Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Punkcja lędźwiowa
Mi nie powiedzieli po co punkcja i co podejrzewają, więc się na nią nie zgodzilam, bo stwierdziłam że w sumie nieźle chodzę, a bałam się, ze z moim pechem to jeszcze coś nagrzebia w kręgosłupie.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Ja miałam punkcję na siedząco z podkulonymi nogami i jeszcze pielęgniarka trzymała mnie w swoich rozłożystych ramionach Duży uśmiech , żebym się nie ruszyła, ale nie poczułam nawet ukłucia. Ale nikt mi nie powiedział, że mam leżeć, no to poszłam sobie zrobić kawę i wieczorem się zaczęło - ból głowy i takie osłabienie, że leżałam 2 tygodnie modląc się, żeby Bóg mnie do siebie zabrał Smutny
Odpowiedz
Ja mialam punkcje dwa razy i od razu po niej poszlam do domu. Powiedziano mi, ze nie ma zadnego znaczenia czy po niej lezysz czy nie, bo jak bol glowy ma byc to i tak bedzie i u mnie rzeczywiscie to sie sprawdzilo ... za pierwszym razem bol glowy wystapil, a za drugim juz nie.
Odpowiedz
Yasmina, Tosia, masakra, co za nieodpowiedzialni lekarze, że nic wam nie wyjaśnili, nic tylko lać... ja nawet instrukcje pisemną dostałem jak podpisywałem zgodę na punkcje.
Odpowiedz
Cześć, czy robił ktoś z Was prywatnie punkcje? Jest w Polsce kilka miejsc, gdzie można to zrobić. W ciagu jednego dnia. Ale każdy mówi co innego. lekarze są zdziwieni, ze jest taka możliwość. W szpitalach mowia o 4 dniach. Na forum widzę, że też podajcecie różne informacje, ile kto był. A za graniaca to podobno standard, że taka punkcja robiona jest w ciągu dnia, pacjent po kilku godzinach opuszcza ośrodek. Podpowiedzcie proszę, jeśli ktoś wie. Zastanawiam się gdzie zrobic badanie
Odpowiedz
Ja miałam tylko raz i na NFZ. Do tego to było podczas diagnostyki w szpitalu, więc po punkcji siedziałam tam jeszcze tydzień, ale niekoniecznie przez punkcję.
Jak dla mnie to możliwe jest po punkcji pójście do domu. Powinni jakieś przeciwbólowe dać na wszelki wypadek (zespół popunkcyjny albo będzie albo nie). Tylko pewnie najlepiej jakby ktoś przywiózł i zabrał, bo jednak można się nienajlepiej po tym czuć. Pierwszy dzień po punkcji i tak najlepiej leżeć, pić wodę i wstawać tylko do toalety. Tylko, że to takie moje gdybanie, ale może znajdzie się ktoś kto miał taki zabieg prywatnie.
Odpowiedz
Zawsze można wyjść na własne żądanie i tyle
Odpowiedz
Różnice w czasach oczekiwania na punkcję mogą wynikać z różnych protokołów stosowanych w poszczególnych placówkach. Niektóre ośrodki mogą mieć możliwość wykonania punkcji w trybie ambulatoryjnym, co oznacza, że pacjent może wrócić do domu tego samego dnia, podczas gdy inne mogą wymagać hospitalizacji.
Odpowiedz
Eric proszę usunąć linki do reklamy nie związanej z tematyką forum.
Odpowiedz
moja koleżanka miała i bardzo ją bolało, nie wspominając że potem miała różne powikłania. jednak miejsce w sensie placówka która robi też ma znaczenie bo wiąże się to z umiejętnościami
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości