(13-02-2022, 22:23)Lusia98 napisał(a): Yasmina byłam w kilku miejscach we Włoszech ?
Garda też piękna ale zimne jezioro, więc nie dla moich milusińskich
może kiedyś z mężem ponownie zawitamy tam , teraz większość pod dzieci (planów) więc musi być piasek i ciepłe morze koniecznie.
Co do Twoich planów -wow!!! Szacunek. Ile w ciągu dnia km przemierzacie ? Śpicie w hotelu ? Pod namiotem?
Marzy mi się osobiście wóz camping... I podróżowanie, grillowanie, lasy, plaże ahh 
Lusia - Garda jest piękna, byliśmy dwa razy w Toscolano Moderno, mamy tam taki zaprzyjaźniony świetny hotel, ale na pewno dla dzieciaczków to mało atrakcyjne miejsce. Póki moi chłopcy byli mniejsi jeździliśmy na Gargano na camping, teren ogrodzony, prywatna plaża, ciepłe morze, animacje

. Od jakichś 7lat podróżujemy sami i zatrzymujemy się przeważnie w hotelach, namiotu nigdy nie lubiłam.
Ile km przejeżdżamy? Dwa lata temu zrobiliśmy 900 jednym ciągiem wracając z Austrii, oczywiście z postojami, ale jak zlazłam z motoru pod domem to poruszałam się jak zombiak

.
Staramy się rozplanować trasę tak, żeby po drodze gdzieś nocować, po przejechaniu 500-600km, bo więcej to już droga przez mękę. I nie mówię tu o sobie, ale o moim Panu Mężu, który musi utrzymać motor, bagaże i mnie.
Nie wiem ile km w ciągu dnia robimy - przełęcze to było 300km, a zajęło nam to 7godz.
Nad Balaton będzie 400, Łagów 400, Karpacz 300 - to na spokojnie.
Gdzie jeszcze byłaś we Włoszech? W Wenecji byłaś?
-----------------------------------------------------------------------------
E-smka - zdrowia życzę
----------------------------------------------------------------------------
Akinom - noszę jedne i drugie, już od dawna, ale bez tych do czytania to jestem prawie ślepa, na dodatek mam astygmatyzm i jest 9 a ja widzę 8

. Do tego dwa różne cylindry i nadwzroczność - majątek kosztują same szkła.