Liczba postów: 31
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
16-06-2023, 19:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2023, 19:46 przez Użytkownik10.)
No ale tak czy siak nie było to zapalne jak w sm więc lekarz i tak nic nie może zrobić. Ewentualnie mogę spacerować czy ćwiczyć to wrócę do jakieś formy ale wzrok pewnie mi już taki zostanie. Zmiany są drobne a już nie pocę się tak strasznie jak to było na początku do tego mdłości już mi też przeszły wiec może to się naprawi. Takie zmiany jak moje są u alkoholików albo u ludzi starszych. 18 lipca mam kolejny rezonans więc zobaczymy. Jeszcze zapomniałem napisać że pytałem lekarza czy te zmiany są nowe a on powiedział że są stare a stare zmiany to były te deminizacyjne wiec nie rozumiem ocb. Jak miałem pierwsze zmiany deminizacyjne to podejrzewali coś z sercem ale miałem robione usg serca i wszystko okej i też miałem robione usg tętnic.
Liczba postów: 551
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Coś się kiedyś musiało wydarzyć ale nie warto się skupiać na tym co było, teraz ważne jest to żeby zawalczyć o to co będzie.
Liczba postów: 1 130
Liczba wątków: 13
Reputacja:
21
Dostałeś jakieś leki, że przeszły Ci pocenie i mdłości? Nie rozumiem, jak taki wzrok może Ci zostać?
Reputacja:
1
17-06-2023, 06:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2023, 06:52 przez Użytkownik10.)
Dostałem lek na zawroty głowy i to wszystko, mdłości i pocenie samo przechodzi, no wzok już taki zostanie do momentu jak nie zacznę nosić okularów albo zrobię sobie laserową korekcję wzroku, teraz tak sobię myślę czy nie iść do jakiegoś neurologa prywatnie, wiem że przyjmuje na ochojcu jakiś ordynator dr janas i jeszcze z nim do pewności się dowiedzieć co i jak. Ogólnie to jestem załamany tym że mam takie objawy bo to już kolejny ubydek mojego zdrowia, wcześniej drżenie głowy i ucisk łydki. Mam takie wrażenie że jakby lekarze z tego szpitala zrobili mnie w konia. Tak myślę że większość tych objawów co mam to mi minie, ale wzrok pewnie już się nie naprawi i te dziwne uczycie ucisku i mrowienia z lewej strony tyły głowy. Byłem w 100 % pewny że mam rzut dostanę wlewy i wszystko przejdzie a tu coś takiego, jeszcze od wczoraj co do wzroku to te podwójne widzenie jakby było już mniejsze dziś w sumie też jest lepiej, co dziwne te objawy tak sobie chodzą np raz mam ucisk w jednej nodze bardzo silny a na drugi dzień mam wszystkie objawy po trochu.
Liczba postów: 551
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Wiesz co z tego co pisałeś to nie masz SM i nigdy pod tym kontem się nie badales, a zdiagnozowales sobie sam rzut?! Myślę że to dobry pomysł zapisać się do lekarza i dowiedzieć co ci dolega, bo te objawy mogą mieć różne przyczyny, także zostaw internet i telefon, idź do lekarza i daj znać co ci powie. Tak na marginesie to nie byłeś szybciej u lekarza skoro zdrowie ci szwankuje od jakiegoś czasu?
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
Paranoję i hipochondrię tez można z powodzeniem leczyć i raczej stąd bym zaczęła.
Reputacja:
21
(17-06-2023, 10:14)JMonika79 napisał(a): Paranoję i hipochondrię tez można z powodzeniem leczyć i raczej stąd bym zaczęła.
Też tak myślę, dobry psychiatra by się przydał, a potem spokojnie wykluczenie wszystkich innych dolegliwości.
Reputacja:
1
17-06-2023, 14:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2023, 15:10 przez Użytkownik10.)
No tak zmiany zanikowe w mózgu są od paranoi, wszystko się zgadza. Krew poszła do warszawy na badania to też hipochondria, lekarz nawet nie wspomniał o psychiatrze ale ok  I tak tych zmian już nic nie wyleczy, proste.
Reputacja:
21
Jeżeil w ten sposób podchodzisz do swojej choroby, to rzeczywiście nic jej nie wyleczy. Z góry zakładasz, że jesteś przegrany, leki nie pomogą, lekarze są debilami itd. Nikt nie zadba o Ciebie lepiej niż Ty sam, musisz rozmawiać z lekarzami, dopytywać, żądać wyjaśnień. Jeżeli brałeś Lorazepam, to był jakiś powód, dla którego Ci go przepisali. Znajdź dobrego psychiatrę, idź do fizjoterapeuty, umów się prywatnie do neurologa, dałam Ci namiary na dr Szymańską, drugi jest dr Maciejowski w Katowicach.
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
O Właśnie takie roszczeniowe, pesymistyczne podejście jest najgorsze , nic się już nie da, nic już nie pomoże, na wszystko jest za późno - zwyczajnie kaplica. Dostałeś kilkanascie bardzo dobrych podpowiedzi jak to ugryźć i jak najlepiej to poprowadzić do końca, żeby wreszcie się wyjaśniło, poki co sm u Ciebie nie stwierdzono, część dziwnych objawów ustąpiła więc chyba nie ma tragedii.
|