01-08-2023, 17:49
2180 za okulary, ale 180 od nfz dla mocniej slepych hahaha
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
|
Mój dzisiejszy nastroj
|
|
01-08-2023, 17:49
2180 za okulary, ale 180 od nfz dla mocniej slepych hahaha
01-08-2023, 21:21
(01-08-2023, 08:32)e-smka napisał(a): Yasmina - wszystkiego najlepszego...Dziękuję, a Orchi wyjechała odpocząć. E-smka zawsze powtarzam, że po urlopie powinno się jeszcze wziąć tydzień wolnego, żeby odpocząć. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A mnie pozamiatało i mojego Mirka też. Od czerwca pokaszliwałam, coś tam z katarem, złożyliśmy to wszystko na alergię. Tabletki itd. Nie przechodzi, ale ciekawe, że w Łagowie trochę się uspokoiło. Po powrocie zaczęła się jazda - kaszel, katar, jeszcze gorzej. Poszłam do laryngologa - najpewniej alergia, gardło zaczerwienione - oznajmił. Przepisał leki, skasował 200zł , tydzień minął - nie pomogło. Wpadliśmy na pomysł, że to klima w samochodzie, musiało nas przewiać. No to witaminki, syropki, czyszczenie klimy - nie pomaga. I Mirek nagle doznał olśnienia - przecież jest jeszcze klima w domu. Zadzwonił do naszego znajomego specjalisty od klimy, a on zadał jedno pytanie "A kiedy była odgrzybiana? No, ale jak człowiek jest idiotą i zaniedba ważne rzeczy to potem taki jest efekt. Klima odgrzybiona, ale najwyraźniej grzybek upodobał sobie nasze gardła i buszuje, bo objawy w dalszym ciągu mamy takie same, a to już staje się niebezpieczne. Wczoraj byłam u lekarza, powiedział, że mam jakieś krostki na podniebieniu/od razu przyszedł mi do głowy półpasiec / i wysłał mnie na badania. No i też nie są ciekawe - leukocyty w moczu podwyższone o 31jedn., a CRP o 4.4. Jak byk jest stan zapalny. Zrobiłam sobie jeszcze wymaz z gardła, ale wyniki będą w piątek. Oprócz kaszlu boli mnie wszystko, zupełnie tak, jak miałam covida. Poczytałam o leczeniu grzybicy w jamie ustnej i nie jest to wcale takie łatwe, czasami antybiotyk trzeba brać kilka tygodni, a najlepiej zrobić antybiogram. Najgorsze jest to, że kaszel mam taki napadowy, zaczyna mnie drapać w gardle i tak kaszlę, że aż mnie ciągnie na wymioty. Nic, zobaczymy co lekarz powie jutro.
No to kobietki kochane śle wam pozytywne wibracje i zdrowiejcie. U mnie ok w miarę ale załatwiam nad morzem w Trójmieście numer PKK synkowi i już nie mogę się doczekać aż na działce będę z powrotem. W niedzielę Karpacz pozamykali ale ja nie na czasie i nie wiedziałam że kolarze będą tamtędy przejeżdżać. Udało nam się przed nimi i na rybkę pyszną do Flipera też dojechaliśmy. Życzę wam zdrowia i cierpliwości
ja jutro urzędy więc i mi nie zaszkodzi ![]() Oooooo i Yasmina jest w końcu moderator alleluja
01-08-2023, 23:30
Benitko, czy Ten Fliper to jest przy stawach, gdzie na wysepce stoi helikopter?
-------------------------------------------------------------------------------------------- Też się cieszę, że nareszcie nawiązałam współpracę z Moniką, czekamy jeszcze na regulamin forum, bo stale go dopracowujemy. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I jeszcze jedna rzecz, może ktoś to wytłumaczy - leczymy się w tej chwili z Mirkiem świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy, cytryny i rumem i...przestaliśmy kaszleć i przestało nas wszystko boleć
02-08-2023, 05:01
(01-08-2023, 23:30)yasmina napisał(a): Benitko, czy Ten Fliper to jest przy stawach, gdzie na wysepce stoi helikopter? I może to jest klucz do sukcesu. Czasem medycyna niewiele pomoze, a to jakby naturalne odkażanie
02-08-2023, 16:33
A ja Was pozdrawiam z ciepłej Bułgarii. Klimat mi sprzyja, mimo że jest gorąca to tego nie czuje i mogę chodzić i chodzić.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
02-08-2023, 18:01
Bubka, super, baw się dobrze!!! i czasem też odpocznij troszkę
02-08-2023, 20:23
Bubka, odpoczywaj, baw się
02-08-2023, 21:48
Alleluja!!! Moja koleżanka przekonala się, że byla u naciagacza. Szkoda tylko że wywalila na niego 500 zl. Kurację przerwala po jednym dniu, jak myslala, ze zejdzie po tych jego specyfikach.
03-08-2023, 10:18
Bubka korzystaj z wszystkiego ile wlezie
![]() Esemka będzie dobrze, przed okresem nieraz taka masakra a ty całkowicie zmieniasz jakiś rytm...niech szybko wraca wszystko do normy
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|