Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 4.3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecfidera
Trzymam kciuki! Oby dobre wiesci Uśmiech
Ja dzisiaj byłam u neurologa, a wcześniej odebrałam wyniki krwi - wątroba wróciła do normy, także jak już wspominane tu na forum, lubi "skoczyć" i przy kolejnym badaniu wyjść ok Uśmiech
Tylko że ja miałam też kolejny rzut 2 tygodnie temu :/ I moja lekarka zaczyna przebąkiwać, że może trzeba będzie zmienić lek...

Także powodzenia, mufa, oby wszystko było cacy!
You are never too old to set a new goal or to dream a new dream...
Odpowiedz
Areliee, jak się teraz czujesz? Rzut już całkiem się wycofał? Mam nadzieję, że już lepiej. Lekarka wspominała na co chciałaby zmienić Tec?
Odpowiedz
Hej Wam!
Na wstępie dziękuję wszystkim którzy podzielili się ze mną swoimi doświadczeniami i przekonaniami na temat probiotyków branych razem z Tec. bo o takie opinie mi chodziło. Inne dobrodziejstwa związane z braniem tych dobrych drobnoustrojów są i były mi znane. Mam nadzieję ze wybaczyliście mi moją celową postawę sceptyka Anioł  ale ten niewinny  podstęp Pomysł pomógł osiągnąć cel i pobudził Was do argumentacji za, przeciw(takich nie było) lub neutralnych-obojętnych opini Uśmiech 
Areliee nie stresuj się! Chyba nie tak szybko zmienia się lek, muszą być dwa lub więcej rzutów w krótkim czasie albo udokumentowane rezonansem większe zmiany w Cent. Ukł. Nerw. tzw. ogniska zapalne. Tak że relax i zero stresu na pewno będzie dobrze! Uśmiech
Pozdrawiam!
To nie S.M. ma mnie  tylko ja mam S.M.
Odpowiedz
No właśnie ja biorę Tec od października, a w listopadzie miałam rzucik na oko, teraz kolejny na rękę :/ Nic wielkiego, wyłgałam się nawet od sterydów, cztery dni jadłam jedną ręką, a potem już z górki Duży uśmiech No ale, fakt faktem, że się pojawił, co powinno nie mieć miejsca. Niby Tec potrzebuje ~3 miesięcy, by zacząć właściwie działać, ale to już taki graniczny czas teraz.
Sam rzut mnie nie stresuje, stresowała mnie moja praca i trzęsło mi się w środku wszystko, oczy też szlag trafił, także generalnie zmieniam pracę. Nie polecam stresów Oczko
Obstawiam, że dzięki Tec ten rzucik był taki niewielki, bo był lustrzanym odbiciem wrześniowego na nogę, tylko że w pomniejszającej skali Oczko Także nadal gorąco chwalę Tec!
Ja się leczę u Madziarów i tutaj nie ma takich obostrzeń co do leków generalnie (np. sama wybrałam Tecfiderę i zaczęłam brać już tydzień po diagnozie), także pewnie i zmiana leku może wyglądać inaczej. Nie wiem, jak dokładnie, ale będę się przed tą zmianą bronić rękami i nogami, co zresztą dziś powiedziałam na wizycie. Interferonom nie ufam, a Copaxone to też igła, a ja się igieł boję Duży uśmiech

I dziękuję bardzo za troskę! Wszystkim dużo zdrowia życzę i spokoju! Uśmiech
You are never too old to set a new goal or to dream a new dream...
Odpowiedz
No i lekka lipa bo leukocyty znowu spadły i teraz mam 900. Na razie czekamy
Odpowiedz
Mufa przykro mi Smutny

Co się robi w takim przypadku? Nadal przyjmujesz Tec i i sprawdzasz po czasie leukocyty czy jak?

Ja mam badanie za 2 tygodnie.

Pozdrawiam i powodzenia
Odpowiedz
Tak na razie przyjmuje normalnie, za mies okaże się co dalej. Jeśli będę się czuła ok to zostanie po staremu jeśli gorzej to zmniejszą dawkę, a jeśli to nie pomoże to zmiana leku. Powiedziała mi że przy 500 zmieniają leki
Odpowiedz
Witam wszystkich.
Wczoraj zacząłem kurację tekwederą. Pierwsza tabletka i trochę bólu brzucha. Nic poza tym.
Wcześniej byłem leczony betaferonem przez 6 lat.
Jestem pełen optymizmu i oby objawów ubocznych było jak najmniej
Odpowiedz
(11-02-2017, 13:47)Tomasztop napisał(a): Witam wszystkich.
Wczoraj zacząłem kurację tekwederą. Pierwsza tabletka i trochę bólu brzucha. Nic poza tym.
Wcześniej byłem leczony betaferonem przez 6 lat.
Jestem pełen optymizmu i oby objawów ubocznych było jak najmniej
Witam Cię w gronie Tecfiderowców i na tym forum Tomasztop!
Życzę miłego i bez skutków ubocznych łykania tego specyfiku!
To nie S.M. ma mnie  tylko ja mam S.M.
Odpowiedz
Witaj Tomasz!
Powodzenia i pisz jak Twój organizm reaguje
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości