13-08-2018, 06:21
Jednym słowem w kazdym szpitalu jest inaczej
|
Tecfidera
|
|
13-08-2018, 06:21
Jednym słowem w kazdym szpitalu jest inaczej
13-08-2018, 09:21
U mnie też co miesiąc jest podstawowe badanie neurologiczne. Chociaż jak byłam ostatnio (na wizycie rocznej) to ze stresu nie trafiłam palcem w nos
13-08-2018, 12:05
No ja tez nie do końca trafiłam w nos na rocznej
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
13-08-2018, 20:04
Zobaczę jak będzie na wizycie jutro bo robiłam badania i jadę po leki ale przez okres 8 miesięcy ani razu nie miałam badania neurologicznego
13-08-2018, 23:01
Witam,
Biorę Tecfiderę od 1,5 roku. Czuje się świetnie (odpukać) i mam dobre wyniki MRI i krew. Niestety przez swoje niedopatrzenie zagubiłam/wyrzuciłam (???) 1 blister leku :/ Najbliższa wizyta w czwartek (wcześniej się na pewno nie da) a więc oznacza to 3 dni bez brania leku. Moje pytanie brzmi- czy ktoś w był podobnej sytuacji? Jeśli tak, to czy po takiej nieumyślnej przerwie były jakieś skutki oraz czy zaczynałeś/aś od najmniejszej dawki czy normalnie dawka maksymalna (2x240mg)? Kurcze niefajnie... Mam jeszcze połowę blistra Tecfidery w szufladzie z datą ważności sierpień 2018....Stare opakowanie, które nie zostało wykorzystane i tak się zastanawiam czy nie wziąć? Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za odpowiedź
14-08-2018, 05:36
Miałam taką sytuację kiedy złapałam rotawirusa. Nie odczułam z tego powodu żadnych konsekwencji i wrocilam normalnie do brania leku w pełnej dawce. Aczkolwiek, jeśli temu blistrowi z terminem ważności do sierpnia 2018 nic nie dolega, to bym brała. W końcu jest sierpień 2018
14-08-2018, 05:57
Anka ja w mojej ponad 2-letniej przygodzie z Tecfidera już kilka razy miałam taka syt (przez jakaś chorobę- jelitowke) i nic się nie dzieje. Ciekawa jestem czemu nie wykorzystałas tamtej reszty. Ja zawsze kończę stare opakowanie a dopiero potem zaczynam nowe
14-08-2018, 09:21
(13-08-2018, 23:01)Anka86 napisał(a): Witam, Zawsze i chyba wszędzie piszą, że jeżeli jest konkretna data na lekarstwach to jest to data ważności do której lek jest ważny. Jeżeli jes wpisany miesiąc i rok to jest ważny do ostatniego dnia tego miesiąca.
14-08-2018, 18:37
(13-08-2018, 23:01)Anka86 napisał(a): Witam, Jak byłam chora to odstawilam Tec na tydzień i później po chorobie wróciłam do normalnej dawki, nie miałam żadnych przykrych sytuacji związanych z odstawieniem. Tak że nie martw się, jak nie bedzuesz brała przez te 3 dni to się nic nie powinno dziać, ale jak masz blister do sierpnia ważny to śmiało bierz, jak ważne sierpień 2018 to znaczy, że cały sierpien
14-08-2018, 20:02
Dzięki za odpowiedzi wszystkim!
![]() Może to głupie, ale boje się z tego "starego" blistra (w sumie jest tam parę tabletek...) bo nie jestem pewna czy był odpowiednio przechowywany i boję się, że może być więcej szkody niż pożytku z tego wszystkiego. Z tego co się orientowałam te 3 dni nie powinno być problemu. Pamiętam, że chyba raz zdarzyło mi się zapomnieć (jakoś na początku) i nie wzięłam 2 lub 3 dawek. Jedyne co odczułam tylko zwiększone pieczenie i rumieniec (który zresztą potrafię mieć dość duży nagle w trakcie ciągłego brania choć zazwyczaj nic się nie dzieje). Będę mieć nauczkę na przyszłość! Pozdrawiam serdecznie
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|