Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Włącznie z 14 dniem.
Odpowiedz
Ja wczoraj miałam pierwszy raz wizytę policji. Miałyśmy z córką pokazać się w oknie. Śmiałam się że wszystko z fanfarami, bo koguty były włączone hahaha.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Ta izolacja to jakieś robienie głupka z człowieka... Dosłownie. Jeszcze policja jeździ i sprawdza ? Czym to się teraz zajmują służby mundurowe Smutny?! Ciekawe czy jak ktoś się nie pokaże to pofatyguja się sprawdzić czy jeszcze żyje a może mandat wysyłają tylko pocztą???
Trochę to wszystko żałosne jak dla mnie no ale ludzie robią co im każą wyższe od nich instancje...
Czy kiedyś to się skończy w ogóle ? Czy będzie jeszcze gorzej i będzie Nam ciężko żyć chociażby ze względu na rosnące ceny w sklepach ...?!

Podly mam humor dziś Oczko. Nie wyspałam się. Obudziłam się nad ranem i niby zasnęłam znowu ale jednak jakoś już mi się daje we znaki ten brak słońca i spacerów od kilku dni Oczko Smutny
Odpowiedz
A ja w Niedzielę pospacerowałam. Żałuję tylko, że nie włączyłam żadnej apki mierzącej dystans. Łydki bolą... Język ale pozytywnie. Jestem z siebie dumna UśmiechPojechaliśmy na wycieczkę do Kopalni Soli a później jeszcze do Krakowa, ale tam mi już trochę zabrakło siły i na Wawel nie dotarłam. Przeszłam się Rynkiem. W najbliższych planach mam zamiar jechać do Auschwitz.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
A ja po sztolniach walimskich, Osówce, Włodarzu stwierdziłam że Auschwitz jest dla mnie za mocne. Już w tych sztolniach jest tyle ludzkiego cierpienia, które się czuje po tylu latach, że stwierdziłam, że mi to wystarczy.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Nasze sztolnie też odwiedziłam, ale to już kiedyś.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Bubka no dokładnie człowiek spacerując wie że żyje. Tak jak i Twoje motto Uśmiech. Ja jeden dzień siedząc na kanapie drugiego czuje się jakby czołg po mnie przejechał. Dziś niby wyszłam z dziećmi ale był to krótki spacerek bo zastał nas deszcz Smutny i tak oto kisimy się w domu. Wiosno gdzie jesteś ?
Odpowiedz
U mnie w ogródku już prawie jest. Krokusy i żonkile już się przebiły Oczko
Odpowiedz
(08-02-2022, 06:59)Akinom napisał(a): Ja wczoraj miałam pierwszy raz wizytę policji. Miałyśmy z córką pokazać się w oknie. Śmiałam się że wszystko z fanfarami, bo koguty były włączone hahaha.
No to miałaś uroczyste odwiedziny, u mnie po cichu prywatnie Duży uśmiech
-------------------------------------------------------------------------------------
Lusia - będzie wiosna Duży uśmiech , ja od jakiegoś czasu już od rana śpiewam sobie piosenkę Skaldów "Wiosna - cieplejszy wieje wiatr... Duży uśmiech

Izolacja - a jak inaczej zapobiec wirusowi? Popatrz co się dzieje, ludzie chorują, umierają i to raczej nie jest koniec pandemii. Nie wszyscy ludzie robią co im każą, mają swój rozum/na szczęście/ i ja np. jak tylko dostałam katar i zaczęłam kaszleć zostałam w domu, tak na wszelki wypadek i co? okazało się, że jestem pozytywna. Jeżeli nie będziemy przestrzegać zasad i przestaniemy słuchać polityków, a zaczniemy naukowców to jest szansa, że jakaś część populacji na świecie przeżyje. Właściwie to jestem optymistką i nie poddaję się, walczę do końca, ale jak patrzę na to co się dzieje to po prostu nie wierzę. Piszesz o naszej polskiej rzeczywistości po niby obniżce vatu. Mam knajpę i jakoś nie odczułam tej obniżki przy zakupach - producenci znaleźli i na to sposób. Trzy razy mnie zamykali w czasie pandemii i za każdym razem utrzymałam i knajpę i pracowników i teraz też tak będzie, nawet przy zawyżonym podatku. Jest ciężko, ale nikt nam nie obiecał, ze zawsze będzie świeciło słonce.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Bubka - jadę do Ciebie... Oczko Duży uśmiech obejrzeć te cuda Uśmiech
Odpowiedz
Yasmina wkurzona już jestem po prostu tym wszystkim co się dzieje. Jest duży problem z tymi testami bo one są już niemiarodajne i jak u Ciebie wyszło pozytywne tak u Nas mimo że mieliśmy dość charakterystyczne objawy wyszły negatywne. U moich znajomych tez jakąś anomalia tych testów raz negatyw raz pozytyw. Nie wiem czy słyszałaś o aferze na igrzyskach ? Eh nie chce mi się nawet tego komentować już i z nikim na ten temat rozmawiać. Po prostu jestem zła, że te testy, maseczki, rękawiczki = multum plastiku nagle spada na tą ziemię choć edukują Nas w reklamach aby chronić ziemię Smutny
Ja i w tym roku na pewno zrobię swój warzywniak chociaż tyle Uśmiech. Yasmina ja też na swoim co prawda nie branża spożywcza ale podwyżki dość mocno są dla mnie odczuwalne.
Też raczej jestem optymistką Uśmiech
Dziś jest słońce wiec może w końcu wyjdę na ten dluuuuugi spacer i nie będzie tony smogu w powietrzu Duży uśmiech
Bubka mieszkasz w okolicach Krakowa ?
To chyba najpiękniejsze Nasze Polskie miasto Uśmiech uwielbiaaaaam.... Ah
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości