10-10-2019, 21:42
|
Antykoncepcja
|
|
13-10-2019, 23:35
To samo powiedział mój ginekolog.
A wkładka którą mi proponował nazywa się jaydess i z tego co mówił jest ona mniejsza od pozostałych więc polecają ją właśnie też kobietom które nie rodziły. Mi zaproponował akurat tą bo powiedział że to jest jedyna którą moja szyjka da radę utrzymać żeby nie wypadła ponieważ jestem po zabiegu konizacji i z mojej szyjki niewiele niestety zostało. Nie mam jej założonej więc nie mogę nic powiedzieć z praktyki. Miałam znowu złe wyniki i lekarz powiedział że mi nie może założyć. Teraz czekam bo powiedział że założymy jak wyniki będą ok przez rok a na razie minęło dopiero pół roku...
14-10-2019, 06:26
A ja teraz sama nie wiem czy zakladac wkladke czy brac dalej Vibin.
Wiem ze tabl nie powoduja u mnie zadnych skutkow ubocznych Mi gin chce Mirene zalozyc i sie boje tego braku miesiaczek( choc to plus w zasadzie) trzymania wody no i w ulotce jest napisane ze czesto dochodzi do przetluszczania wlosow czy wystepowania tradziku Nie wspomne o jakis tam infekcjach czy nadzerkach Przez to ze wczesniej przy Tec w ulotce napisane bylo zeby sie dodatkowo zabezpieczac jak sie bierze tabl anty a teraz juz stwierdzono ze nie to jakos brak mi zaufania. Ale ja tak juz mam ?
14-10-2019, 09:57
(14-10-2019, 09:46)e-smka napisał(a): Ja własnie zaczęłam Aubagio i też powiedziano mi że należy wprowadzić podwójną antykoncepcję. No to kombinowanie wkurza. Nie zrozumialam. Chcesz uzywac tabletek a w dni plodne dodatkowo prezerwatywy Czy chcesz tylko w dni plodne prezerwatywy i odstawic tabl
14-10-2019, 10:58
(14-10-2019, 09:46)e-smka napisał(a): Ja własnie zaczęłam Aubagio i też powiedziano mi że należy wprowadzić podwójną antykoncepcję. Prowadzenie jakiegokolwiek kalendarzyka stosując jednocześnie doustną antykoncepcję hormonalną nie ma żadnego sensu. Wydaje się, że lepszą opcją byłaby chyba wkładka, albo faktycznie łączenie doustnej antykoncepcji z prezerwatywami
14-10-2019, 16:36
E-smka mi powiedziano to samo co tobie. Biorę tabletki vixpo a Aubagio mam od marca i prezerwatyw nie używam
16-10-2019, 23:20
Ja z kolei mam wkładkę miedzianą (to chyba spirala w takim razie) od stycznia i sobie chwale. Owszem, założenie bolało i potem 3 dni leżałam, ale teraz bez żadnych problemów i jest to bardzo wygodne rozwiązanie.
17-10-2019, 06:24
18-10-2019, 09:39
Vibinin mini w moim przypadku jest ok.
20-10-2019, 18:53
(16-10-2019, 23:20)fratalia napisał(a): Ja z kolei mam wkładkę miedzianą (to chyba spirala w takim razie) od stycznia i sobie chwale. Owszem, założenie bolało i potem 3 dni leżałam, ale teraz bez żadnych problemów i jest to bardzo wygodne rozwiązanie. A jak u ciebie z okresem? Bo słyszałam że przy zwykłej miedzianej są bardziej obfite. I nie przeszkadza to w rezonansie? Bo jak pytałam kiedyś swojego neurologa czy spirala nie przeszkadza przy rezonansie to powiedział mi że jeśli tylko nie jest to zwykła miedziana to nie... |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości