Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakość opieki zdrowotnej osób z SM w Polsce.
1- 5 ja dostałam diagnozę szybko. Jeszcze nie wiedziałam do końca co to SM a już mnie poinformowano, że to SM.
2- 5 nastepnego dnia po przyjeciu na oddzial mialam robiony jeden, kolejnego nastepny
3- 4,5 pkt- nie zamienilabym mojego neurologa na innego ale sporo musialam wyciagac informacji od lekarza. Moze sam mowil tyle ile myslal ze wystarczy bo widzial po mnie ze jestem w takim szoku ze nie ogarniam co i dlaczego.
4- 5 pkt- po tygodniu od wypisania z oddzialu dostalam lek
5-4,5 pkt- zmieniono mi lek po 8-9 mcach. Walczylam wczesniej o zmiane no ale w moim szpitalu byly wtedy same Interferony.
6-5 pkt - rzut slaby, bez sterydu, wtedy postawiono diagnoze, opieka super
7-5 pkt- mam jego nr moge zawsze zadzwonic, ogolnie on czeka na pytania i zawsze na nie odpowiada
8-5 pkt- super babka, taka ciocia dla pacjentow, wyrozumiala i chetna do pomocy czy udzielenia informacji. Zawsze sie pyta jak sie czuje i czy chce o cos spytac
9- nie dotyczy
10-nie dotyczy
11- zlikwidowac podzial na dwie linie, wiekszy wybor lekow w szpitalu, ja nie mialam wyboru. Nie zmienilam od razu szpitala bo dla mnie to byl koszmar na poczatku. Nic o chorobie nie wiedzialam. W sensie ze dopiero zdobywaam info. Wizyty co 3 mce po odbior lekow i badania.
Ulotki na stoliku dla pacjenotow z sm typu gdzie szukac pomocy, jakie i stutycje moga pomoc.
Pomoc psychologa dla nowo zdjagnozowanych od razu- ja byl pewnie wywalila taka osobe z sali- neurologa z szoku wywalilam( przeprosilam, wybaczyl, podczas wizyt zawsze ze mna chwile pogada- a to nie moj prowadzacy).
Najwazniejsze dla mnie- mnie to wkurzalo i wkurza- starsze wiekowo pielegniarki u mnie w szpitalu malo co wiedza o sm. Ja sie nasluchalam ze czeka mnie wozek, i pretensje czemu jem mieso i wyroby mleczne.
Zero empatii i gadanie takich glupot.
Mam na mysli to ze neurolog wprost powiedzial ze jie ma dowodow ze SMki musza zrezygnowac z miesa i mleka. Mam jesc pod Tec. Tyle.

Wybaczcie jak sa bledy ale ostatnio ciezko mi pisac czy czytac. Biale tlo.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Jakość opieki zdrowotnej osób z SM w Polsce. - przez Anka - 30-11-2018, 07:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości