Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kłopoty ze snem
Tak jakoś zgrabnie nastąpiło przejście na inny temat. :-)
Spisz pięknie Miriam. Ja bym tak chciała chociaż raz w tygodniu... Są dni, że zaczynam funkcjonowac jak nietoperz z niewyspania.
Odpowiedz
Miriam nie wiem Smutny ja tak śpię od pół roku i w moim przypadku to raczej nie przesilenie. Przeczekaj bo jednak pogoda jest szalona, więc pewnie od niej pochodzi Twoja sennośćUśmiech
Odpowiedz
Też mam czasem problemy ze snem, biorę hydroxyzyne teraz po dwóch tygodniach brania śpi mi się dobrze, lekarz mówił ze w razie co można jeszcze spróbować melatonine i persen Uśmiech
Odpowiedz
U mnie jest tak że ja już padam ok 20 ze zmęczenia. Ale gdy tylko przyłożę głowę do poduszki sen odchodzi A oczy mam jak 5 zł. I męczę się tak do 2 czasem do 3. Rano to bym spała Ale wstaję ok 9. Później chodzę na długie spacery z nadzieją że jak się zmęczę to w nocy szybciej zasnę. Ale to tylko mrzonki. Każda noc u mnie się kończy tak samo. Smutny Nieprzespaniem i zmęczeniem na drugi dzień Smutny
Odpowiedz
Spróbuj wkomponować drzemkę w dzień (nawet 20 minut leżenia w ciszy, ja to praktykowałem jeszcze przed diagnozą), dorzuć regularne posiłki, ruch, relaksująca kąpiel, może jakiś masaż i suplementuj melatoninę. Jak to nie zadziała - dopiero leki (benzodiapiny). W sensie - sen po lekach nasennych nie jest tak regenerujący jak naturalny, w żadnej mierze.
Odpowiedz
Ja to już i melatonine i persen i meliski sobie fundowalam i nic. 2 - 3 w nocy pobudka i pozamiatane. Za to jak wezmę sirdalud to tak ze 3 godziny nie wiem, co się ze mną dzieje. Jest totalny reset i nie pamiętam nic. A w nocy nie ma spania tak jak powinno być.
Odpowiedz
(28-09-2018, 18:34)Akinom napisał(a): Ja to już i melatonine i persen i meliski sobie fundowalam i nic. 2 - 3 w nocy pobudka i pozamiatane. Za to jak wezmę sirdalud to tak ze 3 godziny nie wiem, co się ze mną dzieje. Jest totalny reset i nie pamiętam nic. A w nocy nie ma spania tak jak powinno być.

Ja codziennie o 2 nad ranem ide siusiu robic. Nie wazne czy oproznie pecherz przed snem czy nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
(28-09-2018, 19:03)Anka napisał(a):
(28-09-2018, 18:34)Akinom napisał(a): Ja to już i melatonine i persen i meliski sobie fundowalam i nic. 2 - 3 w nocy pobudka i pozamiatane. Za to jak wezmę sirdalud to tak ze 3 godziny nie wiem, co się ze mną dzieje. Jest totalny reset i nie pamiętam nic. A w nocy nie ma spania tak jak powinno być.

Ja codziennie o 2 nad ranem ide siusiu robic. Nie wazne czy oproznie pecherz przed snem czy nie.

Jakby co, to na to też przepisuje się leki pacjentom.
Odpowiedz
(28-09-2018, 20:26)WorkBorg napisał(a):

Ale ja mam tak od dawien dawna. To co mi dolega jak ja wstaje w nocy na siusiu? Ja ogolnie duzo pije bo trzymam wode i nauczylam sie zeby pic. I duzo siusiam ogolnie

Odpowiedz
(28-09-2018, 20:38)Anka napisał(a):
(28-09-2018, 20:26)WorkBorg napisał(a):

Ale ja mam tak od dawien dawna. To co mi dolega jak ja wstaje w nocy na siusiu? Ja ogolnie duzo pije bo trzymam wode i nauczylam sie zeby pic. I duzo siusiam ogolnie

A, to przepraszam! ale moze innym sie przyda.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości