Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.63
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Hela, dzisiaj taki ciulowy dzień. Ciemno, właściwie ciągle pada. Nic się nie chce.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Noo, własnie sie mobilizuje żeby kuchnie sprzątnąć, kiepsko mi idzie


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
(15-12-2019, 15:00)speculum napisał(a): Jak ktoś chce przepis na łatwy chleb, to polecam: https://qchenne-inspiracje.pl/chleb-psze...-od-niego/ Uśmiech

Ja z tych co lubia isc na latwizne
Jak mam tyle godzin robic chleb to wole go kupic
Odpowiedz
Chleb robi się kwadrans, on sobie potem rośnie, nie trzeba przy nim stać Duży uśmiech
Ale rozumiem Wasze podejscie Uśmiech
Odpowiedz
(16-12-2019, 12:10)Ale pspeculum napisał(a): Chleb robi się kwadrans, on sobie potem rośnie, nie trzeba przy nim stać Duży uśmiech
Ale rozumiem Wasze podejscie Uśmiech

Ale przygotowania ile trwaja, o to mi chodzi
Odpowiedz
(15-12-2019, 15:00)speculum napisał(a): Jak ktoś chce przepis na łatwy chleb, to polecam: https://qchenne-inspiracje.pl/chleb-psze...-od-niego/ Uśmiech

A może dobry przepis na pierogi ktoś ma ? Chodzi mi o ciasto żeby było mięciutkie i nie rozpadalo się podczas gotowania Uśmiech
Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=3DCvGJ8sVqc Ja ten wypróbuję w tym roku.
Odpowiedz
,kilo maki tortowej najlepsza tortowa
jedno jajko
pol litra wody goracej
1/4 szklanki oleju
,zagniatamy jak bedzie dobrze odchodzic od reki gotowe,wlozyc w worek foliowy aby nie wyschlo walkowac po kawalku i wycinac ciasto

Przepis mi mama w sms wyslala, wysylam co napisala
Ciasto samo w sobie bardzo dobre

Z przepisu wyjdzie ok 60 pierogow
Odpowiedz
Ja to zawsze wszystko na oko dawałam. Składniki ciasta: mąka, kawałek margaryny palma i bardzo gorąca woda, coby się margaryna rozpuściła. Ciasto zawsze mi mięciutkie wychodziło.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Kurcze,jak ja lubie takie pierogi
niestety w tym roku bede jadla na wigilie z maki grycznej,
przestalam tolerowac gluten i laktoze niestety,
ciezko mi sie zyje bez chlebka i buleczek ,
wiec ratuje sie jak moge zamiennikami .
A swojadroga to dziwne ,zawsze jadlam produkty z glutenem,
a po 2 miesiach ,,spozywania" tec. moj zoladek sie zbuntowal.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości