Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chodzenie
Hejka.
Czy wy też macie problem po chodzeniu po nierównym terenie? Mam na myśli trawnik z górami i padołami xd taki kolo domu na wsi. Odwiedziłam moją siostrę, i miałam takie zaburzenia rownowagi że myslalam że upadnę, mój mozg i oczy nie ogarniają podłoża kurczę dziwnie to brzmi ale to prawda. Jakoś dałam radę ale było ciężko. To nie były jakieś ekstremalne tereny, normalny trawnik, 2 latek sobie poradzi a ja nie mogę staram się nie używać laski.
Odpowiedz
Mam to samo. Jak podłoże jest nierówne, trawnik, polna droga, to łeb wariuje i muszę się czegoś, albo kogoś trzymać. A już nie daj Boże jak się chociażby szarówka zrobi. Włącza się jakaś blokada i czasem kroku nie mogę zrobić. Durne to jest przeokropnie. W każdym razie na łąkę to już nie pójdę. Nie ma opcji.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(26-03-2025, 00:05)Akinom napisał(a): Mam to samo. Jak podłoże jest nierówne, trawnik, polna droga, to łeb wariuje i muszę się czegoś, albo kogoś trzymać. A już nie daj Boże jak się chociażby szarówka zrobi. Włącza się jakaś blokada i czasem kroku nie mogę zrobić. Durne to jest przeokropnie. W każdym razie na łąkę to już nie pójdę. Nie ma opcji.

Witam w moim przypadku dochodzi przejście przez zwężenie .. Panika nie zmieszczę się .
Odpowiedz
To to nie wiem, bo po takich miejscach już nie chodzę, ale jak znam życie to w błędnych skałach nie dałabym rady.
Odpowiedz
Właśnie się zastanawiałam czy to normalne u nas. Płacz
Tak, dokładnie łep wariuje i to takie ciężkie.  Serce
albo schodzenie po schodach tragedia jak babcia 100letnia...
Odpowiedz
Mam wrażenie, że takie babcie to są dużo bardziej sprawne i dziesięć razy by mnie przeskoczyły.
Odpowiedz
(26-03-2025, 20:28)Akinom napisał(a): Mam wrażenie, że takie babcie to są dużo bardziej sprawne i dziesięć razy by mnie przeskoczyły.

hahaha w sumie masz rację ! też takie spotykam
Odpowiedz
Dziwne że mięśnie mam a siły w nogach brak . Równowagi przy chodzeniu brak a rowerem jadę . Tylko elektrykiem bo bym nie ruszył . Ale jak jadę ok pedałuję i trochę się wspomagam
Odpowiedz
Bo to tak już jest. Siły nie ma i już. W nogach, w rękach. Ja to sobie do kompletu kolana rozwaliłem i są dni, że bez przeciwbólowych się nie da. i niby ścięgna się już pogoily, a jak nie daj Boże dłużej posiedzę, to wstanie jest trudne i muszę się że trzy razy rozbujać, zanim cztery litery oderwą się od fotela.
Odpowiedz
Kolana mam poobijane jakbym miał jutro iść na komisję zus. Trochę jedno dokucza ale poprosiłem na rehabilitacji i mam włączoną elektrykę więc może pomoże .
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości