15-07-2017, 10:49
Witam czy ktoś z was ma właśnie takie problemy z opróżnieniem pęcherza , musicie sie bardzo wysilic żeby to zrobić ??? Jak sobie z tym radzicie ??? Bylam u urologa ale przepisal mi jakis ziolowy UROCAL saszetki ...
|
Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego
|
|
15-07-2017, 10:49
Witam czy ktoś z was ma właśnie takie problemy z opróżnieniem pęcherza , musicie sie bardzo wysilic żeby to zrobić ??? Jak sobie z tym radzicie ??? Bylam u urologa ale przepisal mi jakis ziolowy UROCAL saszetki ...
15-07-2017, 12:38
Pij dużo, jest prościej, zreszta wole to od nietrzymania moczu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
15-07-2017, 19:52
Ja mam problem z tym żeby w ogóle zacząć... niestety na to nie ma leków. Na nietrzymanie moczu są więc pod tym względem tu jest trochę lepiej... ale jeden i drugi problem jest uciążliwy...
15-07-2017, 22:05
Anna 888 ja radzę po prostu dać sobie czas
czasami też muszę dłużej poczekać niestety zaleganie moczu w nerkach ma swoje minusy ja łykam tabletki ziołowe Cystone Himalaya bo często miewam kłopoty z bakteriami i te mi naprawdę pomagają ![]() Ponoć dobre są też herbatki z liści laurowych - smak niezbyt tabletki też pachną ziołami ale szybko się łyknie i ok ![]() Morał z tego taki, że mamy dużo pić ( niekoniecznie alkoholu) i uzbroić się w cierpliwość
Może rzeczywiście za bardzo tym się stresuje ale jest to dla mnie uciążliwe zwłaszcza gdy gdzieś jestem ogólnie mi jest ciężko zacząć i w trakcie też ciężko ... Dziękuję wam za wasze rady
Fajnie że są takie fora jak te ![]() Ja się najbardziej boję że przyjdzie taki dzień że przyjdzie taki dzień że całkiem zatrzyma mi się mocz i założą mi cewnik na stałe ....
15-07-2017, 22:54
No jest to uciążliwe ale nie tylko Ty się z tym borykasz
jedyne co to już wiesz, że jest nas więcej z takimi i innymi problemami, bo w różnych dziedzinach sporo tego Czyli daj se na luz i spokojnie dalej do przodu
Witam w innym wątku pisałam ze własnie jestem na solu w szpitalu , teraz napiłam sie herbaty usiadłam i popusciłam troche moczu , wpadłam w panike zaczelam płakac ... Wczesniej tak jak pisalam ciężkoo bylo mi oproznic pecherz ... Pomocy czy ktoś miał tez takie epizody ... Odrazu polecialam do buftu po podpaske i narazie tak siedze ... Jezstem zrozpaczone ... Prosze ws o odpowiedz...
Czy to oznacze ze juz bede chodzilA w pampersie ...
21-07-2017, 15:17
Nie przejmuj się skoro to był tylko jeden raz to jeszcze nic nie znaczy. Powiedz o tym lekarzowi. Jeśli będzie ci się to powtarzało to lekarz powinien wypisać ci leki. Ja mam problem z nietrzymaniem moczu tylko okresowo (głównie podczas upalow). Na razie leków jeszcze nie biorę ale mój neurolog powiedział mi że jeżeli będę chciała to mam powiedzieć to da mi leki. U mnie ten problem zaczął się już 3 albo 4 lata przed diagnozą (czyli ponad 6 lat temu) i w pampersie nie chodzę. Także spokojnie
w razie potrzeby leki i powinno być lepiej
21-07-2017, 16:09
Anna888 ja cały czas chodzę z grubszymi wkładkami bo przy kaszlaniu czasem też jest kicha a kaszel mam ciągle ale się przyzwyczaiłam.
21-07-2017, 21:23
Dziekuje za odpowiedzi , strasznie spanikowalam wczoraj ale wplyw na to mialo pare rzeczy .... Narazie byla to jedno razowa sytuacja chociaz mam dziwne uczucie w pecherzu .. Pani doktor powiedziala ze to moglo byc spowodowane przez sterydy poniewaz zatrzymuja mocz i moze poprostu pecherz juz sie przepelnil ... Zobaczymy w przyszlosci
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|