20-12-2017, 18:13
macie może coś skutecznego na nietrzymanie moczu sprawdzonego?mi nic nie pomaga a wręcz się pogłębia
nietrzymanie moczu
|
20-12-2017, 18:13
macie może coś skutecznego na nietrzymanie moczu sprawdzonego?mi nic nie pomaga a wręcz się pogłębia
27-02-2018, 09:58
Witam ja to choruje już 12 lat na SM i powiem szczerze dużo przeszłam ż ta choroba, ale najgorsze to właśnie to ciągle parcie na pęcherz coś okropnego ... nic nie pijesz , a ciągle chce Ci się siku okropne to jest ... I dość krepujace
18-03-2018, 20:40
Dawno tu nie zaglądałam ale ostatnio pęcherz zaczął mi bardzo dokuczać.
Od dawna, jeszcze przed diagnozą, musiałam często korzystać z toalety, ale ostatnio to jakiś dramat. Non stop czuję parcie na pęcherz. Jak wychodzę z domu to planuję je pod kątem dostępu do toalet. Najgorsze jest to, że czasami czuję że muszę skorzystać z toalety a jak już usiądę żeby zrobić siku to nic... a parcie nadal zostaje. Czasem tak się tym nakręcam, że wolałabym nigdzie się nie ruszać
18-03-2018, 20:57
Też tak miałam z biegiem leczenia przeszło, jeszcze jadłam dużo żurawiny i piłam z niej herbatkę, ale nie wiem czy to miało większy wpływ czy tec
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
18-03-2018, 21:42
Nie wiem, może też spróbuję żurawiny. Napewno nie zaszkodzi
Najgorsze, że w ogóle nie mogę złapać kontaktu z neurolog z programu lekowego. Tylko pieczątke mi przybija co miesiąc... Nic się od niej dowiedzieć nie mogę.
20-03-2018, 16:29
Samo parcie na pęcherz to jeszcze pikuś. Mi się zaczęło dziać coś "lepszego". Jak czułam, że muszę do toalety, musiało to się zadziac od razu, bo inaczej to jak u małego dziecka, po prostu leciało. Nie miałam na to w ogóle wpływu. Obciach jak diabli. Już się zaczynałam serio zastanawiać nad pieluchomajtkami. Tylko jakoś psychicznie nie mogłam się z tym pogodzić. Na szczęście moja pani neurolog przepisala mi tabletki, Ditropan. Biorę to już 3 tygodnie i odpukac, na razie pomaga. Nie poskałami się ani razu. Może to "to". Oby. Bo jakoś tak nie widzę siebie w pieluchach.
20-03-2018, 17:19
A botoks na pecherz? Zawsze to jakies rozwiazanie gdyby tfu tfu
20-03-2018, 17:47
Z tym nietrzymaniem moczu to jest przekichane. Mam to samo.
21-03-2018, 09:57
Ano jest. Mam nadzieję że te tabelki pomagają na dłużej
17-04-2018, 08:41
Dostałam receptę na Ditropan.
Jak przeczytałam skutki uboczne to się zastanawiałam czy to brać, ale stwierdziłam, że spróbuję. I wiecie co? Życie stało się piękne 3 godziny bez panicznego poszukiwania toalety!!! AAAA... Ciesze się jak dziecko |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|