19-12-2018, 15:14
No okej, ale miałeś cała terapie, powiedz mu, ze chcesz mieć jasna sytuacje. Branie tabletek w tej dziedzinie to tylko jeden aspekt.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Mój dzisiejszy nastroj
|
|
19-12-2018, 15:14
No okej, ale miałeś cała terapie, powiedz mu, ze chcesz mieć jasna sytuacje. Branie tabletek w tej dziedzinie to tylko jeden aspekt.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk (19-12-2018, 01:16)zyga napisał(a): Ja jestem od dzis na sterydach Metypred i tak do 1go stycznia. Idź zobacz co Ci zaproponuje, skoro są dostępne nowe terapie to dlaczego masz mieć najstarszą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk (19-12-2018, 14:15)Blanka napisał(a): Od prawie 5 godzin czekam w szpitalu na kontrolne badanie przy leczeniu tecfidera. Juz mam wyniki badan krwi i moczu od 2 godzin. Ale Lekarz zajety i czekam i juz złość mnie ogarnia! a zada mi ze 2 pytania pewnie i pusci do domu max 15minut.brr zaraz sie wsciekne. Oatrzac na wyniki watroba chyba trochevwysiada bo mam ggtp 64. Ja ostatnio siedziałam w szpitalu 7 godzin, inne sprawy niż sm, szaleństwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk (19-12-2018, 01:16)zyga napisał(a): Ja jestem od dzis na sterydach Metypred i tak do 1go stycznia. Jak są rzuty to nie zmieniać leku. Właśnie doczytałem. A co robić? Modlić się? Tańczyć nago wkoło ogniska? Celem terapii w 2018/19 roku jest rozpoczęcie od jak najsilniejszego ( w porozumieniu z pacjentem oczywiście, nikogo do niczego nie zmuszamy) środka terapeutycznego, żeby osiągnąć NEDA na długie lata. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Znajdźcie proaktywnego neuro, który nie działa wg. Taktyki - jeden rzut na półtora roku to OK. ma być zero rzutów, brak postępu choroby. Tam się ma nic nie dziać zarówno radiologiczne jak i pacjent nie powinien odczuwać nowych symptomów przez długi, długi czas. Taktyka - 1 rzut na rok to była w czasach interferonów. Znajdźcie neuro, który nie boi się korzystać z dobrodziejstw medycyny/badań klinicznych. Jeżeli nie ten, to inny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
19-12-2018, 18:06
(19-12-2018, 17:20)WorkBorg napisał(a):(19-12-2018, 01:16)zyga napisał(a): Ja jestem od dzis na sterydach Metypred i tak do 1go stycznia. Dobrze prawisz... Tak zrobię jak pisalem, Styczen/Luty jak uda sie jakis termin zrobic u jakiegos Neuro Juz sobie upatrzylem takie dwie przychodnie I będziemy działać. Pielęgniarka tez mowi ze Betaferon najlepszy, tabletki bleee... ze juz był zgon od tabletek Wiadomo... musza nabic kabze firmie Bayer
20-12-2018, 02:19
Betaferon najlepszy?
Mhm. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
20-12-2018, 10:18
Wiem ze nie, tylko oni mydlą oczy zeby tylko sprzedać...
20-12-2018, 16:24
Dzisiaj znów okropny ból nóg więc dół bo źle się chodzi...jutro jadę na badanie WB
20-12-2018, 16:39
Pielęgniarka z tytułem profesora
20-12-2018, 19:40
(20-12-2018, 10:18)zyga napisał(a): Wiem ze nie, tylko oni mydlą oczy zeby tylko sprzedać... Generalnie, nie wiem. Natomiast polecałbym, żeby zajął się tobą neuro specjalizujący się w SM. Mamy dwa typy neuro 1) 'starej daty', którzy leczą interferonami/copaxonem i czekają na rzuty + są zadowoleni, jak jest mniej niz jeden rzut rocznie (średnio). 2) obecnie, techniki są inne - mowi się o zaatakowaniu choroby jak najmnocniej jak najwcześniej. Osobiście, przychylam się do tej drugiej opcji. Ale - żeby było jasne - każdy rozważa ze swoim neuro swoją sytuacje osobiście.
21-12-2018, 20:41
Jak Wam upływa czas przedświąteczny? U mnie masakra, w pracy szaleństwo, jak wracam to nadaję się tylko do odpoczywania, w domu bałagan, ale się nie przejmuję
jeszcze ludzie jakby zwariowali![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|