18-01-2021, 20:42
Ja sztywno trzymałam się godzin. Może dla tego flash miałam 3 razy.
|
Tecfidera
|
|
18-01-2021, 20:42
Ja sztywno trzymałam się godzin. Może dla tego flash miałam 3 razy.
18-01-2021, 21:20
(18-01-2021, 20:42)Orchidea ponownie napisał(a): Ja sztywno trzymałam się godzin. Może dla tego flash miałam 3 razy.Flash, przynajmniej u mnie, nie ma żadnego związku z godzinami przyjmowania leku. Zaobserwowałam, że kiedy dokucza mi żołądek, pojawiają się też flashe. A z kolei żołądek odzywa się niezależnie od tego, co jem. Ale są to obecnie stosunkowo rzadkie i małe dolegliwości, nic poważnego. A flash, nawet silny, nie stanowi dla mnie problemu. Im dłużej biorę Tec, tym rzadziej się zdarza
22-01-2021, 23:22
Po raz pierwszy pominelam poranna dawke. Kilka dni temu rano spoznilam sie o 4 godziny. Przypominajki oczywiscie nastawione, ale w pracy ostatnio taki natlok wszystkiego, ze mowie sobie ze za chwilke i potem oczywiscie zapominam..
Nie panikuje, oczywiscie nie spodziewam sie zadnych negatywnych skutkow. Jestem troche zla na siebie Za to, ze powinnam bardziej sie pilnowac i zmienic hierarchie waznosci spraw...Tez zapominacie niekiedy?
23-01-2021, 03:53
(22-01-2021, 23:22)Olaa napisał(a): Po raz pierwszy pominelam poranna dawke. Kilka dni temu rano spoznilam sie o 4 godziny. Przypominajki oczywiscie nastawione, ale w pracy ostatnio taki natlok wszystkiego, ze mowie sobie ze za chwilke i potem oczywiscie zapominam..Tecfidere biorę już jakieś 1.5 roku. Do tej pory 2 razy zdarzyło mi się zapomnieć o porannej dawce. Sam w sumie nie wiem jak mogłem o tym zapomnieć bo bardzo się pilnuję z lekami. Ogólnie ja chyba bardzo dobrze znoszę to leczenie bo od samego początku, jedyne skutki uboczne brania Tecfidery jakich doświadczyłem wiązały się tylko i wyłącznie z toaletą, na palcach jednej ręki mógłbym zliczyć ile razy leciałem do toalety ok. 5/10 min po zażyciu leku. Żadnych flashy itp.
23-01-2021, 14:23
Cześć
jestem tu nowa. Czytywałam forum, ale dopiero niedawno dołączyłam.Tecfiderę biorę już jakieś 1,5 roku. Ostatnio mam problemy właśnie z flashem. To jedyny skutek brania Tecfidery jaki miałam i mam. Mam wrażenie, że flash się u mnie nasili. Kiedyś był sporadyczny a teraz miewam kilka razy w tygodniu i się zastanawiam czy jest to spowodowane
23-01-2021, 14:33
A mówiłaś lekarzowi?
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
23-01-2021, 14:43
Raz nieumyślnie też spóźniłem się wziąć o jakieś 4 godziny (staram się brać co 12). Chyba od tamtej pory ustawiłem "budziki" (w dni robocze jakoś pamiętam, że tabletka do śniadania, ale w inne i na wieczorne na wszelki wypadek mam ustawione). Kiedyś jak chyba jeszcze nie przyszło mi do głowy, że w moment można zapomnieć po wyłączeniu alarmu, wyłączyłem z myślą, że zaraz wezmę i wcale nie wziąłem zaraz, a dopiero po jakimś czasie jak się zorientowałem. Teraz w takich wypadkach raczej włączam "drzemkę" na 10 minut.
![]() Na co dzień tak sobie wymyśliłem, że jak pudełko stoi na stole to znaczy, że trzeba wziąć poranną. Po wzięciu przestawiam na półkę i teoretycznie wiem, że wziąłem poranną i kolejna będzie wieczorem. Pudełko w nieodpowiednim miejscu jakoś o sobie przypomina. Generalnie i tak sprawdzam po kilka razy, czy na pewno wziąłem, ale ewentualna nerwica to już inny temat.
24-01-2021, 13:26
27-01-2021, 11:08
Ja jutro wizyta. Zobaczę czy dr da mi tecfidere.
27-01-2021, 13:17
Odezwij się po wizytach. Powodzenia
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|