Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie suplementy stosujecie na co dzień?
Powiedzcie mi, ile jednostek witaminy D3 bierzecie dziennie? Bo kiedyś polecano mi żeby brać 10 tysięcy jednostek  Huh  Brałam 8 tysięcy, ale jak lekarz usłyszał to powiedział, żeby brać 4 tysiące, bo tyle ile biorę to za dużo. Poziom witaminy D w organizmie mam coś około 50-53 z tego co pamiętam (badanie robiłam w październiku).
,,Zgrywanie superbohatera nie służy zdrowiu i odpoczynkowi. Za to kiedy powiemy sobie - dobrze, stop, na ten moment muszę zrobić krok w tył i przyznać, że jest źle, nie da się z tym pogodzić, ale trzeba to zaakceptować - to przychodzi taki moment, że robi się łatwiej."
Odpowiedz
Ja biorę 4-6 tys
Odpowiedz
Ja biorę 4tys
Odpowiedz
(25-02-2019, 22:13)chestnut_01 napisał(a): Powiedzcie mi, ile jednostek witaminy D3 bierzecie dziennie? Bo kiedyś polecano mi żeby brać 10 tysięcy jednostek  Huh  Brałam 8 tysięcy, ale jak lekarz usłyszał to powiedział, żeby brać 4 tysiące, bo tyle ile biorę to za dużo. Poziom witaminy D w organizmie mam coś około 50-53 z tego co pamiętam (badanie robiłam w październiku).

Na moich wynikach laboratorium podaje ze od 50 to juz za wysoki wynik.
Ja mam 41. Biore 2 tys
Odpowiedz
Ja 4 lub 5, zależy od pory roku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Ja biorę przeważnie 4 tys. No chyba, że czuję, że coś mnie bierze to biorę 8 tys (nie, nie wiem czy to działa Duży uśmiech ). Ostatnio jak badałam poziom wit. D to miałam w dolnej normie.
Odpowiedz
Ja mam brać 2000 i mam wyniki w normie ale nie pamiętam w jakiej Oczko
Niestety kiepsko mi idzie rególarne branie i mino siedzenia w pracy piwnicy jest ok
Odpowiedz
Przyjmujecie codziennie przez cały rok określona dawkę? Czy robicie sobie jakieś przerwy w braniu?
Odpowiedz
(26-04-2019, 20:31)Moris napisał(a): Przyjmujecie codziennie przez cały rok określona dawkę? Czy robicie sobie jakieś przerwy w braniu?

Caly rok 2 tys dziennie. Raz w roku badam poziom d3 z krwi
Odpowiedz
(26-04-2019, 20:31)Moris napisał(a): Przyjmujecie codziennie przez cały rok określona dawkę? Czy robicie sobie jakieś przerwy w braniu?

Ja również od roku biorę 2tys jednostek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości