Liczba postów: 3 965
Liczba wątków: 39
Reputacja:
42
Tak będzie najlepiej, zawsze możesz spróbować gdzie indziej jeżeli czas oczekiwania będzie bardzo długi, ja jestem wpisana na listę u siebie w szpitalu, a od pół roku leczę się w innej placówce  u siebie nadal bym czekała a i z leków tylko zastrzyki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Zawsze mogłabym zapytać jak to wygląda w moim mieście rodzinnym, gdzie w programie jest moja mama. Pojawia się tylko jeden problem - z racji kierunku studiów, na którym jestem, zwykle nie mam czasu na cokolwiek poza nauką. To bardzo utrudniałoby mi możliwość odbioru leku. Z tego, co wiem, mama odbiera swój co miesiąc. Ja mam czas na powrót do rodzinnej miejscowości maksymalnie raz na 2 miesiące. Nie wiem, czy udałoby mi się to pogodzić. Zobaczę jutro, na czym stoję i ewentualnie będę kombinować
Reputacja:
0
Hej! Kilka dni temu byłam na oddziale, pytałam, jednak niczego szczególnego się nie dowiedziałam. Za to dziś dostałam telefon, żeby zgłosić się do nich w styczniu do kwalifikacji. Mam nadzieję, że się uda
W zasadzie na czym polega ta kwalifikacja?
Reputacja:
42
(15-12-2017, 15:27)przezzyciezsm napisał(a): Hej! Kilka dni temu byłam na oddziale, pytałam, jednak niczego szczególnego się nie dowiedziałam. Za to dziś dostałam telefon, żeby zgłosić się do nich w styczniu do kwalifikacji. Mam nadzieję, że się uda 
W zasadzie na czym polega ta kwalifikacja?
Super, całkiem szybko  mnie zakwalifikowali na podstawie dokumentacji medycznej, ustnego wywiadu, miałam badanie na skale EDSS no i finalnie jeszcze MRI, dlatego że trochę czasu upłynęło i chcieli zobaczyć czy nie ma nowych zmian po operacji, były, ale nic strasznego
Reputacja:
0
Dzięki za odpowiedź  Mam ogromną nadzieję, że uznają mi ten rezonans, który robiłam, mimo że do tego czasu będzie już oficjalnie po terminie
Reputacja:
42
Nigdy nie wiadomo  jeszcze robiłam badania: mocz, morfologia z rozmazem, tsh, alat, aspat, bilirubuna i kreatynina, tak mi się przypomniało
Reputacja:
0
O, będąc w szpitalu 2 tygodnie temu miałam wykonaną całą serię badań, w tym te, które wymieniłaś. Mam nadzieję, że je przyjmą  Przy okazji- przejrzałam tą skalę EDSS i tak się zastanawiam, jak oni to badają? Oceniają to na podstawie wywiadu czy jak?
Reputacja:
42
(15-12-2017, 15:46)przezzyciezsm napisał(a): O, będąc w szpitalu 2 tygodnie temu miałam wykonaną całą serię badań, w tym te, które wymieniłaś. Mam nadzieję, że je przyjmą Przy okazji- przejrzałam tą skalę EDSS i tak się zastanawiam, jak oni to badają? Oceniają to na podstawie wywiadu czy jak?
To takie bardziej rozszerzone badanie neurologiczne, a trochę wywiad, przynajmniej tak było u mnie, badania powinny być w miarę świeże
Reputacja:
0
W miarę świeże tzn, że moje już będą zbyt stare? :p
Liczba postów: 1 400
Liczba wątków: 10
Reputacja:
17
Z tego co ostatnio powiedział mi lekarz rezonans nie może być starszy niż miesiąc.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
|