Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 4.3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecfidera
To chyba skutek uboczny leczenia że one lecą, Twoje są w normie i należy się z tego cieszyćUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Dzisiaj zrobiłam sobie morfologie i wyniki się poprawiły. Leukocyty wzrosły z 4,3 na 6,8 a limfocyty z 1,0 na 1,3. Brałam rutinoscoribin, wit c i tran Uśmiech jutro idę leki, na badania i do lekarza.
Odpowiedz
SuperUśmiech jednak mogą się podnieśćUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Hej.
Odebrałam dzisiaj pierwsze wyniki po prawie miesiącu stosowania Tecfidery.Leukocyty 2,23 więc spoko, te procentowe o 0,2 poniżej normy (19,8 wynik a norma 20). Martwi mnie ALT, podwyżwszone na 48,7, norma 33. Jak u Was z wynikami wątrobowymi?

Pozdrawiam,
Kasia.
Odpowiedz
Moje alt i asp są cały czas w normie, a ze względu na podejrzenie wzw miałam je badane często, wątrobę mam nówkęUśmiech
Odpowiedz
(10-01-2018, 14:24)hela napisał(a): Moje alt i asp są cały czas w normie, a ze względu na podejrzenie wzw miałam je badane często, wątrobę mam nówkęUśmiech

Moje AST też jest w normie 29,1 (granica 32) tylko to ALT podwyższone
Odpowiedz
U mnie ostatnio coś próby wątrobowe wyszły gorzej niż zwykle ale jeszcze w normie. Limfocyty jak to określiła lek w granicach przyjęcia czyli pewnie dalej ok 700
Odpowiedz
A ja to jestem jakas nietypowa i tak samo moje wyniki Uśmiech Zanim jeszcze zaczęlam się leczyć to moje wyniki były takie : leukocyty 6,33 (norma 4-10), limfocyfy 1,34 (norma 1-4). To było dwa lata temu. Po pierwszych 3mcach leukocyty spadły do 4,6 a potem raz skakały sobie aż 5,37 żeby potem spaść znów do ok 4,5 i na takim poziomie utrzymują się do dziś po dwóch latach leczenia. Czemu tak się dzieje to nie wiem Oczko Podobnie leukocyty - ostatnio mialam 1,47 więc niewielka róznica niż przed leczeniem. Wątroba bez zmian. W sumie to jestem zadowolona, nie zaczęłam chorować czego się obawiałam. Oby tak dalej Oczko
Odpowiedz
Gigi przy naszym leczeniu ważny jest poziom limfocytow i one nie powinny spadać za bardzo. Natomiast jeśli leukocyty się za bardzo podniosą to znak że toczy się stan zapalny w organizmie
Odpowiedz
(12-01-2018, 06:54)mufa napisał(a): Gigi przy naszym leczeniu ważny jest poziom limfocytow i one nie powinny spadać za bardzo. Natomiast jeśli leukocyty się  za bardzo podniosą to znak że toczy się stan zapalny w organizmie

Dzięki mufa :-)  o leukocytach wiedziałam ale na limfo nigdy nie zwracałam uwagi. Teraz już wszystko wiem ;-)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości