Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
A u mnie taka sytuacja... Uśmiech
[Obrazek: 20230226-084936.jpg]
Odpowiedz
Akinom ojej jakie to smutne Smutny

u mnie też powrót zimy ze śniegiem! a w tygodniu było już nawet 15 stopni
Odpowiedz
U nas też śnieg. Niestety. Może być sobie mróz, ale bez sniegu, a z tego, co mówią, zima nie powiedziala jeszcze ostatniego słowa.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Miałam dziś rezo głowy i przy okazji odebrałam wyniki z szyi i odcinka piersiowego. Szyja taka, jak 9 lat temu i super. W piersiowym lekka progresja, ale nic się nie świeci. Ale przy okazji znaleźli torbiel na wątrobie Zdezorientowany , 11.5mm - pójdę na usg, żeby to sprawdzić. I tak mi od razu przyszło do głowy, ze biorę Thyrosan lek na nadczynność tarczycy i muszę okresowo sprawdzać kondycję wątroby. Czeka mnie kolejna wizyta u endo. Ale jutro i tak zrobię sama badania na tarczycę i wątrobę.
Acha i jeszcze w opisie jest coś takiego "Cechy tłuszczowo-degeneracyjne przebudowy szpiku kostnego". Ło matko z córką, co to jest? Odpaliłam Google i..."Zwyrodnienie tłuszczowe szpiku kostnego to proces zastępowania szpiku czerwonego przez tkankę tłuszczową. Ten mechanizm najczęściej opisywany jest w przypadku zmian zwyrodnieniowych trzonów kręgosłupa. Proces ten postępuje wraz ze starzeniem się organizmu i jej to proces fizjologiczny." Co za ulga... Uśmiech
No i po tych wszystkich dziwnych rewelacjach niedzielnych nareszcie jutro czeka mnie normalny dzień w pracy Duży uśmiech
Odpowiedz
Yasmina czyli tamten lekarz nie myślał źle dla Ciebie ! Myślę że miał dobre zamiary... Oby w głowie też było bez większych rewelacji Uśmiech
Tosia.. makabra Smutny. Co za ludzie. Też w ostatnim czasie napotkałam kilka takich osobowości... Zawsze omijam ich szerokim łukiem. W każdym razie daj znać jak po wizycie z psychologiem online.
Akinom. Takie właśnie jest to życie. Totalnie niesprawiedliwe i nieprzewidywalne dlatego trzeba cieszyć się dniem dzisiejszym i przede wszystkim z małych rzeczy. A czy 55 lat i dwójką dorosłych dzieci to najlepszy moment ?
Tu bym się kłóciła zapewne.
Ja wróciłam z ferii. Było pięknie, zimowo. Dla każdego coś miłego. Codziennie szalałam na siłowni i endorfiny totalnie wystrzeliły Uśmiech. Po takim treningu mogłabym góry przenosić. Dzieci uśmiechnięte, miłe wspomnienia pozostaną... Czułam się tak dobrze i zupełnie zapomniałam że coś mi dolega Uśmiech
Odpowiedz
Znowu zorze się pojawily nad Polską. Niczego dobrego to nie wrozy... Pamiętam, jak babcia mi opowiadała, ze przed wybuchem II wojny zorze zaczely się pojawiac. U nas to chyba nie do końca normalne.
Odpowiedz
Ludzie sił dajcie.Moj najstarszy syn wczoraj trafił do szpitala. Zatorowosc płucna. Dziś przewieźli go do szpitala specjalistycznego i miał zabieg.Dopiero teraz jestem w stanie pisać.Syn 26 lat.Zdrowy styl życia.

Dr napisała zapotrzebowanie dla mnie na kesimpte.Zobaczymy co szpital na to.
Odpowiedz
Kciuk w górę 
To tylko się cieszyc, ze w pore rozpoznali. Covid a pewnie miał. Mojej kuzynki nie uratowali. Ja mam isc na jakieś d-dimery. To jakieś badanie dotyczące zbyt gestej krwi. Podobno po covidzie to czesta przypadlosc.
Odpowiedz
(28-02-2023, 17:03)Akinom napisał(a): To tylko się cieszyc, ze w pore rozpoznali. Covid a pewnie miał. Mojej kuzynki nie uratowali. Ja mam isc na jakieś d-dimery. To jakieś badanie dotyczące zbyt gestej krwi. Podobno po covidzie to czesta przypadlosc.

D dimery rosną w zawale i zakrzepicy właśnie.Covid dawno przechodził.Co prawda ja niewydolnosc żyły głównej w nodze we wrześniu miałam.Robią mu badania od czego to.Na początku genetyczne.
Odpowiedz
Orchidea dużo siły i opanowania życzę!
Ważne, że syn jest pod opieką specjalistów. Z Twojego opisu wszystko wygląda stabilnie więc tylko być wdzięcznym za to.
Trzymaj się ❤️

Lusia ależ super! zazdroszczę takiego wyjazdu i cudownych wspomnień teraz ... naładowałaś się pozytywnie Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości