Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
No okej, ale miałeś cała terapie, powiedz mu, ze chcesz mieć jasna sytuacje. Branie tabletek w tej dziedzinie to tylko jeden aspekt.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
(19-12-2018, 01:16)zyga napisał(a): Ja jestem od dzis na sterydach Metypred i tak do 1go stycznia.
Nogi wporzadku, tylko zdretwiały kręgosłup ale w pelni sprawny. 
Lekarz sie chyba uparł na interferony, mowi ze mozna zmienić na Rebif
I mowi ze jak sa lekkie mrowienia i rzuty to nie trzeba odrazu leku zmieniać... 
Na temat Mavencladu mi nic nie powiedział, chociaż go pytałem i sugerowałem ze chce Mavenclad.
Biorę jeszcze Betaferon, w Marcu Rezonans
Jak beda dalej jakieś rzuty to ide do innego Neurologa, zobaczymy...

Idź zobacz co Ci zaproponuje, skoro są dostępne nowe terapie to dlaczego masz mieć najstarszą

(19-12-2018, 14:15)Blanka napisał(a): Od prawie 5 godzin czekam w szpitalu na kontrolne badanie przy leczeniu tecfidera. Juz mam wyniki badan krwi i moczu od 2 godzin. Ale Lekarz zajety i czekam i juz złość mnie ogarnia! a zada mi ze 2 pytania pewnie i pusci do domu max 15minut.brr zaraz sie wsciekne. Oatrzac na wyniki watroba chyba trochevwysiada bo mam ggtp 64. Płacz

Ja ostatnio siedziałam w szpitalu 7 godzin, inne sprawy niż sm, szaleństwo

Odpowiedz
(19-12-2018, 01:16)zyga napisał(a): Ja jestem od dzis na sterydach Metypred i tak do 1go stycznia.
Na temat Mavencladu mi nic nie powiedział, chociaż go pytałem i sugerowałem ze chce Mavenclad.

Jak są rzuty to nie zmieniać leku. Właśnie doczytałem. A co robić? Modlić się? Tańczyć nago wkoło ogniska? Celem terapii w 2018/19 roku jest rozpoczęcie od jak najsilniejszego ( w porozumieniu z pacjentem oczywiście, nikogo do niczego nie zmuszamy) środka terapeutycznego, żeby osiągnąć NEDA na długie lata.

Znajdźcie proaktywnego neuro, który nie działa wg. Taktyki - jeden rzut na półtora roku to OK. ma być zero rzutów, brak postępu choroby. Tam się ma nic nie dziać zarówno radiologiczne jak i pacjent nie powinien odczuwać nowych symptomów przez długi, długi czas. Taktyka - 1 rzut na rok to była w czasach interferonów. Znajdźcie neuro, który nie boi się korzystać z dobrodziejstw medycyny/badań klinicznych. Jeżeli nie ten, to inny.

Odpowiedz
(19-12-2018, 17:20)WorkBorg napisał(a):

Jak są rzuty to nie zmieniać leku. Właśnie doczytałem. A co robić? Modlić się? Tańczyć nago wkoło ogniska? Celem terapii w 2018/19 roku jest rozpoczęcie od jak najsilniejszego ( w porozumieniu z pacjentem oczywiście, nikogo do niczego nie zmuszamy) środka terapeutycznego, żeby osiągnąć NEDA na długie lata.

Znajdźcie proaktywnego neuro, który nie działa wg. Taktyki - jeden rzut na półtora roku to OK. ma być zero rzutów, brak postępu choroby. Tam się ma nic nie dziać zarówno radiologiczne jak i pacjent nie powinien odczuwać nowych symptomów przez długi, długi czas. Taktyka - 1 rzut na rok to była w czasach interferonów. Znajdźcie neuro, który nie boi się korzystać z dobrodziejstw medycyny/badań klinicznych.  Jeżeli nie ten, to inny.

Dobrze prawisz... Tak zrobię jak pisalem, Styczen/Luty jak uda sie jakis termin zrobic u jakiegos Neuro
Juz sobie upatrzylem takie dwie przychodnie
I będziemy działać. 
Pielęgniarka tez mowi ze Betaferon najlepszy, tabletki bleee... ze juz był zgon od tabletek
Wiadomo... musza nabic kabze firmie Bayer
Odpowiedz
Betaferon najlepszy?

Mhm.

Odpowiedz
Wiem ze nie, tylko oni mydlą oczy zeby tylko sprzedać...
Odpowiedz
Dzisiaj znów okropny ból nóg więc dół bo źle się chodzi...jutro jadę na badanie WB
Odpowiedz
Pielęgniarka z tytułem profesora
Odpowiedz
(20-12-2018, 10:18)zyga napisał(a): Wiem ze nie, tylko oni mydlą oczy zeby tylko sprzedać...

Generalnie, nie wiem. Natomiast polecałbym, żeby zajął się tobą neuro specjalizujący się w SM. Mamy dwa typy neuro

1) 'starej daty', którzy leczą interferonami/copaxonem i czekają na rzuty + są zadowoleni, jak jest mniej niz jeden rzut rocznie (średnio).
2) obecnie, techniki są inne - mowi się o zaatakowaniu choroby jak najmnocniej jak najwcześniej. Osobiście, przychylam się do tej drugiej opcji.

Ale - żeby było jasne - każdy rozważa ze swoim neuro swoją sytuacje osobiście.
Odpowiedz
Jak Wam upływa czas przedświąteczny? U mnie masakra, w pracy szaleństwo, jak wracam to nadaję się tylko do odpoczywania, w domu bałagan, ale się nie przejmujęUśmiech jeszcze ludzie jakby zwariowaliUśmiech

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości