Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
Piszecie o takich smutnych życiowo sprawach... Smutny Orchideo trzymaj się i bądź dobrej myśli. Serce 

Ale ja też nie mam nic miłego do napisania, bo dziś dowiedziałam się, że tato mojego męża ma wznowę nowotworu na drugim płucu. Z poprzedniego wyszedł wyleczony w świetnej kondycji, ale to było 20 lat temu. Teraz ma 80, ale i tak ma silny organizm i miejmy nadzieję, ze będzie dobrze. Załatwiłam mu już konsultację pulmonologiczną, bo potrzebuje zrobić bronchoskopię, no i potem na onkologię u nas, gdzie pracowałam...
Odpowiedz
(28-02-2023, 21:10)yasmina napisał(a): Piszecie o takich smutnych życiowo sprawach... Smutny Orchideo trzymaj się i bądź dobrej myśli. Serce 

Ale ja też nie mam nic miłego do napisania, bo dziś dowiedziałam się, że tato mojego męża ma wznowę nowotworu na drugim płucu. Z poprzedniego wyszedł wyleczony w świetnej kondycji, ale to było 20 lat temu. Teraz ma 80, ale i tak ma silny organizm i miejmy nadzieję, ze będzie dobrze. Załatwiłam mu już konsultację pulmonologiczną, bo potrzebuje zrobić bronchoskopię, no i potem na onkologię u nas, gdzie pracowałam...
Trzymam kciuki. 
Mój syn lepiej.Jeszcze kontrola płuc.
Odpowiedz
(01-03-2023, 14:12)e-smka napisał(a):
(25-02-2023, 16:30)Akinom napisał(a): Dzisiaj się dowiedziałam, ze w czwartek zmarła moja kuzynka. Miala jakieś duszności i trafiłam do szpitala. Okazało się, ze miala jakis zakrzep plucny i nie udało się jej uratować. Kurde, dwóch dorosłych synów, maz. 55 lat i najlepszy moment na życie. I dupa. W niby najlepszym szpitalu we Wrocławiu nie dali rady.

Mój teść też w wieku 55 lat, nagle zator płucny i koniec na miejscu...

(26-02-2023, 09:58)yasmina napisał(a): A u mnie taka sytuacja... Uśmiech
[Obrazek: 20230226-084936.jpg]

(26-02-2023, 10:46)Tosiia napisał(a): u mnie też powrót zimy ze śniegiem! a w tygodniu było już nawet 15 stopni

(26-02-2023, 12:49)Akinom napisał(a): U nas też śnieg. Niestety. Może być sobie mróz, ale bez sniegu, a z tego, co mówią, zima nie powiedziala jeszcze ostatniego słowa.

Ja nie wiem, gdzie wy mieszkacie, bo u mnie śniegu w tym roku nie było jeszcze! Duży uśmiech
I wcale już nie chcę powrotu żadnej zimy... WIOSNO -czekam na Ciebie  Serce

(28-02-2023, 16:40)Orchidea ponownie napisał(a): Ludzie sił dajcie.Moj najstarszy syn wczoraj trafił do szpitala. Zatorowosc płucna. Dziś przewieźli go do szpitala specjalistycznego i miał zabieg.Dopiero teraz jestem w stanie pisać.Syn 26 lat.Zdrowy styl życia.

O boże....  Przytulanie Smutny

Też byłam chora ostatnie dni - zatoki... doszłam do siebie, dziś pierwszy dzień w pracy i zaczął mnie męczyć suchy kaszel, a do tego jeżdzi mi w jelitach i mam gazy... jaaaaa ttteeeejjjj.... Nieśmiały Podejrzany
Wow jaka zima.
Syn lepiej.
Zdrowia życzę Wszystkim
Odpowiedz
Dobrze że już wszystko ok z twoim synem Orchidea, nie ma nic gorszego jak się coś dzieciom dzieje niezależnie od wieku. Pozdrawiam i życzę mu zdrowia niech się dowiedzą skąd to cholerstwo, żeby już się nie powtórzyło. Młody, silny chłop da radę.

(02-03-2023, 08:49)e-smka napisał(a): To dobrze Orchi, że z synem lepiej... Miłego dzionka wszystkim życzę Uśmiech

Tobie również.
Odpowiedz
A ja miałam przed chwilą drugie podejście do neurologa w Luxmedzie - chciałam uzyskać skierowanie na rezonans szyi i znowu mnie spuszczono na bambus Podejrzany
Odpowiedz
To już chamówa. W końcu za to placisz.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(02-03-2023, 10:11)marcepanka napisał(a): A ja miałam przed chwilą drugie podejście do neurologa w Luxmedzie - chciałam uzyskać skierowanie na rezonans szyi i znowu mnie spuszczono na bambus Podejrzany

U mnie jest tak, że idę prywatnie i nie muszę mieć skierowania. Fakt, że przy szyi miałam, ale na mri głowy zapomniałam i nie było problemu. Robię badania w Voxelu. Marcepanka, dlaczego nie zrobiłaś awantury? Trzeba było spytać dlaczego nie chce wypisać?
Odpowiedz
(02-03-2023, 11:19)yasmina napisał(a):
(02-03-2023, 10:11)marcepanka napisał(a): A ja miałam przed chwilą drugie podejście do neurologa w Luxmedzie - chciałam uzyskać skierowanie na rezonans szyi i znowu mnie spuszczono na bambus Podejrzany

U mnie jest tak, że idę prywatnie i nie muszę mieć skierowania. Fakt, że przy szyi miałam, ale na mri głowy zapomniałam i nie było problemu. Robię badania w Voxelu. Marcepanka, dlaczego nie zrobiłaś awantury? Trzeba było spytać dlaczego nie chce wypisać?

Mówcie co chcecie ale polska służba zdrowia jest jeszcze w ciemnej .... wszyscy płacą ZUS i nie mają wyboru chyba że płacą prywatnie, sama też chodziłam prywatnie do dentysty itp. ja mam rezonans co pół roku i bez proszenia, ale ceną oczywiście był wyjazd do DE. Mamy w Polsce mieszkanie i działkę, więc jesteśmy kiedy tylko możemy, ale jak córka była chora po świętach to wizyta 10 min 170 zł. Mamy ubezpieczenia ale w przychodni były takie kolejki że mówili że bez szans.
Odpowiedz
a ja mam jakiś kryzys sm-owy ... nie chcę tej choroby Smutny buuu Smutny

Benita ja też w DE się leczę ale obecnie mam kryzys więc może w Polsce chociaż zdenerwowanie na NFZ by na drugi plan zrzuciło moje obecne użalanie się nad sobą

Duży uśmiech
Odpowiedz
(02-03-2023, 16:20):heart:Tosiia napisał(a): a ja mam jakiś kryzys sm-owy ... nie chcę tej choroby Smutny  buuu Smutny

Benita ja też w DE się leczę ale obecnie mam kryzys więc może w Polsce chociaż zdenerwowanie na NFZ by na drugi plan zrzuciło moje obecne użalanie się nad sobą

Duży uśmiech

Tosia ja kryzysy też mam jak i każdy pewnie  Oczkoszukaj pozytywów we wszystkim co się dzieje, wiem że nieraz niełatwo i człowieka szlak trafia że ludzie piją palą itp i nic nikomu nie jest ale to tylko się tak wydaje. Życie nie jest sprawiedliwe ale nie można się poddawać i mi to też czasem ciężko pisać, ale trzeba dawać radę. Ja największe kryzysy to mam z powodu zmęczenia. Jak już jesteśmy przy tym temacie to jak sobie radzicie? Ja jestem czasem tak zmęczona bez powodu że tylko się położyć spać....ale dziecko moje młodsze potrzebuje uwagi więc wstaję, ale.....nieraz przechodzi jak się po prostu zaprę i robię coś dalej, ale może macie jakieś złote rady? A ty Tosiu się nie martw i nie myśl o tym za dużo  Serce
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości