(03-09-2026, 14:36)Nadia napisał(a):(17-08-2026, 21:11)Luca Ferraro napisał(a): Cześć Nadia!
Przykro mi, że musisz się z tym męczyć – silne zawroty głowy potrafią całkowicie wyciąć z codziennego życia... Powiem Ci z własnego doświadczenia, że przy SM to niestety dość częsty i wyjątkowo uciążliwy objaw. U mnie też klasyczne leki na zawroty głowy nie dawały żadnej poprawy, kiedy pojawiał się rzut albo po prostu gorszy czas.
Warto na najbliższej wizycie koniecznie zgłosić to swojemu lekarzowi prowadzącemu w programie – czasem pomaga krótka konsultacja neurologiczna pod kątem leków objawowych dopasowanych ściśle pod SM, a czasami po prostu specjalistyczna rehabilitacja błędnika (ćwiczenia równoważne potrafią trochę złagodzić ten stan).
Trzymaj się ciepło i daj znać, czy coś się u Ciebie zmieniło! Trzymam kciuki, żeby w końcu odpuściło.
Bardzo dziękuję za miłe słowa. Niestety próbowałam już wielu leków objawowych i nic nie pomaga. Poczytam o tej rehabilitacji błędnika, bo nic o tym nie wiem. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i życzę Ci zdrówka