15-12-2019, 15:14
Hela, dzisiaj taki ciulowy dzień. Ciemno, właściwie ciągle pada. Nic się nie chce.
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
Mój dzisiejszy nastroj
|
15-12-2019, 15:14
Hela, dzisiaj taki ciulowy dzień. Ciemno, właściwie ciągle pada. Nic się nie chce.
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
15-12-2019, 15:24
Noo, własnie sie mobilizuje żeby kuchnie sprzątnąć, kiepsko mi idzie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
15-12-2019, 15:58
(15-12-2019, 15:00)speculum napisał(a): Jak ktoś chce przepis na łatwy chleb, to polecam: https://qchenne-inspiracje.pl/chleb-psze...-od-niego/ Ja z tych co lubia isc na latwizne Jak mam tyle godzin robic chleb to wole go kupic
16-12-2019, 12:10
Chleb robi się kwadrans, on sobie potem rośnie, nie trzeba przy nim stać
Ale rozumiem Wasze podejscie
16-12-2019, 13:46
16-12-2019, 23:20
(15-12-2019, 15:00)speculum napisał(a): Jak ktoś chce przepis na łatwy chleb, to polecam: https://qchenne-inspiracje.pl/chleb-psze...-od-niego/ A może dobry przepis na pierogi ktoś ma ? Chodzi mi o ciasto żeby było mięciutkie i nie rozpadalo się podczas gotowania
17-12-2019, 06:45
https://www.youtube.com/watch?v=3DCvGJ8sVqc Ja ten wypróbuję w tym roku.
,kilo maki tortowej najlepsza tortowa
jedno jajko pol litra wody goracej 1/4 szklanki oleju ,zagniatamy jak bedzie dobrze odchodzic od reki gotowe,wlozyc w worek foliowy aby nie wyschlo walkowac po kawalku i wycinac ciasto Przepis mi mama w sms wyslala, wysylam co napisala Ciasto samo w sobie bardzo dobre Z przepisu wyjdzie ok 60 pierogow
17-12-2019, 09:38
Ja to zawsze wszystko na oko dawałam. Składniki ciasta: mąka, kawałek margaryny palma i bardzo gorąca woda, coby się margaryna rozpuściła. Ciasto zawsze mi mięciutkie wychodziło.
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
17-12-2019, 12:22
Kurcze,jak ja lubie takie pierogi
niestety w tym roku bede jadla na wigilie z maki grycznej, przestalam tolerowac gluten i laktoze niestety, ciezko mi sie zyje bez chlebka i buleczek , wiec ratuje sie jak moge zamiennikami . A swojadroga to dziwne ,zawsze jadlam produkty z glutenem, a po 2 miesiach ,,spozywania" tec. moj zoladek sie zbuntowal. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|