Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocrevus w formie zastrzyku
W czwartek dostanę po raz pierwszy Ocrevus, podskórnieUśmiech Zmiana z Kesimpty po 2.5 roku jej stosowania. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrzeUśmiech
Czy po pierwszym podaniu też zostawaliście na  noc w szpitalu?
Odpowiedz
Moze komus sie przyda moja relacjaUśmiech

Dzisiaj zostalam przyjeta oddzial Neuro w celu przyjecia pierwszej dawki podskornego Okrelizumabu. Zrobili mi badania krwi, moczu, ekg, rtg klatki piersiowej, podlaczyli na dluzszy czas do kardiomonitora.
Potem premedykacja, wszystko w tabletkach: deksamethason, antyalergiczne, potas, paracetamol. Potem przyszla pora na Okrelizumab. Byl podawany przez pompe infuzyjna podskornie dokladnie przez 8 minut. Igielka malenka, nawet nie poczulam wklucia w brzuch. Pare minut po zakonczeniu delikatne zaczerwienienie, ktore szybko zniknelo. I caly czs ten kardiomonitor, odlaczony dopiero niedawno. 
Teraz lekka tkliwosc miejsca po zastrzyku przy dotyku, poza tym poki co  nic sie nie dziejeUśmiech
Zostaje do jutra na oddziale, obserwuja i co jakis czas pytaja czy na pewno wszystko w porzadku.
Uśmiech
Odpowiedz
To mnie zszokowaliscie,bo ja owszem ma przyjecie jednodniowe ale po 4-5 godzinach wracam do domu(w zaleznosci ja z badaniami sie wyrobia)
Odpowiedz
(15-04-2026, 16:19)Krzysiu95 napisał(a): To mnie zszokowaliscie,bo ja owszem ma przyjecie jednodniowe ale po 4-5 godzinach wracam do domu(w zaleznosci ja z badaniami sie wyrobia)

Krzysiu95, to było moje pierwsze podanie Ocrevusa. I chyba w ogóle  pierwsze podanie podskórne w tej placówce. Są inni pacjenci, ale na dożylnym.
Dlatego po pierwszym razie dla pewności zostawili mnie na noc.
Odpowiedz
Hej. . Ja Ocrevus miałem podawany pierwsze 2 dawni po 300 potem 2 pełne dawki i teraz się dowiedziałem ze w czerwcu będę miał podawane pod skórne czyli nie będę siedział w szpitali po 7h
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości