki z wielbłądem (przepraszam nigdy nie paliłam) . Ciekawa jestem co będzie znowu za kolejnych 50 lat ?!

A tak na końcu dodam że dziś wymarzlam strasznie z córką na spacerze i myślę sobie tylko po cichu- Byle do lataaaa ....
Odpowiedz
oj Lusia98, Lusia98, Lusia98. Obyś ty i cała reszta te lato mogła wspominać, najlepiej miło. Dzisiaj na tablicy fb jednej z naszych forumowiczek widziałem fajne podsumowanie tych wszystkich anty covidowców, anty szczepionkowców i chyba całej reszty anty. Nie wiem jak tu wstawić obrazek to zacytuję:

"Odmawiam założenia opon zimowych, ponieważ:
to mój samochód, mój wybór, moja wolność. Skuteczność opon zimowych nie jest udowodniona, poza badaniami przeprowadzonymi przez producentów (zaskakujące). Moja sąsiadka miała wypadek po założeniu opon zimowych. Niektórzy mają już 3 komplet opon, to dowodzi ich nieskuteczności. Nie wiemy, z czego są zrobione. Giganci, producenci opon straszą nas zimą, żeby się wzbogacić. Poza tym, to producenci opon wymyślili śnieg i rozrzucają go w nocy, gdy śpisz. Jeżeli mam opony, rząd może mnie śledzić w śniegu. Dowiedzcie się, otwórzcie oczy, przestańcie być owcami! W tym roku oponom zimowym mówimy nie!

:-(
Odpowiedz
(29-11-2021, 23:04)Lusia98 napisał(a): Iris brzmi to strasznie to co piszesz. Właśnie to jest najgorsze w dzisiejszych czasach i to mnie najbardziej przeraża w ludziach że nie szanują decyzji i zdania innych. Człowiek człowiekowi nóż w plecy wbija. Właśnie samego wirusa aż tak bardzo się nie boje bardziej ludzi którzy włączają telewizor śledzą statystyki, ufaja bezgranicznie reklamom.. myślę że gdyby nie media wszystkim łatwiej by się żyło w dzisiejszych czasach.

A ja chcę decydować dla mnie i za moje dzieci co jest dla mnie  i dla nich najlepsze i nie dam sobą rządzić nikomu i nigdy. Zresztą koranowirus z nami był jest i będzie nikt nie znalazł cudownej metody aby się go wyzbyć. Znam wiele przypadków osób które po 2 szczepieniu nadal przechodzą go podobnie, wykluczone zostają z życia na 3-4 tyg. Zresztą nie wiem czy widzieliście jak reklamy zmieniają się na przestrzeni lat, 50 lat temu nasi rodzice wierzyli że cukier krzepi i w przychodniach wisiały plakaty z takim napisem aby podać dziecku cukier bo jest dla niego dobre. Teraz zupełną odwrotność nagle planujedlugiezycie i ograniczam cukier!? Lekarz siedział za biurkiem z paczką Malboro czy tej marki z wielbłądem (przepraszam nigdy nie paliłam) . Ciekawa jestem co będzie znowu za kolejnych 50 lat ?!

A tak na końcu dodam że dziś wymarzlam strasznie z córką na spacerze i myślę sobie tylko po cichu- Byle do lataaaa ....

Oj, ja daleka jestem od wiary w reklamy. Ale czytać umiem, także publikacje naukowe. I mam na tyle oleju z głowie, żeby nie wierzyć, że cały świat się zmówił, żeby położyć wszystkie gospodarki bez powodu. Cały świat nie potrafi się nigdy zgodzić w odniesieniu do najprostszych rzeczy, a tu jednak większość ekspertów mówi jednym głosem.

A co do tego rządzenia - kiedy żyjesz w społeczeństwie, niestety musisz dawać sobą rządzić. Nie szczepiąc się czy nie przestrzegając zasad, stajesz się zagrożeniem dla innych. Możesz kogoś zabić - kogoś, kto jest słabszy, bardziej schorowany albo kobietę w ciąży. W dodatku robisz to z premedytacją. Ale zdaje się, że szkoda na Ciebie gadki. Fruu już wrzucił ładne podsumowanie. 

I wiesz, to trochę hipokryzja z tymi hasłami o życiu w zgodzie z naturą i złu płynącemu z mediów. Korzystasz z internetu i nie mieszkasz w lepiance ani jaskini, wytwarzając sama swoje ubrania i pożywienie.
Odpowiedz
Iris akurat żywienie od 2 lat wytwarzam sobie sama, mam swój ogródek kurki i zające ( ale tu pewnie obrońcy zwierzat mogą na mnie naskoczyć ) mam też kilka baranów. Tak jem mięso. Niestety prowadzę działalność gospodarczą która głównie korzysta z dobroci mediów i manipulacje płynące z reklam są mi dobrze znane. Spokojnie, nie korzystam z wielkich skupisk ludzi. Mój lekarz uważa, że nie powinnam się szczepić na covid i poki co zaufam mu w tym temacie. Chciałabym tu poruszyc jeszcze jedna kwestię szczepisz się po to aby zadbać o SWOJE zdrowie czy czyje ? Bo nie rozumiem ? Z opon korzystam całorocznych też takie istnieją ? ale warto zaznaczyć że tygodniowo więcej kilometrów robię na własnych nogach albo rowerze* i drodzy moi kochani mniej stresu wszystkim życzę, radości z pierwszego śniegu, uśmiechu i pociechy ze swoich dzieciaczków. Bez nich nic nie miałoby sensu przynajmniej w moim życiu a dzięki SM już nie gonię za tym złem koniecznym

Nie będę kochani z Wami polemizować co do covid ja nie neguję że istnieje taka choroba - absolutnie.
Odpowiedz
A ja mięsa nie jem, bo nie lubię. Nie dla jakiejś tam ideologii. Ryb tez nie jem, bo nie lubię. Takie dziwadło że mnie jest. I człowiek problematycziany, bo nigdzie nie ma nic do jedzenia hahaha, a głupio iść do kogoś z własnym prowiantem hahaha
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(01-12-2021, 10:50)Akinom napisał(a): A ja mięsa nie jem, bo nie lubię. Nie dla jakiejś tam ideologii. Ryb tez nie jem, bo nie lubię. Takie dziwadło że mnie jest. I człowiek problematycziany, bo nigdzie nie ma nic do jedzenia hahaha, a głupio iść do kogoś z własnym prowiantem hahaha

Dawaj do mnie. Mnie rzadko coś dziwi i sam jeżdżę z własną kawą i herbatą (pamiętajcie, coś takiego jak Minutka to nie herbata) :-D
Odpowiedz
Właśnie mnie to sklepowe mięso odkąd mam swoje odrzuca. Zjem z grzeczności (wiekszosc osób nie wie że jestem chora uważają, że jestem okazem zdrowiaaa) jak pójdziemy w gości to też nie chce być wredna... Mąż to często kręci nosem bo pół dnia spędzam w kuchni. Nie miałam ostatnio czasu zająć się moimi marchewkami, Selerami i porami i tak musiałam kopać już i szukać je w śniegu. Jak widzę czasem w sklepie te ich selery XXXL. Moje pierwsze były w ziemi od maja pod folią praktycznie i to taka większą męska ręką (garść). Jak oni je hodują ? Duży uśmiech wątróbkę serca i inne podroby uwielbiam powiem Wam że w Naszym przypadku nawet bardzo wskazane to skarbnica B12. Kiedyś nie jadłam wcale .. a dziś to koniecznie danie z żółtek surowych być musi conajmniej 5 (skarbnica witamin z grupy B). No i mogłabym się rozpisywać dużo na temat diety. Uwielbiam styl żywienia wg Dr Wahls i polecam każdemu.
Odpowiedz
Możecie do mnie mówić Mistrzu :-D
Wczoraj na basenie byłem. I może nie najlepszym stylem ani czasem olimpijskim, ale 10 długości pokonałem. HA!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości