Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać
(09-08-2019, 08:55)hela napisał(a): Nie wiem czy jest sens brać lek, kiedy w Twoim przypadku może się okazać że za chwilę będzie możliwość włączenia Cię do programu lekowego i co wtedy? A wiesz przez jaki czas będzie trwał ten program testowy?  No i jak dostaniesz placebo to w sumie mógłbyś nic nie brać i czekać spokojnie na MRI.

Dokładnie, dlatego mam tyle wątpliwości, tym bardziej , ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem mojego lekarza prowadzącego, że traci się możliwość udziału w programie lekowym, jeżeli weźmie się udział w testach - ale tego nie jestem pewien, muszę dopytać. 
A z drugiej strony słyszałem , że refundacja staje się odległa, bo MZ nie zapłaci tak dużej kwoty za ten lek. Negocjacje trwają już od zeszłego roku i końca nie widać.
Dr Maciej Maciejowski stwierdził jeszcze u mnie coś takiego : jest to SM, raczej nieaktywne w tej chwili, ale nie wiadomo jak to będzie się dalej zachowywać. Kluczowe są badani RM i monitoring, tego, ale czy można zrobić coś jeszcze ?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - przez Oscar - 09-08-2019, 09:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości