Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powrót do pracy po L4
Teraz przez tą całą epidemię okres ważności badań został przedłużony. Przy wypełnianiu papierów do renty okazało się, że moje też są już nieważne (były do stycznia), a na L4 jestem od kwietnia.. spróbuję wstawić link można sobie sprawdzić. Ale jak wszystko wróci do normy to jednak naciskałabym na te badania. Ja nie miałam pojęcia, że moje się skończyły. Nigdzie tego nie zapisałam, zawsze szefowa pilnowała, a jej też umknęło.

https://www.pip.gov.pl/pl/o-urzedzie/wyj...nikow.html
Odpowiedz
Dobrze wiedzieć, że jest takie rozporządzenie. Szczerze nie wiedziałam, bo w przychodni, do której należe medycyna pracy kwitnie. A zwykłych pacjentów najpierw kieruje się na teleporade, a jak coś poważniejszego wyjdzie w rozmowie to jest dopiero wizyta ,,na żywo".
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Medycyna pracy chyba wszędzie działa normalnie, a rozporządzenie przyda się tym, co tak jak ja przegapili termin kolejnego badania. Jedyny plus w tej całej pandemii.
Odpowiedz
Żebyś wiedziała. Pip strasznie ścigał za niewazaświadczenia. Za szkolenia BHP też. Trzeba się było bardzo z tym pilnować.
Odpowiedz
Medycyna pracy nadal zawieszona ale, ale! Stało się!! Po 4 latach pracy, złożyłam wypowiedzenie za porozumieniem stron. Na koniec usłyszałam powodzenia. Nowe miejsce już jest ale jak będzie nie wiem. Mam nadzieję, że odzyskam dawną pewność siebie i będę po prostu znów, w tym dobra!.
Odpowiedz
(29-10-2021, 13:43)Jazzy napisał(a): Medycyna pracy nadal zawieszona ale, ale! Stało się!! Po 4 latach pracy, złożyłam wypowiedzenie za porozumieniem stron. Na koniec usłyszałam powodzenia. Nowe miejsce już jest ale jak będzie nie wiem. Mam nadzieję, że odzyskam dawną pewność siebie i będę po prostu znów, w tym dobra!.

Powodzenia !!! Trzeba zamknąć jedne drzwi, żeby otworzyły się drugie. Ja do pracy nie wrócę przez najbliższy rok. Miałam kolejny rzut- niedowład prawej nogi. Poszłam na badanie w medycynie pracy i powiedziałam lekarzowi, że nie jestem w stanie pracować. Myślałam, że szefowa da mi wypowiedzenie( było by mi na rękę ), a ona nie chce mnie zwalniać. Wczoraj przyszło pismo od orzecznika z ZUS i zamiast renty mam wskazanie na zasiłek rehabilitacyjny na rok czasu. I tak nie jestem w stanie teraz pracować. Zamierzam odpoczywać i spokojnie wracać do formy.
Odpowiedz
(29-10-2021, 15:12)Karolina79 napisał(a):
(29-10-2021, 13:43)Jazzy napisał(a): Medycyna pracy nadal zawieszona ale, ale! Stało się!! Po 4 latach pracy, złożyłam wypowiedzenie za porozumieniem stron. Na koniec usłyszałam powodzenia. Nowe miejsce już jest ale jak będzie nie wiem. Mam nadzieję, że odzyskam dawną pewność siebie i będę po prostu znów, w tym dobra!.

Powodzenia !!! Trzeba zamknąć jedne drzwi, żeby otworzyły się drugie. Ja do pracy nie wrócę przez najbliższy rok. Miałam kolejny rzut- niedowład prawej nogi. Poszłam na badanie w medycynie pracy i powiedziałam lekarzowi, że nie jestem w stanie pracować. Myślałam, że szefowa da mi wypowiedzenie( było by mi na rękę ), a ona nie chce mnie zwalniać. Wczoraj przyszło pismo od orzecznika z ZUS i zamiast renty mam wskazanie na zasiłek rehabilitacyjny na rok czasu. I tak nie jestem w stanie teraz pracować. Zamierzam odpoczywać i spokojnie wracać do formy.
I tak właśnie będzie!
Odpowiedz
Wracaj do formy na spokojnie. zasiłek jest lepszym rozwiązaniem niż renta póki co. I finansowo znaczni korzystniejszym.
Odpowiedz
Witam, jutro pierwszy dzień w pracy. 5,5 miesiąca na L4 chyba wystarczy. Czas wracać. Pozdrawiam, miłego popołudnia życzę.
Odpowiedz
Piotrek i jak tam w pracy?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości