(24-07-2026, 17:30)Nadia napisał(a):Hej(12-07-2026, 11:13)KOLIBEREK napisał(a): Witam. Chciałam się zapytać czy nadal bierzecie Zeposie i jak wasze wyniki. Ja brałam najpierw tecfidere ale niestety skutki uboczne takie jak czerwona i piekąca twarz, uszy, trochę szyja i ręce spowodowały że z neurolog postanowiłyśmy zmienić lek. Tym bardziej że leczę rumień na twarzy i to było takie błędne koło. Dzisiaj wzięłam drugą tabletkę Zeposi i na razie nie jest źle oprócz trochę obniżonego pulsu. Będę wdzięczna na co zwrócić uwagę przy braniu tego leku. Nie wiem czy w dobrym wątku napisałam bo jestem początkująca ?
Hej! Ja zmieniłam lek na Kesimpta. Miałam nowe ognisko w rezonansie i znacznie mi się pogorszyło- doszły
bardzo słabe nogi i zawroty głowy nic nie ustępowały. Tolerancja na sam lek była znacznie lepsza niż to było przy Tecfidera.Zobaczysz jaki będzie kontrolny rezonans. Pozdrawiam i wytrwałości
Mija dwa tygodnie brania Zeposi i jak na razie jest ok i fajnie nie mieć buzi czerwonej jak burak jak to było przy tecfiderze a reszta objawów taka samą jak była zobaczymy jak będzie dalej. Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam