Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Ja też wolę chodzić. Najlepiej mi się spaceruje jak gdzieś wyjadę. W zeszłym roku nad morzem robiliśmy z mężem po kilkanaście kilometrów. Zupełnie inaczej się spaceruje po lesie czy brodząc w morzu. W tym roku też się wybieramy w sierpniu, ale tym razem raczej takich długich spacerów robić nie będziemy, bo jestem w ciąży i nie chcę przesadzać. Oczywiście i tak spacerujemy, nawet będąc w mieście, ale teraz to są trochę krótsze wycieczki. Uśmiech
Odpowiedz
(15-07-2022, 21:19)Lusia98 napisał(a): MarcinS a co tam za samochód próbujesz podreperować ? Jakiś jung-old-timer ? Brakuje tu Twojego czarnego humoru Uśmiech

Lusia u mnie to chyba nie czarny humor, a zwyczajny pesymizm, choć ja wolę określenie "realizm". A samochód? 30-to letnie Volvo 740 kombi. I nie patrzę na nie jak na youngtimera, bo na co dzień jeżdżę...32 letnim Volvo 740, ale w sedanie. Kombi to przejaw mojego realizmu. Pomyślałem, że w przyszłości, gdy SM zrobi postępy i zacznie mi utrudniać poruszanie się, kombi może się przydać, bo zawsze łatwiej zapakować do niego balkonik, chodzik czy wózek inwalidzki. Dodatkowo automatyczna skrzynia i klimatyzacja też będą ułatwiały życie. Bardziej podoba mi się sedan, ale cóż...Wiem, że można by kupić co innego, ale Volvo 740 po prostu mi się podoba. Wymaga sporo pracy ( o jego stanie niech świadczy cena zakupu: 1000zł), ale powolutku sobie je zrobię.
Odpowiedz
(22-07-2022, 21:19)Lusia98 napisał(a): Yasmina Włochy uwielbiam. Mam wspaniałe wspomnienia z nimi związane Uśmiech. Masz rację jest jeszcze wrzesień... Najważniejsze teraz abyś się wykurowała ... Tak racja, testy są zakłamane. My już po wakacjach. W tym roku były dość długie i pełne przygód. A już mi tęskno. Szczerze powiedziawszy wolę uciekać w cieplejsze zakątki jak w Polsce już zimno. W przyszłym roku w planie mam wakacje około marca Uśmiech jak już człowiek naprawdę dość ma kapryśnej pogody polskiej Uśmiech Moja dwójka w domu dość już ma upałów ( o dziwo!) Bo to dwa dzikusy. Chyba mają sobie te dzieci za dobrze ! Codziennie od rana do wieczora organizuje im czas... I wiecie co? Ja to nawet z moimi rodzicami w życiu nigdzie nie byłam na wakacjach.. oni tylko w głowie mieli cyfry i zarobek.
No właśnie...Włochy to Włochy Duży uśmiech . Jeżeli Ci to nie przeszkadza, to napisz gdzie byłaś, wymienimy się spostrzeżeniami... Duży uśmiech 
Lusia, mnie też nigdy nie spotkała możliwość spędzenia wakacji z rodzicami... trochę to smutne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tosia, odczekam jeszcze tydzień i dla własnego spokoju zrobię PCR
-------------------------------------------------------------------------------------
Marcin, ale on jest elegancki i jeszcze automat...prawdziwy klasyk. Zadam pytanie typowe dla kobiet Oczko Duży uśmiech w tym temacie - w jakim jest kolorze?
Odpowiedz
Uśmiech
Sedan, to kolor 604 "Atlantic Blue", a po ludzku granatowy:
[Obrazek: IMG-20211003-140128-308.jpg]
Kombi to 406-2 "Dark Blue" - ciemnoniebieski metalik. Takie było kiedyś: [Obrazek: mg-9954-36224833974-o.jpg]
Ale potem trafiło w ręce miłośników marki i kiedy je kupowałem wyglądało tak:
[Obrazek: DSC-0423.jpg]
Zdjęcie nie przedstawia jednak tragicznego stanu w całej okazałości.  Smutny Zły Płacz
Odpowiedz
MarcinS super autko Uśmiech za 10 lat będzie dużo więcej wart.... My mamy jakieś nowe i szlag trafia kiedy te wszystkie super bajeru wysiadają ;/

Yasmina my w tym roku Bałkany w czerwcu już. Włochy to początek ten dla Niemców okolice Caorle byliśmy też w Bolonii San Marino... Chciałabym pojechać na Sycylię może w przyszłym roku. To co polecasz googlowalam już sobie i faktycznie campingi to coś totalnie dla mnie Uśmiech. W tym roku mielismy taka piękna stara chatę wyjście od razu w góry i morze... Pięknie było tak pić kawę o poranku na bezludnej plaży tuż przy lokum...
Odpowiedz
Lusia, Yasmina ja polecam Sardynię, naprawdę, ja się zakochałam i zrobię wszystko, żeby tam jeszcze pojechać. Spokój, bez natłoku. Turyści są, ale też jacyś tacy spokojni  Uśmiech i te różowe domki, no i woda... Takiej krystalicznej jeszcze nie widziałam
Odpowiedz
Joanna 82 Wczoraj oglądalam Polacy w Sardynii i choć mało było plażowania a bardziej o życiu codziennym i to w listopadzie to stwierdzenie że plaże są pod ochroną i nie znajdziemy tam dużych klubów i hoteli przy plażach spodobało mi się Uśmiech będę szukać tanich lotów może kiedyś się uda Uśmiech ja to bym chętnie jeździła na wakacje 3 razy w roku ;]... Szkoda że inflacja zepsuła nam okazję do tego ?
Odpowiedz
Jeszcze 3 godziny i zaczynam urlop Uśmiech wczoraj już zaczęłam ogarniać rzeczy, które potrzebuje i trochę się tego nazbierało. W sumie walizkę będę miała spakowaną dzisiaj, ale jeszcze nie wiemy gdzie będziemy. Czekamy na lasta Uśmiech
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Bubka czekamy na relacje z dalszych działań Uśmiech. Polecam Ci portal wakacje. pl zbiór najlepszych wakacji wszystkich biur podróży... Ja nieśmiało czekam na wrzesień Uśmiech. Moja dwójka w domu daje popalić. Czasem nie ma kiedy swobodnie pomyśleć o czymkolwiek. Pogoda się zepsuła i działa na mnie usypiająco. Teraz usiadłam na chwilę na ławkę w parku i delektuje się ciszą ;] przed sobotnio-niedzielnym szalenstwem
Odpowiedz
(26-07-2022, 20:55)Lusia98 napisał(a): Yasmina my w tym roku Karaiby w czerwcu już. Włochy to początek ten dla Niemców okolice Caorle byliśmy też w Bolonii San Marino... Chciałabym pojechać na Sycylię może w przyszłym roku. To co polecasz googlowalam już sobie i faktycznie campingi to coś totalnie dla mnie Uśmiech. W tym roku mielismy taka piękna stara chatę wyjście od razu w góry i morze... Pięknie było tak pić kawę o poranku na bezludnej plaży tuż przy lokum...
Mhmm...Karaiby...niczym w raju Uśmiech . W Caorle byliśmy przy okazji pobytu w Lido di Jesolo, w San Marino też. Też chciałabym zobaczyć Sycylię, a konkretnie Taorminę, ale nijak nie mogę przekonać się do wejścia do samolotu Zdezorientowany . Jeszcze kilkanaście lat temu Włosi mieli wybudować most, ale skończyło się na mówieniu Duży uśmiech
------------------------------------------------------------
Joasiu, też chętnie wybrałabym się, ale znowu samolot, ewent. jak na Sycylię - prom i to bardziej do mnie przemawia Uśmiech 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bubka, no to ciekawa jestem, gdzie Was w końcu zaprowadzi ten last... Duży uśmiech 
------------------------------------------------------------------------------------------------
Marcin, kolor piękny, bryka piękna, na pewno uda Ci się doprowadzić ją do idealnego stanu Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości