Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 4.3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecfidera
Ogólnie to osłonowo działają na żołądek hamując lub znniejszając wydzielanie soku żołądkowego. Nawet to IPP20 czy jak mu tam tak działa. A tym samym na refluks i zgagę działają. Ja też od lekarza dostałem i to prosto mu mówiąc że na osłonę żoładka tablety a w nich oczywiście składnik polprazol. Chyba nic innego nie wymyślili jeszcze w tabletkach.
Odpowiedz
(20-05-2019, 15:15)hela napisał(a): Nie, działa na ból żołądka, w tym wątku gdzieś jest taka rozpiska co brać jak żołądek boli (w zależności od tego gdzie boli).

Nie umiem tego znaleźć ale jeszcze poszukam.. niestety nie ma dziś poprawy, boli nadal..az się zaczynam martwić co mnie tak nagle dopadło :/
Odpowiedz
Druga strona tego wątku Uśmiech

Post mufy Uśmiech
Odpowiedz
(21-05-2019, 20:18)speculum napisał(a): Druga strona tego wątku Uśmiech

Post mufy Uśmiech

Chyba było zbyt dobrze, bo nigdy mnie nie dotykaly problemy żołądkowe.. I po roku leczenia tak z dnia mnie dopadło Smutny mam nadzieję że to nie jakieś zapalenie błony żołądka czy coś..
Odpowiedz
Powiedzcie mi, jak wyglada u was sytuacja podczas kontrolnego badania krwi i moczu. Macie je wykonywane rano na czczo czy raczej w godzinach popołudniowych po posiłku i kilku wizytach w wc?  Uśmiech
Odpowiedz
(21-05-2019, 20:42)Moris napisał(a): Powiedzcie mi, jak wyglada u was sytuacja podczas kontrolnego badania krwi i moczu. Macie je wykonywane rano na czczo czy raczej w godzinach popołudniowych po posiłku i kilku wizytach w wc?  Uśmiech

Ja miałam przywieźć siku w torbie termoizolacyjnej, bo jechałam 200 km  Duży uśmiech  a badania na czczo na miejscu Uśmiech
Odpowiedz
(21-05-2019, 20:42)Moris napisał(a): Powiedzcie mi, jak wyglada u was sytuacja podczas kontrolnego badania krwi i moczu. Macie je wykonywane rano na czczo czy raczej w godzinach popołudniowych po posiłku i kilku wizytach w wc?  Uśmiech

Ja w ogóle nie mam z programu badań moczu. Mam tylko badania krwi co 3 msc, które robię rano na czczo a wyniki są wysylane do centrum w którym się lecze.
Odpowiedz
Mocz z samego rana pierwszy po nocy ponoć najlepszy Duży uśmiech.
Odpowiedz

Mi mocz zbadali raz, krew co 3m, badanie robię rano, ale nie jestem na czczo, dla poziomu limfocytów i tych innych to nie ma znaczenia chyba, co innego jakby badali cukier czy cholesterol. W szpitalu pobierali mi krew o różnych porach i nikt nie krzyczał że mam nie jeść.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
No właśnie mój lekarz nie widzi problemu, w tym o jakiej godzinie jest to badanie wykonane, natomiast obsługa laboratorium mi dzisiaj powiedziała, ze mocz oddany o godzinie 15 jest słaby do badania.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości