Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
co dalej?
(27-03-2019, 17:56)hela napisał(a): Wypis ze szpitala, tam powinny być wypisane wszystkie badania które Ci zrobili i ewentualnie płytka z MRI. Punktacja, czyli skala edss, zbadają Cię przy kwalifikacji do programuUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja tylko dodam, że czekam w kolejce w CTSM, ale zaczęłam też już szukać dalej i w tym drugim miejscu muszę mieć skierowanie z POZ do Poradni SM. 
Pojadę tam, jeśli znów nic się nie uda załatwić w CTSM.
Uśmiech
Odpowiedz
rozumiem, no mam wypis i wyniki ale ja się na tym nie znam.. czyli skierowanie trzeba do innego neurologa a potem szukać innej placówki.. ja w maju jestem zapisana do pani neurolog na Krasnickiej , która działa w tym programie leczenia sm..
Odpowiedz
No najlepszy taki neuro który też w programach działa.

Odpowiedz
(27-03-2019, 21:39)hela napisał(a): No najlepszy taki neuro który też w programach działa.

tak właśnie mi też powiedzieli przy wypisie ze szpitala i polecili tą lekarz do której idę. oj zobaczymy. dzięki za odpowiedzi Uśmiech
Odpowiedz
czy jest możliwe to, że miesiąc po pierwszych objawach, gdzie miałam zaburzenia czucia w obu nogach, pobycie w szpitalu, kroplówkach Solu medrol pojawiły się nowe objawy? od wczoraj mam lekko zdrętwiałą rękę..? a wcześniej tylko nogi. nogi już prawie ok, doszły do ładu
Odpowiedz
Tak, jak najbardziej możliwe
Odpowiedz
(13-04-2019, 09:42)magdas5 napisał(a): czy jest możliwe to, że miesiąc po pierwszych objawach, gdzie miałam zaburzenia czucia w obu nogach, pobycie w szpitalu, kroplówkach Solu medrol pojawiły się nowe objawy? od wczoraj mam lekko zdrętwiałą rękę..? a wcześniej tylko nogi. nogi już prawie ok, doszły do ładu

Trzeba trochę czasu żeby sterydy zaczęły działać, no i myślę że to szaleństwo w pogodzie nie jest tu bez znaczenia.

Odpowiedz
Ja po wyjściu ze szpitala i po solu miałam kilka takich epizodów bezwład najpierw jednej, później drugiej nogi i jeszcze dwa razy podwójne widzenie. Zaczęłam leczenie tec, ale to było za wcześnie żeby tabletki działały. Trochę szybciej mijało niż normalne rzuty
Odpowiedz
A tak mi się przypomniała, po solu miałam mrowienia wszędzie, a wcześniej ich nie było, przeszły same po jakimś czasie, także myśle że po rzucie póki organizm nie dojdzie do siebie może być różnie zwłaszcza że solu dla organizmu też nie jest bez znaczenia.

Odpowiedz
dziękuję bardzo za odpowiedzi. to wszystko jest dla mnie nowe i można powiedzieć, że panikuję jak tylko coś odbiega od normy.. z czasem się oswoję z pewnością.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości