Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
E-Semka, współczuję. Też tak miałam i dlatego biorę pigolki. Bo nie dość że leciało jak ze świni to jeszcze ból niesamowity. Najgorszy okres w życiu trwał ponad trzy miesiące i nawet czyszczenie macicy nie pomogło. Dopiero antykoncepcyjne pomogły.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
E-smka i masz okres normalnie ? Ja przy antykoncepcji to miałam taki skąpy 2 dniowy... Bóle żadne. Ja mam torbiele choć po pierwszym porodzie cudownie poznikały.. po drugim już nie tak kolorowo ale jeśli chodzi o pigułki to nogami i rękoma się bronie przed tym ;/ Uśmiech Znajome mają jakąś cud wkladke po której dni krwawe nie występują wcale... Dziwne te wynalazki medycyny mam wrażenie że one zamiast pomagać to częściej działają w drugą stronę.
Jakie plany na weekend u Was ?
U nas pogoda się zepsuła Smutny choć no warzywa na ogródku teraz się cieszą Uśmiech jest i jakiś plus tego deszczu
Odpowiedz
Podobno nie powinno boleć. Podobno. Mnie boli. Jedyny plus to skąpy i krótki okres. Bo ból i potop szwecki do kupyto było w pewnym momencie okropne. Teraz boli, ale zdecydowanie mniej i najważniejsze, nie leci tak jak kiedyś. I to jest dla mnie też ważne, bo z montowaniem większych podpasek mam mały problem.

Lusia, są takie wkładki. U mnie w pracy dziewczyna miała i bardzo sobie chwaliła. To chyba co 5 lat się wymię nia i jednorazowo było dość drogie, ale sumarycznie tańsze niż pigulki. Ja chciałam, ale mi gin odradził. Nie rodziłam i powiedział, że nie byłoby to dla mnie komfortowe.
Odpowiedz
Kurcze ja znowu sama z dwójką diabełków Uśmiech piski i wrzaski od rana. Mam delikatnie mówiąc dość Uśmiech ledwo się dziś toczę jeszcze zakupy z nimi Uśmiech a jak wiadomo między nimi wieczna walka. Chyba muszę zainwestować znowu w olejek CBD 3 lata temu miałam bodajże 20%... Macie coś godnego polecenia ? Uśmiech
Odpowiedz
(06-05-2022, 09:31)Lusia98 napisał(a): E-smka i masz okres normalnie ? Ja przy antykoncepcji to miałam taki skąpy 2 dniowy... Bóle żadne. Ja mam torbiele choć po pierwszym porodzie cudownie poznikały.. po drugim już nie tak kolorowo ale jeśli chodzi o pigułki to nogami i rękoma się bronie przed tym ;/ Uśmiech Znajome mają jakąś cud wkladke po której dni krwawe nie występują wcale... Dziwne te wynalazki medycyny mam wrażenie że one zamiast pomagać to częściej działają w drugą stronę.
Jakie plany na weekend u Was ?
U nas pogoda się zepsuła Smutny choć no warzywa na ogródku teraz się cieszą Uśmiech jest i jakiś plus tego deszczu
Lusia, ta wkładka to Mirena, ale to kapitalna sprawa, miałam przez 15 lat, bo potem już weszłam w ten najszczęśliwszy czas dla kobiety Duży uśmiech /jak to określił jeden z lekarzy/. Oznajmiłam to moim domownikom i na wszelki wypadek uprzedziłam, że jakbym zaczęła wariować to żeby nie zwracali uwagi.
U mnie pierwsza torbiel pojawiła się, jak miałam 20lat i taka już jest uroda mojego organizmu, raz w jednym jajniku, raz w drugim, potem w obu, ale pełna kontrola, badania CA 125. W tej chwili jeden jajnik umarł, to i tak w drugim jest torbiel. Moja gino zaproponowała, żeby go usunąć, ale po co? Niech sobie spokojnie umrze Oczko Duży uśmiech 
----------------------------------------------------------------------
E-smka, bardzo Ci współczuję, ja miałam takie okresy, że mdlałam z bólu, po porodzie się trochę uspokoiło.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiecie, że moja mama pięknie odnalazła się w tym domu seniora. Pięknie współpracuje, chodzi na wszystkie zajęcia, jest uśmiechnięta, uczesana, czyściutka - bardzo dobrze zrobiło mi spotkanie z nią.
W przeciwieństwie do taty - znowu odebrałam telefon i znowu spełniłam wszystkie jego zachcianki. Już mi nawet opiekunka powiedziała, żebym nie dała się szantażować.
--------------------------------------------------------------
Zaczęliśmy też z Panem Mężem sezon motocyklowy - taki mały wypad, ale jutro ma być ładnie i pewnie pojedziemy. Właśnie kwitnie rzepak - ależ on pachnie Uśmiech .
-------------------------------
Piszę tak późno ale jakoś nie mam spania. Koło mnie siedzi czarna Cola/wilczyca/, Whisky/druga wilczyca/ śpi, Tolek i Tośka/dwa koty/poszły na nocną balangę...
Spokojnej nocy i słonecznej niedzieli Serce
Odpowiedz
Yasmina mialam też pytać jak się masz ale myślę potem że to chyba za szybko Uśmiech.. dobrze że wróciłaś Uśmiech. Super, że mama dobrze się tam czuje! A tata.. no .. myślę że pielęgniarka dobrze mówi. Nauczyć się trzeba mówić NIE. Albo łatwiej - nie odbieraj telefonu Oczko !
Ja dziś chciałam pospać ale jednak dzieci maja zawsze inne plany do moich Oczko.. ja tych wkładek i antykoncepcji jednak nie chce .. podziękuję. Mimo że okres mam teraz co 40 dni :] pamiętam jaka byłam przez te pigułki humorzasta... Ojeju. Więc no Uśmiech..
Odpowiedz
Ja wczoraj byłam na rocznym rezonansie. Po kontraście wściekle mi się chciało spać, ale nie potrafiłam zasnąć. I w nocy się tłukłam. Jakoś tak niefajnie mi było.
Odpowiedz
Od kilku dni pojawiają mi się rano takie jakieś dziwne zawroty głowy. I mam dylemat co to może być?? Czy to może być coś wspólnego z tym zapaleniem zęba plus interferon??? Czy złapałam jakiegoś wiruska od dzieci (pracuję w żłobku).
Tysiąc możliwości. Ciążę wykluczyłam bo akurat zawroty zbiegły się z okresem Uśmiech I tylko mam nadzieję, że to nie odzywa się SMerfetka Uśmiech
Jutro czeka mnie weselicho Kuzyna, więc będzie ciekawie Uśmiech)
Pozdrawiam wszystkich ciepło, życzę wspaniałej majówki i dużo zdrówka oraz miłości Uśmiech

Witam cieplutko. 
Staram się pijać więcej. Kilka dni temu zawroty zniknęły, ale pojawiła się popołudniowa niemoc. Po pracy jestem tak umęczona, że ledwo idę. Wczorajszego popołudnia i wieczora pojawiły się zawroty. Ale przeszły. 
Boję się, że może to być nasza SMerfetka. 
W środę będę się widzieć z doktorem od programu i muszę mu o tych incydentach powiedzieć. A czy odezwała się SMerfetka dowiem się dopiero po sierpniowym rocznym rezonansie. 
Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrówka i miłości .
Odpowiedz
Cześć!
Chyba w końcu się zacznę udzielać, a nie tylko podglądać. Dziś wzięłam przedostatnią tabletkę Mavenclad w tym roku. Następna seria za 11 miesięcy. Dziwne uczucie tak „mało” zjeść (12 tabletek) w porównaniu z innymi terapiami. Nie mam jeszcze skutków ubocznych, mam nadzieje, że ich nie będzie.

Zaraz po diagnozie firma, w której 5 lat pracowałam upadła, wykupili ją, mam prace. Ale będę się przekwalifikowywać, bo jest fizyczna i na dworzu. Na szczęście przed wyjazdem za granice zrobiłam licencjat, wiec jest punkt zaczepienia. Jeszcze może w tym półroczu zrobię jeszcze jeden egzamin i będę miała zawód, kurs i doświadczenie 5 lat już za mną. Zamiar zmiany był już długo, ale chyba czas się spiąć ☺️
Odpowiedz
(08-05-2022, 08:03)Lusia98 napisał(a): Yasmina mialam też pytać jak się masz ale myślę potem że to chyba za szybko Uśmiech.. dobrze że wróciłaś Uśmiech. Super, że mama dobrze się tam czuje! A tata.. no .. myślę że pielęgniarka dobrze mówi. Nauczyć się trzeba mówić NIE. Albo łatwiej - nie odbieraj telefonu Oczko !
Ja dziś chciałam pospać ale jednak dzieci maja zawsze inne plany do moich Oczko.. ja tych wkładek i antykoncepcji jednak nie chce .. podziękuję. Mimo że okres mam teraz co 40 dni :] pamiętam jaka byłam przez te pigułki humorzasta... Ojeju. Więc no Uśmiech..
Lusia, jestem cały czas...podczytuję Duży uśmiech  i nie odbieram telefonu, mąż to robi. Ale i tak zbliża się nieuchronnie poważna rozmowa na temat - co dalej. Dziś złożyłam papiery mamy do innego dps bliżej mnie z tą różnicą że tu opłata pobierana jest z mamy emerytury. Sprawdziłam ten dom, rozmawiałam z osobami, które miały tam swoich rodziców i wygląda bardzo dobrze. Pytanie...co na przeprowadzkę powie tato...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nasz wypad motocyklowy udał się - Góry Opawskie i piękna pogoda Uśmiech 
---------------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj miałam wizytę u neuro, czekam na termin rezo.
---------------------------------------------------------------------
E-smka...i co dermatolog wymyśliła?
--------------------------------------------
Monija - nie "chyba" tylko "na pewno" - wiesz, jak tu jest wesoło? Choć i smuteczki się zdarzają...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A u mnie zaczyna się tzw. "cisza na wsi" - żaba psychopatka już się drze i tylko ona...do tego nawiedzona kukułka, która jak nakręcona kuka cały czas. Ale i tak nic nie zastąpi rykowiska jeleni Duży uśmiech
------------------------------------------------------------------
I na koniec mój ulubiony Julian

[Obrazek: julian6.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości