Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copaxone
Planuje lot samolotem, powinnam mieć jakieś dokumenty do zastrzyków? Pytałam ostatnio pielęgniarki z programu, ale nie wiedziała. Dzwoniła do przedstawiciela, niestety nie odbierał.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Tak, powinnaś mieć tzw. paszport dla leku, ponieważ copaxon trzeba przewozić w bagażu podręcznym, a kontrola na lotnisku może się do tych strzykawek z płynem przyczepić.
Odpowiedz
Dzięki za informację. Taki paszport moze wydać mi neurolog do ktorego chodzę czy lekarz z programu?
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Ja dostałam tam gdzie się leczę, do innego leku, ale mieli różne.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Szybciej będę miała wizytę u neurologa to najpierw u niego zapytam. Głowy mi nie urwie. Oczko
Odpowiedz
hej!
Mam pytanie,
biorę copaxone od września 2018 o porannych godzinach, jednak stwierdzam po czasie, że wolałabym mieć zastrzyki wieczorami. Mam wizytę 25.04 jednak jestem zbyt niecierpliwa aby czekać do tego dnia. Czy istnieje możliwość zmiany pory przyjmowania zastrzyków?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!
ps. bez względu na odpowiedzi nie zmienię pór przyjmowania leków bez konsultacji z lekarzem Uśmiech pytanie czysto informacyjne.
Odpowiedz
Możesz bez obaw zmienić godzinę robienia zastrzyku. Uśmiech
Odpowiedz
(23-03-2019, 12:05)poprostusysia napisał(a): hej!
Mam pytanie,
biorę copaxone od września 2018  o porannych godzinach, jednak stwierdzam po czasie, że wolałabym mieć zastrzyki wieczorami. Mam wizytę 25.04 jednak jestem zbyt niecierpliwa aby czekać do tego dnia. Czy istnieje możliwość zmiany pory przyjmowania zastrzyków?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!
ps. bez względu na odpowiedzi nie zmienię pór przyjmowania leków bez konsultacji z lekarzem Uśmiech pytanie czysto informacyjne.

Jak dla mnie żaden problem żeby zmienić. A żeby się ułożyło dobrze to proponowałbym tylko zmienić godzinę po przerwie sobotnio-niedzielnej i w poniedziałek zacząc o nowej godzinie. Tylko pamiętaj, że przerwa powinna być między zastrzykami conajmniej 48 godzin, więc nie wiem czy nie wypadnie Ci czasem zastrzyk trochę tak już bardzo późnym wieczorem ten piątkowy.
Odpowiedz
(25-03-2019, 15:08)e-smka napisał(a): Ja robię w poniedziałki, środy, piątki ok 21/22. Uważam, że lepiej jest zrobić wieczorem, bo jednak to miejsce jest trochę bardziej obolałe lub też czułe.
Nikt mi nie powiedział, że przerwa musi być 48 h, a jak pytałam o Sylwestra, to powiedziano mi, że mogę sobie rano w sylwestra zrobić, więc sądzę, że nie powinno być problemu ze zmianą  godziny.

Zapis o czasie conajmniej 48 godzi jest w ulotce. Przeczytaj jak nie powiedzieli.
Odpowiedz
Haha długa niedługa, czasami warto spojrzeć. Z ulotek zostawiam bez czytania jak nie trzeba skutki uboczne. Bo po co na zapas wiedziec.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości