Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
A mok kotek chyba się kończy. Nie chce jesc, nawet ugotowanej nogi z kury. Dobrze, ze pije. Chociaż rano dal popis, bo szukal swiezej wody i wskoczył na wannę, potem do, potem znowu na wanne i do umywalki, ale z kranu już mu picie nie idzie. I teraz znowu schowal się do szafy i lezy. A wczoraj mial jakieś takie nieobecne oczy. Oj ciężko się będzie rozstać po 20 latach wspólnego życia.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(30-05-2024, 10:48)Akinom napisał(a): A mok kotek chyba się kończy. Nie chce jesc, nawet ugotowanej nogi z kury. Dobrze, ze pije. Chociaż rano dal popis, bo szukal swiezej wody i wskoczył na wannę, potem do, potem znowu na wanne i do umywalki, ale z kranu już mu picie nie idzie. I teraz znowu schowal się do szafy i lezy. A wczoraj mial jakieś takie nieobecne oczy. Oj ciężko się będzie rozstać po 20 latach wspólnego życia.

Niestety jedynym minusem naszych futrzaków jest to, że żyją zdecydowanie za krótko. To trochę niesprawiedliwe. Moja Zuza ma dopiero 2 latka. Przez ten czas zdążyliśmy się ze sobą zżyć. Jest niesamowita.
Mam nadzieję, że Twoja kicia ma tylko jakiś gorszy okres i jeszcze z Tobą pobędzie
Odpowiedz
On już swoje przezyl. Weterynarz się dziwil ostatnio, ze jest taki wiekowy. Serducho ma mocne. I nie mam serca go uśpić. Ale do weterynarza tez juz nie ma sensu. Niech po prostu godnie odejdzie.
Odpowiedz
Ma dobrze przy tobie. Życzę, aby chwila jego odejścia nastąpiła jak najpóźniej.
Odpowiedz
(30-05-2024, 10:48)Akinom napisał(a): A mok kotek chyba się kończy. Nie chce jesc, nawet ugotowanej nogi z kury. Dobrze, ze pije. Chociaż rano dal popis, bo szukal swiezej wody i wskoczył na wannę, potem do, potem znowu na wanne i do umywalki, ale z kranu już mu picie nie idzie. I teraz znowu schowal się do szafy i lezy. A wczoraj mial jakieś takie nieobecne oczy. Oj ciężko się będzie rozstać po 20 latach wspólnego życia.

Mam podobnie z moją kicią , jest ze mną już 10 lat . Praktycznie nic nie chce jeść, normalnie skóra i kości . Czasem dziabnie trochę galaretki z karmy i jogurt naturalny . Dobrze że jeszcze pije wodę . Kupiłam jej probiotyk, może choć trochę jej to pomoże i znowu zacznie jeść . Nie ma na nic ochoty, tylko by spała.  Normalnie płakać mi się chce jak widzę jaka ona bidulka się zrobiła  Płacz
Odpowiedz
To smutny czas dla każdego właściciela domowego futrzaka. Smutny i trudny.
Odpowiedz
(30-05-2024, 18:46)Łucja napisał(a):

Jak tak mial w zeszłym roku to weterynarz go na nogi postawil, ale przy okazji zastrzyku uszkodzony zostal jakis nerw i przez jakiś czas ciagnal tylnymi lapami. Teraz już jest tak słaby, ze nie chce go ciągać po weterynarzach. Bo bardziej się umeczy niz mu pomoga. To już jest wiek. Niestety starość komuś nie wyszla.

Mam podobnie z moją kicią , jest ze mną już 10 lat . Praktycznie nic nie chce jeść, normalnie skóra i kości . Czasem dziabnie trochę galaretki z karmy i jogurt naturalny . Dobrze że jeszcze pije wodę . Kupiłam jej probiotyk, może choć trochę jej to pomoże i znowu zacznie jeść . Nie ma na nic ochoty, tylko by spała.  Normalnie płakać mi się chce jak widzę jaka ona bidulka się zrobiła  Płacz

(30-05-2024, 19:51)darjim napisał(a): To smutny czas dla każdego właściciela domowego futrzaka. Smutny i trudny.

Oj smutny. Szkoda, że one tak krótko zyja.   Smutny
Odpowiedz
Szkoda tych waszych kotków.. my mamy psa tez już 15 rok. Czasem myślę że on nieśmiertelny. Ale to taki dziwoląg. Jak był młody zawsze poszedł w długą... Kotow nigdy nie lubiłam bo zawsze rzucały się na Nas z pazurami. W sumie same przychodziły żeby je głaskać . Nierozumiem ich a zazdroszczę tego beztroskiego życia. U mnie jeszcze ok tydzień nerwowki i będzie OK. Próbuje przegonić te swoje ciemne myśli w głowie ale wiecie że średnio mi to idzie ? Kiedys dawno miałam taki specyfik na uspokojenie (jak zachorowalam) był super ale kosztował krocie . Może znacie coś co pomaga na już Oczko.
Odpowiedz
Dostalo kocisko jakas kroplówkę na wzmocnienie i masc na apetyt i mu się trochę polepszyło. Zobaczymy na jak długo. Wizyta jak dla człowieka 280 zl.
Odpowiedz
(31-05-2024, 23:12)Akinom napisał(a): Dostalo kocisko jakas kroplówkę na wzmocnienie i masc na apetyt i mu się trochę polepszyło. Zobaczymy na jak długo. Wizyta jak dla człowieka 280 zl.

Trzymam kciuki, żeby to była tylko chwilowa niedyspozycja. Moja 10-letnia kotka ma nowotwór, już raz wycinany, ale niestety zaczął odrastać i to w kilku miejscach Smutny  Szczęście w nieszczęściu, że je i zachowuje się normalnie, ale sama świadomość, że jest chora jest przytłaczająca.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości