Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(08-05-2024, 14:04)Bubka napisał(a): Jestem w domu. Czekam na telefon kiedy mam się stawić do szpitala bo na tą chwilę nie ma wolnych łóżek. Jeżeli będzie za długo to muszę się udać do innego szpitala bo kwalifikuje się do solu. 

Czytam i nie wierzę Płacz
Kwalifikujesz się na solu, a odsyłają do domu i masz czekać.. Masakra. Przykre...
Trzymaj się dzielnie i daj znać co tam dalej
Odpowiedz
No to pozdrawiam Was że świdnickiego Latawca. Jestem już po pierwszej kroplówce. Jeszcze 4 i do domu. Ale od wczoraj miałam takie załamanie, nie mogłam przestać płakać, źle się czułam fizycznie bardzo źle. Na oddziale pracuje kolegi ciocia, przyszła się przywitać i od razu pyta dlaczego płacze, co się dzieje. Mówię, że mam gorsze dni, pyta czy chce tab taka na uspokojenie, żebym się wyciszylam, powiedziałam że nie, ale później o nią poprosiłam. I lekarz wysłał do mnie psychologa. Pogadalysmy, przyjdzie jeszcze jutro.

Miało byś psychicznie.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Fajnie ze chociaż w jednym Ci pomoga i bez łaski dali solu. I milo, że moglas porozmawiać z psychologiem. Czasami łatwiej wygadać się komuś obcemu.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Bubka, trzymam za Ciebie kciuki, Solu bankowo Ci pomoże, będziesz się lepiej czułaUśmiech Ja też skorzystałem z rozmowy z psychologiem jak byłem na święta w szpitalu, do tej pory biorę leki, które pomogły mi uspokoić głowę. Po niedzieli idę do psychiatry na nfz, w końcu się doczekałem. Dziś jestem po drugim 300 ml Ocrevusa, wyniki dobre, czuje się też dobrze. Zobaczymy za 3 miesiące na badaniach kontrolnych co wyjdzie.
Odpowiedz
Już jest mała poprawa. Mogę podnieść kubek prawa ręka. Także jest git tylko trochę z głową jest nie tak.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Bubka to pięknie. Dobrze, że nie czekalas na Legnice. A rezonans Ci tu chociaż zrobia? Czy to już za dużo? :-)
Odpowiedz
Bubka uf!!! Nie lekceważ stanu w którym głowa mówi NIE. Mam tyle doświadczenia z tym dziadostwemSmutny. Bardzo bliski mi temat... A w tym tygodniu sama znów byłam na skraju ale już powoli wracam do siebie...
Ciebie Bubka pewnie wykończyły wizyty u lekarzach to w szpitalu, brak pomocy, brak zrozumienia, przewlekły stres... Organizm się zbuntował... Oby było lepiej. Pisz do Nas dużo i często Kochana
Odpowiedz
Bubka trzymaj sie! pamietaj ze nie musisz byc silna, przezyj to tak jak potrafisz, pros o pomoc jesli jej potrzebujesz, ale co najwazniejsze nie zapominaj ze juz za tydzien czy dwa bedzie znacznie lepiej Serce
Odpowiedz
Tak Bubka. I tej wersji się trzymajmy :-)
Odpowiedz
Dziękuję Wam bardzo. Dzisiaj zadzwonili z Legnicy, że mają dla mnie termin na 22 maja. Podziękowałam i powiedziałam, że jestem już po 2 kroplówce. Pani powiedziała, że w sumie dzwoni żeby powiedzieć żebym poszła do innego szpitala.

Rano przy obchodzie prawej nogi do góry nie mogłam podnieść, po południu przyjechał brat i położyłam się żeby pokazać jak to wygląda i ku mojemu zdziwieniu prawą nogę podniosłam do góry. Oczy zrobiłam ogromne, że zdziwienia. Dzisiaj mało leżałam, dużo chodziłam i średnio beczalam.
Tak też rozmawiałam z mamą i z panią psycholog, że za dużo sobie biorę do głowy, za bardzo się wszystkim przejmuje, a że w dodatku jestem osobą wrażliwa to później są tego efekty.

I internetem mam trochę ciężko. Leżę w takim kąciku i dobry internet mam albo na zewnątrz szpitala albo przy okienku ale w konkretnej pozycji. Wieczorem dopiero mam w łóżku. Taka anomalia. Ale mam jeszcze książkę, gazety, na Netflixie sciaglam sobie serial a dostałam jeszcze sudoku. Śmieje się, że jestem w tym mistrzem
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości