31-01-2021, 13:52
Cześć. Jestem Alina mam 33 lata. Od 8 lub więcej lat coś się że mną dzieje. W 2013 r jakoś zimą w lutym zaczęły mnie mrowić dłonie i stopy,myśląc że to uczulenie (jestem alergikiem) pobrałam wapno i przeszło. W 2015 zaczęłam mieć objawy typu mrowienia dłoni i stóp, mrowienie języka, uczucie slabosci lewej strony ciała, uczucie zimna w rękach i stopach, mioklonie, fascykulacje, uczucie nieobecności, zaburzenia widzenia, męty itp. Przy schylaniu czuję takie lekkie mrowki w stopach, udach lub dłoniach, palenie skóry.
SM mam "niby" wykluczone rezonansami.
W 2015 tk glowy z kontr, wszystko cacy
2016 mri glowy 1,5 t z kontr, cacy
2018 mri odc szyjny 1,5 t - cudo
2019 mri odc piersiowy - 2 wypukliny pozatym bez zmian
2020-2021 mri komplet głowa, szyjny i piersiowy. Wszystko ok wypukliny i nic więcej.
W badaniach wyszła mi tylko bartonella w kki (ale nie wierzę w te badanie - mąż namówił) w zwykłym labo już nie wyszła
Próba tezyczkowa na 3 plusy
Niby tężyczka i bartonella mogą dawać takie objawy, niby nie do końca..
Moje pytanie jest takie. Na innym forum jakas dziewczyna pisała ze miała objawy zanim pojawiły sie
zmiany. Czy po tylu latach i tyle razy robionych mri, tk itp serio mogę mieć "ukryte sm"? Druga rzecz czy ktoś mi może powiedzieć czy te moje, 1,5 t jest miarodajne? Czy powtórzyć to na 3 teslach? Doktor Lisowski mówi że to miarodajne badanie. Czy ktoś tak miał że zrobił mri 1,5 t a w krótkim czasie 3t i to w 3t były zmiany sm? Ponoć w 3t mogą wyjść zmiany ale takie które mają też zdrowi ludzie czyli klinicznie nieważne jak np zmiany na rogach komór starcze , prawda to?
Co myślicie? Badać się dalej czy od puścić temat sm z tymi wynikami mri?
SM mam "niby" wykluczone rezonansami.
W 2015 tk glowy z kontr, wszystko cacy
2016 mri glowy 1,5 t z kontr, cacy
2018 mri odc szyjny 1,5 t - cudo
2019 mri odc piersiowy - 2 wypukliny pozatym bez zmian
2020-2021 mri komplet głowa, szyjny i piersiowy. Wszystko ok wypukliny i nic więcej.
W badaniach wyszła mi tylko bartonella w kki (ale nie wierzę w te badanie - mąż namówił) w zwykłym labo już nie wyszła
Próba tezyczkowa na 3 plusy
Niby tężyczka i bartonella mogą dawać takie objawy, niby nie do końca..
Moje pytanie jest takie. Na innym forum jakas dziewczyna pisała ze miała objawy zanim pojawiły sie
zmiany. Czy po tylu latach i tyle razy robionych mri, tk itp serio mogę mieć "ukryte sm"? Druga rzecz czy ktoś mi może powiedzieć czy te moje, 1,5 t jest miarodajne? Czy powtórzyć to na 3 teslach? Doktor Lisowski mówi że to miarodajne badanie. Czy ktoś tak miał że zrobił mri 1,5 t a w krótkim czasie 3t i to w 3t były zmiany sm? Ponoć w 3t mogą wyjść zmiany ale takie które mają też zdrowi ludzie czyli klinicznie nieważne jak np zmiany na rogach komór starcze , prawda to?
Co myślicie? Badać się dalej czy od puścić temat sm z tymi wynikami mri?

. 3t jest naprawdę tak lepsze? I pytanie można mieć sm bez zmian?
b12, mg d3 też supluje bo mam niedobór d3 18, 25 i niski mg1, 92. Może też poproszę o zastrzyki, narazie ogarniam wlewy z mg bo po doustnych mam zadkie stolce.