Tydzień temu pisałam Wam o mojej podróży życia i co?...I dziś o tej porze powinien się kończyć pierwszy etap podróży, a tymczasem siedzę w domu i zdycham

. Klęłam, płakałam i wściekałam się...wszystko zaplanowane w najdrobniejszych szczegółach, zabukowane noclegi i wszystko trzeba było odwoływać

. To miał być wyjątkowy wyjazd, bo za parę dni kończę 60 lat i chciałam je spędzić tak, jak ja chcę...pijąc aperola na plaży na Gargano patrząc na morze. Postanowiłam sobie, że zrobię właśnie w tym roku trzy rzeczy...jeszcze raz pojadę na moje ukochane Gargano, przejdę drogą Gladiatora w Toskanii i zrobię sobie tatuaż.
No i w poniedziałek się zaczęło - kaszel, katar, gorączka. Kaszel taki, że nie miałam nigdy takiego. Test na covid ujemny. Lekarz dał jakieś leki, do czwartku brak poprawy, znowu test i znowu ujemny, ale dowiedziałam się, że teraz jest jakaś odmiana, że niekoniecznie musi wyjść na teście tym bardziej osobie, która miała dwa razy covid i dwa szczepienia. Dostałam antybiotyk...Czekaliśmy z mężem do ostatniej chwili...
A teraz na spokojnie stwierdziłam, że właśnie tak miało być, że Opatrzność Boska czuwa, że jest jeszcze wrzesień i że...został mi jeszcze tatuaż.
--------------------------------------------------
Jeżeli będziecie kiedyś miały w planach wyjazd do Włoch to namawiam właśnie na Gargano. To wyjątkowe miejsce, nie tknięte przemysłem ani ogromnymi marketami. Przepiękne plaże, zatoczki, cudne miasteczka, przy drogach stragany z owocami, winem i oliwą. Byliśmy tam 8 razy, bo jak to mówią, kto raz tam pojedzie będzie chciał wrócić. I jeszcze nasz camping Manacore, gdzie czujemy się, jak w domu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tosi nadal nie ma

...śniła mi się już dwa razy...
Zwierzaki podobnie, jak my źle znoszą upały, moje wilczyce nawet nie chcą wychodzić.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
No i się wyżaliłam...