Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
A ja w tym miesiącu też mam przekichane (a może nie??) z tą naszą kobiecą przypadłością Uśmiech Mało że się spóźnił 10 dni, to przyszedł z bólem przez 2 dni, plamienie tyle o ile czyli prawie zero (plamienie- brązowy śluz). Dzisiaj już bez bólu i bez plamienia. Testy 3 zrobione i wyszły negatywnie- chyba że mam jakieś ferelne.
Chyba że to jakaś inna przypadłość.

Z jednej strony bardzo pragnę 2 kresek, ale z drugiej strony chyba NIE. Sytuacja w pracy- jestem na 4 umowie na czas określony do końca tego roku.
Poza tym dodatkowe ubezpieczenie PZU -jak Tato żył ubezpieczał mnie jako członka rodziny u siebie w pracy, jak zmarł -powiedzieli mojemu Bratu, że teraz On może mnie w ten sp ubezpieczać. Po nowym roku okazało się, że nie byłam ubezpieczona bo nie jestem członkiem rodziny dla brata. Ubezpieczyłam się u siebie w pracy i teraz czeka mnie karencja.

Ps. Widzę, że jest Nas dużo wchodzących w nowy rok z jakimiś życiowymi zawirowaniami. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i minie wszystko.

Życzę zdrówka i samych szczęśliwych już chwil.
Odpowiedz
Asia_mys nie chce Cię martwić ale też kiedyś miałaś taki brązowy śluz okazało się to dla mnie feralnym pcos. Miałam wtedy 20 kilka lat .. niestety u mnie praktycznie co miesiąc czy 6 tyg miałam takie plamienia zamiast okresu. Na pocieszenie powiem Ci że problemów z zajściem w ciążę nie miałam wcale mimo że ginekolog twierdził inaczej.
Teraz na okres rwia mnie strasznie nogi ale jest dużo lepiej aniżeli kilka lat temu, choć najlepiej wspominam czas po urodzeniu pierwszego syna... Okres jak w zegarku bezbolesny, 3 dni i po sprawie Uśmiech. Jak urodziłam drugie dziecko wróciła masakra Oczko...
Ten rok jakiś dla mnie zły, niedobry. Muszę się chyba przyzwyczaić do tych wszystkich rewelacji... Trochę mnie serce kłuje i myślę czy to stres czy jednak czeka mnie wizyta u kardiologa?!
Wszystkim życzę żeby ten rok się odczarował wraz z nadejściem wiosny na lepsze !!!
Odpowiedz
(29-01-2023, 22:15)Lusia98 napisał(a): Asia_mys nie chce Cię martwić ale też kiedyś miałaś taki brązowy śluz okazało się to dla mnie feralnym pcos. Miałam wtedy 20 kilka lat .. niestety u mnie praktycznie co miesiąc czy 6 tyg miałam takie plamienia zamiast okresu. Na pocieszenie powiem Ci że problemów z zajściem w ciążę nie miałam wcale mimo że ginekolog twierdził inaczej.
Teraz na okres rwia mnie strasznie nogi ale jest dużo lepiej aniżeli kilka lat temu, choć najlepiej wspominam czas po urodzeniu pierwszego syna... Okres jak w zegarku bezbolesny, 3 dni i po sprawie Uśmiech. Jak urodziłam drugie dziecko wróciła masakra Oczko...
Ten rok jakiś dla mnie zły, niedobry. Muszę się chyba przyzwyczaić do tych wszystkich rewelacji... Trochę mnie serce kłuje i myślę czy to stres czy jednak czeka mnie wizyta u kardiologa?!
Wszystkim życzę żeby ten rok się odczarował wraz z nadejściem wiosny na lepsze !!!
Pierwszy raz mam coś takiego. Śluzu dużo nie było, ale dał do myślenia. Obiecałam sobie, że jak 2 kresek nie będzie, a w lutym powtórka będzie to pójdę do lekarza.
Odpowiedz
(28-01-2023, 18:32)Tosiia napisał(a): Bubka oh jak dobrze, że partner dał radę dotrzeć do domu. Teraz w Polsce się nim zajmą lekarze, ale mam nadzieję, że wyjaśnicie bezproblemowo tę kwestię ubezpieczenia i żadnych obciążeń finansowych nie będzie.

Orchidea ja właśnie zaraz zabieram się za sprzątanie. Jest moc! Uśmiech

Tosia z tymi polskimi lekarzami to jest tragedia.

Spokojnie mógł poddać się operacji w Niemczech. Dodatkowe ubezpieczenie auta obejmuje kierowcę. Przynajmniej miał by to już za sobą. Wczorajszy dzień spędziliśmy w szpitalu. Kolejny atak, ale zdecydowanie słabszy. Dostał 5 kroplówek i receptę. Nie zrobili nawet usg, z tym to ma udać się do swojego lekarza i lekarz w przychodni ma to zrobić. SZOK. 
Teraz jak wiózł mnie do pracy kolejny ból.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Bubka, ale skąd to mogliście wiedzieć tak na już, w danym momencie. U nas to jak zwykle wszystko od dupy strony. Żeby isc do szpitala to trzeba być zdrowym. Ewentualnie, jak to usłyszał moj maz, na neurologie to się trafia, jak się robi pod siebie. I najlepsze sa skierowania na cito, za pol roku np. Zdążył zapomniec ze coś mu bylo, to miał rezonans, potem neurologa. Zycze Wam cierpliwości przede wszystkim.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(30-01-2023, 07:17)Bubka napisał(a): Tosia z tymi polskimi lekarzami to jest tragedia.

Spokojnie mógł poddać się operacji w Niemczech. Dodatkowe ubezpieczenie auta obejmuje kierowcę. Przynajmniej miał by to już za sobą. Wczorajszy dzień spędziliśmy w szpitalu. Kolejny atak, ale zdecydowanie słabszy. Dostał 5 kroplówek i receptę. Nie zrobili nawet usg, z tym to ma udać się do swojego lekarza i lekarz w przychodni ma to zrobić. SZOK. 
Teraz jak wiózł mnie do pracy kolejny ból.

bosheee aż brak mi slów - z NFZ z roku na rok jest coraz gorzej. Wiem, ze pewnie podobnie bym zareagowała jak Wy i sciagnęła męża/partnera do domu bedąc w Waszej sytuacji. Podjeliście najlepszą decyzję na dany moment i wiedzę jaką wtedy posiadaliście, ale eh ... jeszcze teraz te cyrki - naprawdę jak w jakiejś tragikomedii =/
Odpowiedz
Skierowanie do chirurga na cito na zabieg usunięcia kamieni.
Odpowiedz
(30-01-2023, 23:58)Orchidea ponownie napisał(a): Skierowanie do chirurga na cito na zabieg usunięcia kamieni.

A to tak się da? Byliśmy wczoraj u lekarza to dał skierowanie na usg i idzie dzisiaj je zrobić. Myślałam, że usuwają tylko w szpitalu podczas ataku.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Do poradni chirurgicznej może wystawić lekarz i od razu napisać rozpoznanie.Lub bez rozpoznania podejrzenie kamicy .Lub skierowanie do szpitala tylko musi być potwierdzone badaniem.
Szczerze to od razu powinni na sorze usg zrobić i po 2gim ataku na ostro operować. Niestety mnie z ostrym zap wyrostka robaczkowego odesłali więc co tu się dziwić.
Ja mojemu synowi załatwiłam zabieg w 2 tygodnie.U nas na planowy czeka się 2 lata.
Odpowiedz
I w tym przypadku odesłali z soru do lekarza w przychodni a ten dopiero na usg... dla mnie to wszystko to czarna magia. Zobaczymy co dzisiaj będzie po usg
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości