Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(09-03-2022, 10:41)e-smka napisał(a):
(08-03-2022, 15:07)Akinom napisał(a): A ja właśnie skończyłam układać faktury za leki do pit. Moja ostatnia ulga hahahaha. W przyszłym roku podatku nie będzie. Teraz tylko to popodliczac, podejmować, co trzeba i gotowe. Papiery są najgorsze.

Jak nie będzie? To gdzie będzie? Ej ja dopiero zaczęłam z tymi odliczeniami i już mam kończyć? Nie załamuj mnie...

(08-03-2022, 19:20)Łucja napisał(a): Miałam dziś wizytę u neuro... roczne podsumowanie. Rezonans w porównaniu z poprzednim... ok  Uśmiech . Teraz news  Duży uśmiech ... każdy kto był na podsumowaniu musiał jeszcze iść na testy neurologiczne . Czyj to pomysł to cholera wie Duży uśmiech . Wracając do testów to np. mierzenie kółkiem policyjnym ile się przejdzie w ciągu 6 minut ... takie łażenie w te i z powrotem z tym wynalazkiem... niezła beka  Duży uśmiech . Do tego wkładanie prawą i lewą ręką w otwory małych kołków i ich wyciąganie - mierzone ile schodzi taka robota XD. Itd Duży uśmiech
Ciekawe czy tylko w Rzeszowie takie pomysły były czy też to przerabialiście w innych przychodniach   Duży uśmiech

Nigdy nie miałam takich badań, w Poznaniu takich zwariowanych nie robią Duży uśmiech

To  weszło od tego roku bo wcześniej takiego czegoś nie przerabiałam  Duży uśmiech
Odpowiedz
Łucja, ja mam rentę. Dochód roczny poi niżej 30000. Do 30000 nie płaci się podatku, tylko składki na ubezpieczenie zdrowotne. Więc w 2023 nici z jakichkolwiek odliczeń. Nawet na ulgę prorodzinna się nie zalapie. O czymkolwiek innym nie ma mowy. Wspólnie też się nie opłaca rozliczać, bo za bidna jestem i mąż straciłby ulgę dla klasy średniej.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(09-03-2022, 19:29)Akinom napisał(a): Łucja, ja mam rentę. Dochód roczny poi niżej 30000. Do 30000 nie płaci się podatku, tylko składki na ubezpieczenie zdrowotne. Więc w 2023 nici z jakichkolwiek odliczeń. Nawet na ulgę prorodzinna się nie zalapie. O czymkolwiek innym nie ma mowy. Wspólnie też się nie opłaca rozliczać, bo za bidna jestem i mąż straciłby ulgę dla klasy średniej.

Przepraszam że wprowadziłam małe zamiesznie  Nieśmiały , ale ja nie o tym pisałam  Duży uśmiech . Chodziło mi o te testy neurologiczne co teraz są przy podsumowaniu rocznym . Wcześniej ich nie było dopiero od tego roku to wprowadzili, wcześniej nie miałam przyjemności ich wykonywać  Duży uśmiech .
Odpowiedz
(09-03-2022, 18:25)Łucja napisał(a):
(09-03-2022, 09:22)AskaP napisał(a):
(08-03-2022, 19:20)Łucja napisał(a): Miałam dziś wizytę u neuro... roczne podsumowanie. Rezonans w porównaniu z poprzednim... ok  Uśmiech . Teraz news  Duży uśmiech ... każdy kto był na podsumowaniu musiał jeszcze iść na testy neurologiczne . Czyj to pomysł to cholera wie Duży uśmiech . Wracając do testów to np. mierzenie kółkiem policyjnym ile się przejdzie w ciągu 6 minut ... takie łażenie w te i z powrotem z tym wynalazkiem... niezła beka  Duży uśmiech . Do tego wkładanie prawą i lewą ręką w otwory małych kołków i ich wyciąganie - mierzone ile schodzi taka robota XD. Itd Duży uśmiech
Ciekawe czy tylko w Rzeszowie takie pomysły były czy też to przerabialiście w innych przychodniach   Duży uśmiech

Łucja w której przychodni w Rzeszowie? Ja mam wizytę roczną w czerwcu Duży uśmiech

W Szpital wojewódzki na Lwowskiej. Leczę się u dr. Perenca  Uśmiech

Czyli dokładnie tak jak ja Uśmiech To już wiem co czeka mnie w czerwcu Duży uśmiech
Odpowiedz
(09-03-2022, 20:01)AskaP napisał(a):
(08-03-2022, 19:20)Łucja napisał(a): Miałam dziś wizytę u neuro... roczne podsumowanie. Rezonans w porównaniu z poprzednim... ok  . Teraz news  Duży uśmiech ... każdy kto był na podsumowaniu musiał jeszcze iść na testy neurologiczne . Czyj to pomysł to cholera wie Duży uśmiech . Wracając do testów to np. mierzenie kółkiem policyjnym ile się przejdzie w ciągu 6 minut ... takie łażenie w te i z powrotem z tym wynalazkiem... niezła beka  Duży uśmiech . Do tego wkładanie prawą i lewą ręką w otwory małych kołków i ich wyciąganie - mierzone ile schodzi taka robota XD. Itd Duży uśmiech

Łucja w której przychodni w Rzeszowie? Ja mam wizytę roczną w czerwcu Duży uśmiech

Czyli dokładnie tak jak ja Uśmiech To już wiem co czeka mnie w czerwcu Duży uśmiech
No niestety ale nie unikniesz tego  Duży uśmiech .
Odpowiedz
(09-03-2022, 20:06)Łucja napisał(a):
(09-03-2022, 20:01)AskaP napisał(a):
(08-03-2022, 19:20)Łucja napisał(a): Miałam dziś wizytę u neuro... roczne podsumowanie. Rezonans w porównaniu z poprzednim... ok  . Teraz news  Duży uśmiech ... każdy kto był na podsumowaniu musiał jeszcze iść na testy neurologiczne . Czyj to pomysł to cholera wie Duży uśmiech . Wracając do testów to np. mierzenie kółkiem policyjnym ile się przejdzie w ciągu 6 minut ... takie łażenie w te i z powrotem z tym wynalazkiem... niezła beka  Duży uśmiech . Do tego wkładanie prawą i lewą ręką w otwory małych kołków i ich wyciąganie - mierzone ile schodzi taka robota XD. Itd Duży uśmiech

No niestety ale nie unikniesz tego  Duży uśmiech .

Jak mus to mus i nic nie poradzi.

W ogóle ta cała sytuacja jest dla mnie nowa bo leczę się od maja 2021 więc "świeżynka" jestem można powiedzieć. We wtorek jadę po leki właśnie, w kwietniu mam rezonans i w czerwcu wizytę roczną. W sumie tak patrząc rok zleciał migiem..
Odpowiedz
No to ja już miałam leczenie jak wszędzie takie badania będą. Ja bez kijów to bezkolizyjnie przejdę przez ulicę i to raczej taką osiedlową. Równowaga u mnie żadna. O koordynacji ruchowej nie wspomnę. Chyba, że we Wrocławiu są na to za wygodni i za leniwi. I tej wersji się trzymajmy hahaha. Panią doktor widuję raz w roku.
Odpowiedz
Ciekawe, czy u mnie na rocznej będą też takie nowe badania? Wizytę mam z końcem marca albo z początkiem kwietnia, w zależności kiedy będzie wynik MRI. Ja tylko przy wejściu do programu miałem u psychologa badanie funkcji poznawczych. I wnioski: wyniki funkcjonowania neuropoznawczego z pogranicza normy i wiodące osłabienie pamięci epizodycznej w zakresie materiału słuchowo-werbalnego.
Odpowiedz
(09-03-2022, 15:44)Akinom napisał(a): Polski burdel hahaha. Mój stary to chociaż klasa średnia. Ja to dziad jestem hahaha. Mezalians jak złoto. Możnaby unieważnić małżeństwo hahaha Powód piękny :-D:-D:-D

Chociaż moja babcia za panny Bykowska była. Szlachcianka być może :-D
No popatrz, a moja babcia Bakowska była, ale nie szlachcianka, wyszła za Mickiewicza - przerąbane Smutny 
Za to u mnie też mezalians Oczko Duży uśmiech ja herbowa wyszłam za mąż za wnuka dorożkarza Oczko Duży uśmiech , ale...we Lwowie...może prababka mi wybaczy Oczko Duży uśmiech . A tak w ogóle myślałyście kiedyś o szukaniu swoich przodków, bo ja jestem absolutnie w to zaangażowana.
Odpowiedz
Moja ciotke za takie poszukiwania zapłaciła 1000 zł biskupowi tarnowskiemu. Widziałam to, co znalazła, ale nic mi to nie mówi. Ja sama doszłam do pradziadków.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości