(06-05-2022, 09:31)Lusia98 napisał(a): E-smka i masz okres normalnie ? Ja przy antykoncepcji to miałam taki skąpy 2 dniowy... Bóle żadne. Ja mam torbiele choć po pierwszym porodzie cudownie poznikały.. po drugim już nie tak kolorowo ale jeśli chodzi o pigułki to nogami i rękoma się bronie przed tym ;/
Znajome mają jakąś cud wkladke po której dni krwawe nie występują wcale... Dziwne te wynalazki medycyny mam wrażenie że one zamiast pomagać to częściej działają w drugą stronę.
Jakie plany na weekend u Was ?
U nas pogoda się zepsuła
choć no warzywa na ogródku teraz się cieszą
jest i jakiś plus tego deszczu
Lusia, ta wkładka to Mirena, ale to kapitalna sprawa, miałam przez 15 lat, bo potem już weszłam w ten najszczęśliwszy czas dla kobiety

/jak to określił jeden z lekarzy/. Oznajmiłam to moim domownikom i na wszelki wypadek uprzedziłam, że jakbym zaczęła wariować to żeby nie zwracali uwagi.
U mnie pierwsza torbiel pojawiła się, jak miałam 20lat i taka już jest uroda mojego organizmu, raz w jednym jajniku, raz w drugim, potem w obu, ale pełna kontrola, badania CA 125. W tej chwili jeden jajnik umarł, to i tak w drugim jest torbiel. Moja gino zaproponowała, żeby go usunąć, ale po co? Niech sobie spokojnie umrze
----------------------------------------------------------------------
E-smka, bardzo Ci współczuję, ja miałam takie okresy, że mdlałam z bólu, po porodzie się trochę uspokoiło.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiecie, że moja mama pięknie odnalazła się w tym domu seniora. Pięknie współpracuje, chodzi na wszystkie zajęcia, jest uśmiechnięta, uczesana, czyściutka - bardzo dobrze zrobiło mi spotkanie z nią.
W przeciwieństwie do taty - znowu odebrałam telefon i znowu spełniłam wszystkie jego zachcianki. Już mi nawet opiekunka powiedziała, żebym nie dała się szantażować.
--------------------------------------------------------------
Zaczęliśmy też z Panem Mężem sezon motocyklowy - taki mały wypad, ale jutro ma być ładnie i pewnie pojedziemy. Właśnie kwitnie rzepak - ależ on pachnie

.
-------------------------------
Piszę tak późno ale jakoś nie mam spania. Koło mnie siedzi czarna Cola/wilczyca/, Whisky/druga wilczyca/ śpi, Tolek i Tośka/dwa koty/poszły na nocną balangę...
Spokojnej nocy i słonecznej niedzieli