Liczba postów: 2 571
Liczba wątków: 33
Reputacja:
20
Upaly sa okropne. Jak jest gorąco to nie ma zycia. Zdycham wtedy w domu. Nigdzie nie wychodzę. Po o 20 lipca jedziemy nad morze, a ja wcale nie marze o tym, żeby było gorąco. Mi 20 stopni wystarczy. W życiu nie pojechałabym np. do Chorwacji. Nie nadaje się do takich temperatur. Śmieje się, ze za granicę to ja mogę do Norwegii. Tam jest chłodno :-)
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
03-07-2024, 16:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2024, 17:36 przez Tosiia.)
Mialam badanie odcinka szyjnego w poniedzialek i dzis piersiowego i stabilnie - nie mam nowych zmian.
Dzis po badaniu czuje sie taka zmeczona, w poniedzialek tak samo ale myslalam, ze to przez pierwszy dzien okresu. Dzis znowu zmeczona i nie wiem czy to jednak nie przez rezonans i techno party w tej tubie przez ponad 15 min.
Liczba postów: 1 130
Liczba wątków: 13
Reputacja:
21
(03-07-2024, 08:59)Akinom napisał(a): Mi 20 stopni wystarczy. W życiu nie pojechałabym np. do Chorwacji. Nie nadaje się do takich temperatur. Chyba, że trafiłabyś tak jak ja w Chorwacji, że po 2 tygodniach wyjechaliśmy, bo przez ten czas może były 2 dni słoneczne, a przez resztę lało i było zimno, aż przyszedł taki sztorm, że nas wszystkich pozamiatało na campingu, a my naszą przyczepę campingową musieliśmy przywiązać do drzewa
---------------------------------------------------------------------------------
Tosia - 15min? To dlaczego moje trwa 40min?
Liczba postów: 1 400
Liczba wątków: 10
Reputacja:
17
Moje też trwa dłużej. Zdążę się przespać.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Reputacja:
20
Ja też. Ale pewnie wszystko zależy od rezonansu. Jak jest nowy to pewnie szybciej.
Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
04-07-2024, 11:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2024, 11:12 przez Tosiia.)
Ojej az 40 min :o to juz teraz rozumiem 'marudzenie' na rezonans ... u mnie trwa zazwyczaj 12 - 20 min, a do 20 minut dochodzi tylko jak mam z kontrastem.
Po ostatnim rzucie czyli od ok. 3 lat mam na odcinku piersiowym słabo intensywna zmiane - jest bardzo mala ale to wlasnie ona jest odpowiedzialna za moje codzienne delikatne prady na nogach, stopach i w okolicach intymnych. Dziwne jest to SM.
My w tym roku z mezem chyba bez takiego prawdziwego urlopu ... musimy jechac do Polski na wesele wiec troche tam zostaniemy, ale bardzo duzo zwiedzamy lokalnie wiec chociaz tyle. Z biegiem lat juz pragnienie wypraw zagranicznych mi minelo.
Reputacja:
20
Szczerze to mi jest najlepiej w domu. Ale podobno klimat trzeba zmienić. Najchętniej to bym do Bozkowa, nad jezioro pojechała jak już. Blisko jest. I lubiłam tam jeździć. Ale już postanowione, jedziemy do Pogorzelicy. Dobrze, ze tylko na tydzień.
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 6
Reputacja:
1
(04-07-2024, 11:11)Tosiia napisał(a): Ojej az 40 min :o to juz teraz rozumiem 'marudzenie' na rezonans ... u mnie trwa zazwyczaj 12 - 20 min, a do 20 minut dochodzi tylko jak mam z kontrastem.
Chyba zależy czy aparat jest 1,5T czy 3T i stosowanego protokołu. W moim szpitalu w programie SM chyba standardowo podają kontrast każdemu jak leci, bo zakładają wenflon jeszcze przed badaniem. Czas 30 minut. Ja mam wizytę pod koniec lipca i wtedy pewnie też odbiorę wyniki swoich rezonansów. Oby było dobre.
Reputacja:
20
Marcepanka, ja miałam rezonans 5 maja, to 14 czerwca jeszcze nie było opisu. Mam nadzieję, że we wrześniu już będzie :-) W sumie to mi nie zależy. I tak będzie bez zmian.
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 6
Reputacja:
1
(04-07-2024, 17:32)Akinom napisał(a): Marcepanka, ja miałam rezonans 5 maja, to 14 czerwca jeszcze nie było opisu. Mam nadzieję, że we wrześniu już będzie :-) W sumie to mi nie zależy. I tak będzie bez zmian.
Pytałam za ile wynik to chyba mi powiedziano, że do 6 tygodni?? Na pewno dłużej niż kiedyś, bo chyba były 4 tygodnie. Ja miałam jeden rezonans jakoś na koniec maja, a drugi na początku czerwca, więc liczę, że oba wyniki będą. Z resztą to chyba wizyta roczna mi wypada teraz i o dziwo nie chcą skierowania do poradni neurologicznej jak co roku
|