Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać
(27-06-2019, 09:18)miso25 napisał(a): Masz dodatnie badania na borelioze i cpn i chcesz leczyć SM? Poza tym przy SM robi się zazwyczaj KKI po prowokacji, a nie Elispota. Prązki w PMR świadczą o stanie zapalnym w OUN ale nie o przyczynie, a ta może być bakteryjna, wirusowa etc. U mnie diagnoza SM (prążki, duzo zmian w głowie, 2 w rdzeniu i dodatnie badania na borelioze).

Witam,
Od ponad 2 tygodni biorę antybiotyki na chlamydię i ewentualną borelioze ( Azycyna + Tynidazol -naprzemiennie ).
Elispota 2  wykonalem bo podobno jest to na dzień dzisiejszy najlepszy test - wyszedł wynik graniczny dodatni. Niestety lekarze neurolodzy nie uznają tych wyników - traktując je jako fałszywie dodatnie, przy obecności prążków w PMR. A ty leczysz SM, czy boreliozę ?

(27-06-2019, 09:23)hela napisał(a): Maciejowski jest jednym z lepszych specjalistów od sm w Polsce, wiele osób z forum się leczy u niego w placówce (ja też). Jak masz możliwość to się nie zastanawiaj tylko jedź, przynajmniej ktoś kompetentny popatrzy na Twoje wyniki.

Wizyta umówiona, opiszę wszystko, jak tylko lekarz przejrzy moje wyniki
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - przez Oscar - 27-06-2019, 10:43

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości