(27-06-2019, 09:18)miso25 napisał(a): Masz dodatnie badania na borelioze i cpn i chcesz leczyć SM? Poza tym przy SM robi się zazwyczaj KKI po prowokacji, a nie Elispota. Prązki w PMR świadczą o stanie zapalnym w OUN ale nie o przyczynie, a ta może być bakteryjna, wirusowa etc. U mnie diagnoza SM (prążki, duzo zmian w głowie, 2 w rdzeniu i dodatnie badania na borelioze).
Witam,
Od ponad 2 tygodni biorę antybiotyki na chlamydię i ewentualną borelioze ( Azycyna + Tynidazol -naprzemiennie ).
Elispota 2 wykonalem bo podobno jest to na dzień dzisiejszy najlepszy test - wyszedł wynik graniczny dodatni. Niestety lekarze neurolodzy nie uznają tych wyników - traktując je jako fałszywie dodatnie, przy obecności prążków w PMR. A ty leczysz SM, czy boreliozę ?
(27-06-2019, 09:23)hela napisał(a): Maciejowski jest jednym z lepszych specjalistów od sm w Polsce, wiele osób z forum się leczy u niego w placówce (ja też). Jak masz możliwość to się nie zastanawiaj tylko jedź, przynajmniej ktoś kompetentny popatrzy na Twoje wyniki.
Wizyta umówiona, opiszę wszystko, jak tylko lekarz przejrzy moje wyniki