Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rzut po solumedrolu?
Cześć, to mój pierwszy post, więc trochę się przedstawię. Mam 33 lata i choruję na SM od lat 5, choć na moje oko to znacznie wcześniej, ale wtedy w końcu dostałem diagnozę. Jestem w programie lekowym i przez lata miałem spokój. Aż do listopada ub. roku.

Dostałem rzut, w moim odczuciu dość silny, bo miałem niedowład prawej ręki i nogi. Co jednak ciekawe, minął samoistnie po jakichś 3 dniach. Zostało jedynie drętwienie kciuka i lekka przeczulica w nadgarstku.

Doktor programowa kazała mi brać Neurovit i długo, bo długo, ale w końcu w maju objawy minęły niemal całkowicie. Natomiast na rezonansie kontrolnym wyszła aktywna zmiana w odcinku szyjnym, więc przyjęto mnie na oddział i podano 5g solumedrolu w czerwcu. 

Od razu po wypisie zaczęło się za to irytujące mrowienie dłoni lewej, jakby prąd szedł mi po wszystkich palcach, które trwa do dzisiaj. Zlecono mi badanie mikroelementów z krwi, bo zdaniem lekarki niemożliwe byłoby, abym dostał rzutu na sterydach. Badanie jednak wykazało, że wszystko mam w normie.

Przyznam, teraz trochę żałuję, że dałem się namówić na ten solu. Pytanie: czy ktoś z Was miał tak, że po sterydach doszły mu nowe objawy? Bardzo mnie to niepokoi. Może to nie wina SM-u? Ale wiadomo, jest diagnoza, to wszystko lekarze zrzucają na SM. Jestem w kropce...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Rzut po solumedrolu? - przez Fanzol - 27-07-2025, 19:02
RE: Rzut po solumedrolu? - przez Konga - 28-07-2025, 11:01
RE: Rzut po solumedrolu? - przez Fanzol - 28-07-2025, 11:24
RE: Rzut po solumedrolu? - przez Lusia98 - 01-08-2025, 09:25
RE: Rzut po solumedrolu? - przez Fanzol - 01-08-2025, 11:21
RE: Rzut po solumedrolu? - przez Krzysiu95 - 01-08-2025, 17:24
RE: Rzut po solumedrolu? - przez Zuzia.K98 - 23-09-2025, 14:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości