Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
podejrzenie miastenii lub SM
Zbadaj sie pod kątem boreliozy jeszcze.To jest choroba,ktora daje setki różnorodnych objawów i lubi "naśladować "inne choroby,wiem to z własnego doświadczenia.
Odpowiedz
(15-12-2017, 23:24)Kasia75 napisał(a): Zbadaj sie pod kątem boreliozy jeszcze.To jest choroba,ktora daje setki różnorodnych objawów i lubi "naśladować "inne choroby,wiem to z własnego doświadczenia.

Właśnie też zamierzam, muszę jednak przejrzeć papiery ze szpitala zakaźnego - czy przypadkiem tych badań mi nie robiono (czy robi się je tylko prywatnie?). Ponieważ już w zakaźnym sugerowano, że nie mam WZW typu A, a raczej coś autoimmunologicznego, może coś neurologicznego...

Tak czy siak - codziennie dochodzą nowe objawy. Jestem coraz bardziej skołowana. W środę mam neurologa i jestem tak we wszystkim pogubiona, że aż nie mam pojęcia jak mam zacząć, co powiedzieć.
Od soboty w nocy budzi mnie zdrętwienie nogi. Ledwo się wybudzam - na tyle, by czuć, że cała noga jest drętwa i mrowi, więc nią przez półsen poruszam. Nie jest w żaden sposób przygnieciona, nie widzę żadnego logicznego wytłumaczenia, dlaczego miałaby drętwieć...
Odpowiedz
W szpitalu pewnie zrobili Ci test elisa,ewentualnie western blott,a te przeważnie dają fałszywy wynik.Mnie borelioza wyszła dopiero w teście CD57,a wcześniej robilam dwa razy elise,raz western blotta i wyszlo że nie mam boreliozy.Prócz tego wyszły mi koinfekcje,bartonella i babeszia.
Odpowiedz
A mam też takie pytanie - bo czuję się jak wariatka. Pisałam, że wsparcia w rodzinie nie mam, bo dla nich to nerwica. Tak, miałam nerwicę, zanim zdiagnozowano mi chorobę Gravesa. Zanim trafiłam do szpitala zakaźnego z powodu ostrego WZW typu A - oczywiście, mam nerwicę i przesadzam.

Nie wiem, czy mam. I wiem, to forum SM. Ale może istnieją jakieś logiczne przesłanki, które rzeczywiście przy tym, co opisałam, pasują do nerwicy wegetatywnej? Może ja jestem po prostu walnięta?
Odpowiedz
Myślę,ze nie jesteś walnięta.Ja dwa lata chodziłam po lekarzach po lekarzach zanim szosty neurolog wpadł n to,że to pewnie borelioza.Miałam wmawiane różne rzeczy,min.nerwice,depresje,menopauze,sm,sla(stwardnienie zanikowe boczne),a nawet jedna osoba (z bliskiej rodziny),powiedziała,że chyba mam schizofrenie.Też wszyscy patrzyli jak na wariatkę,także wiem co czujesz.We wcześniejszym wątku opisałam swoją historię.Jak chcesz to poczytaj.

W nowszym wątku,a nie wcześniejszym.
Odpowiedz
Dobrze może jeszcze zrobić rezonans odcinka szyjnego i piersiowego rdzenia oaz badanie płynu mózgowo - dzeniowego na obecność prążków.Mam podobne objawy, opadnięta powieka w lewym oku, nierówne źrenice, ból prawego oka i oczodołu.Mrowienia głowy, nogi.Senność.Ból nóg czy rąk po niewielkim wysiłju.U mnie SM na tą chwile niepotwiedzone.Diagnozuję się już od oku i nic.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości