(15-09-2017, 20:49)Serenity1987 napisał(a): Katrin - nie wiem jeszcze, na pewno punkcja będzie. Dzisiaj miałam tomografię, opisu jeszcze nie było, o rezonansie ponownym ma decydować neurolog. Myślę że to wszystko będę miała w poniedziałek, a niestety punkcji się boję.
Z tymi stopami dzisiaj z kolei lekarka nie mówiła ale wyczytałam co pisze na kompie że odruch babińskiego dodatni w jednej stopie... Nic więcej nie wiem na razie...
Nie bój się punkcji - najważniejsze to nie się nie ruszać. I leżeć płasko po wszystkim. Niestety możesz mieć bóle głowy po zabiegu, ale to tylko przy siedzeniu lub chodzeniu. jak leżysz płasko to wszystko jest ok

Ja najgorszy ból miałam między 3 a 4 dobą po zabiegu.
Ale ból głowy można przetrzymać bo dzięki temu będziesz miała ostateczną diagnozę a co za tym idzie leczenie.
Dasz radę
(15-09-2017, 22:16)mufa napisał(a): Serenity dokładnie trzeba walczyć. Teraz leków więcej łatwiej można się dostać do programu A jak widzisz są gorsze choroby ?
Ja płakałam pół dnia po diagnozie a potem zdałam sobie sprawę że lepiej ja niż ktoś z moich bliskich. Jakoś tak strasznie boję się chorób u dzieci.
Także głowa do góry.
Ja praktycznie nie płakałam - miałam kilka minut załamania, ale już taki mój charakter, że wszystko tłumię w sobie.
Ostatnio tyle stresujących sytuacji spadło na moich rodziców, że muszę dla nich być silna. W sumie to ja ich pocieszałam, tłumaczyłam że SM to nie wyrok, że można z tym normalnie żyć.
Chociaż przyznam się Wam, że nie mogę doczekać się na ostatni wynik (miał być w tym tygodniu ale jeszcze nie dotarł z Wwy

) i już się trochę zaczynam nakręcać co z programem leczenia, czy na pewno się dostanę a jak tak to ile będę czekała....