Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TĘŻYCZKA/SM?
(13-07-2022, 21:40)Lusia98 napisał(a): Do lekarza Oczko i męczyć mu głowę tymi nowymi objawami... Stres to Nasz straszny wrog.

Właśnie wiem, że stres wyzwala rzuty sm tylko neurolodzy zostali poinformowani o zaistniałej sytuacji, a byłam u dwóch. Nie widzą nic, co mogłoby wskazywać na sm. Lekarza, który robił próbę tężyczkową też nie zdziwił fakt, że w mózgu nic nie wyszło. Ogólnie czuję się trochę przez nich olewana. Mam nadzieję, że wiedzą, co robią. Jeden z neurologów zdziwił się, że w ogóle wspomniałam mu o powiece, skoro lepiej zna się na tym okulista. Kolejny twierdzi, że w rezonansie głowy "coś" by wyszło. W sumie w tężyczce stres też jest strasznym wrogiem, bo blokuje przyswajanie magnezu. Dodatkowo ta jelitówka z kilkudniową biegunką i drętwieniem kończyn...
Wczoraj czułam się okropnie. Ciężkość powieki, bardzo częste skurcze w palcu, lekkie mrowienie dłoni. Dzisiaj jest o wieele lepiej. W ręce skurcze tylko sporadyczne. Czy taka nagła poprawa w sm jest możliwa? W ogóle jest tu ktoś, kto ma stwierdzony sm i dodatkowo dodatnią próbe tężyczkową/dodatni objaw Trousseau lub Chvostka?

Myślę o powtórzeniu prywatnie rezonansu dla świętego spokoju. Podpowiedzcie. Które odcinki powinnam zbadać? Starczy głowa i odcinek szyjny?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
TĘŻYCZKA/SM? - przez LLT - 12-07-2022, 22:15
RE: TĘŻYCZKA/SM? - przez LLT - 13-07-2022, 08:39
RE: TĘŻYCZKA/SM? - przez Lusia98 - 13-07-2022, 21:40
RE: TĘŻYCZKA/SM? - przez LLT - 13-07-2022, 22:37

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości