Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocrelizumab
(17-01-2025, 22:41)kamil napisał(a): Ja już po 12 dawkach Ocrevusa. Ponad 5 lat, brak rzutów, brak postępu objawów. Wręcz czuję się lepiej i jestem w lepszej formie. Zapominam, że mam SM Uśmiech

(07-12-2024, 15:06)Bubulina1 napisał(a): Ja jestem po 2 Ocrevusach (2x po 300 i 1x 600). Nie miałam żadnych efektów ubocznych. Ale też żadnych szczególnie na plus... W ubiegłym roku jesienią dopadł mnie rzut, który spowodował, iż do dzisiaj nie cofnęły się objawy (drętwienie głównie lewej nogi, związania podbrzusza i żeber oraz dłoni z papieru ściernego z zaburzonym czuciem). Jedynie co, to nieco złagodniały te objawy. Nie trzęsą mi się ręce, chodzę normalnie, pływam, zbieram grzyby i staram się nadal zwiedzać świat. Ale nie podbiegnę, nie zatańczę i od ca 16 miesięcy mam te wyżej wymienione objawy. Sterydy nic nie dały (wrzesień i październik 2023). Mam za mało D3, ale jak zaczynam ją  łykać, to się gorzej czuję. Jak odstawiam - to po 2-3 dniach wracam do tego "standardu". Cóż, chyba trzeba sie  przyzwyczaić Uśmiech Obecnie MRI nie wykazały nowych zmian Uśmiech I oby choć tak dalej Uśmiech Pozdrawiam wszystkich Uśmiech

(12-11-2024, 20:26)agica napisał(a): Hej, jestem po pierwszym wlewie, póki co książkowo objawy grypowe, mega opryszczka. Mam nadzieję na poprawę stanu fizycznego.
Pozdrawiam serdecznie

Jestem 13lat od pierwszych objawów SM pierwotnie postepującego, otrzymałem ocravusa 3 miesiące temu 2x 300ml. 
Mój wlej był nietypowy, pierwszy raz wszystko poszło. Drugi raz, lekarze poszli do domu, ja potrzebowałem do toalety. 
Pielegniarka przerwała wlew, po toalecie wznowiła wlew. 
Na końcu ok. 20ml zostało w tubie i przepadło. Nie wlało mi, "pielegniarki: tak musi byc".

3 miesiące od wlewu, mam drgania dłoni i nóg... 
Drgania:
https://www.youtube.com/shorts/Bb3SU1PgPBw
Serce  Szukamy złotego środka który pomaga na SM   Serce
https://www.stwardnienierozsiane.info/fo...11813.html
Odpowiedz
Witam, tydzień temu otrzymałam 3 wlew, od 2 dni mam większą spastyczność łydek i silniejsze drętwienie palców stóp. Zobaczę co jeszcze w najbliższych dniach, oby nic. Pozdrawiam wszystkich
Odpowiedz
Witam. .

jestem na leku Ocrevus dostałem w grudniu już 2x 300ml. następny wlew mam czerwcu

a od dwóch tygodni mam ból kciuka i mniej siły w dłoni

a moja choroba wyszła zapalenie pozagałkowe

PYTANIE: czy to może być rzut czy jakiś efekt uboczny po lekach ? ?

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości