Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój dzisiejszy nastroj
(07-04-2023, 19:56)Orchidea ponownie napisał(a):
(07-04-2023, 17:48)Akinom napisał(a): No to miałam dzisiaj niespodziankę. Ide w szpitalu do apteki po leki, a tu leków nie ma, tylki do lekarza trzeba iść. No szok. Badania jako takiego nie było, ale wywiad i ja zaczęłam gnebic lekarkę odnośnie zmiany leku.

Czemu nikt Cię nie powiadomił?
Na jaki byś chciała?Pisz co lekarz na to.

Poki co nie ma mowy o zmianie leku. Nie ma i nie będzie, bo na Mayzent się ponoć nie łapię. Nie mam nowych zmian i nic gwałtownie mi się nie pogorszylo, tylko pogarsza się powoli ale sukcesywnie. Na nic innego niż Tecfidera się nie załapię.

Yasmina zdjęcia przecudne. Zazdroszczę pięknych przeżyć. A sny ciekawe i trochę szalone. Mi się lata temu snilo, ze poszłam na spacer z Panem Jezusem. To było tak realne, ze jak się obudzilam, to nie wiedziałam, gdzie jestem i co się stało i to jest jedyny sen, który do dzisiaj pamiętam.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Yasminko mamy działkę z domkiem niedaleko Karpacza także jak jestem to bywam, chyba 3 lata temu nawet Chylińska była fajny koncert.... zastanawiam się czy twoje sny nie mają głębszego znaczenia...a mój pierwszy pies bokserka też nazywała się Saba  Duży uśmiech potem była Tina 11 lat, mieszaniec kaukaza z owczarkiem, potem alaskan Malamut - Ufne, niestety zginęła w wypadku po 5 latach...wtedy miałam dwa rasowe labradory a teraz nie mam nic ..... Smutny

Tosia ja zgodnie z twoją radą jak mnie ogarnia zmęczenie i ponury nastrój pakuję Nel w przyczepkę i niezależnie od pogody kawa i w drogę. Dziecko wyspane, ja mam często w tych pięknych okolicznościach przyrody nawet gacie mokre, ale wracam w dobrym humorze  Serce
Nie martw się zaraz będzie wiosna i aż się będzie chciało, ja teraz w poniedziałek jadę na działkę na tydzień i będę siać w ogródku wszystko jak leci Duży uśmiech

Akinom niezwykłe to jest z tymi lekarzami a chociaż lek ci po badaniu wydali?Co chcesz teraz brać?
A sen miałaś widocznie zapamiętać, to na pewno nie jest bez znaczenia....

Yasminko widoki cudne, ja kocham góry. Przed ciążą zrobiłam z moim mężem Karwendel w Alpach, pięć szczytów, jak w końcu siądę do kompa to wyślę jakąś fotkę bo z telefonu mi nie wyszło  Oczko Karkonosze przelatane, Tatry w dużej mierze też ale teraz to na razie pauza mam nadzieję, że nie wieczna.
Odpowiedz
(07-04-2023, 21:25)Akinom napisał(a):
Yasmina zdjęcia przecudne. Zazdroszczę pięknych przeżyć. A sny ciekawe i trochę szalone. Mi się lata temu snilo, ze poszłam na spacer z Panem Jezusem. To było tak realne, ze jak się obudzilam, to nie wiedziałam, gdzie jestem i co się stało i to jest jedyny sen, który do dzisiaj pamiętam.
Właśnie to jest ciekawe, że budząc się wiesz, że przyśniło Ci się coś niezwykłego, a jednocześnie trudno to ogarnąć. Mnie przyśniła się piękna kobieta w niebieskiej sukni i szalu spływającym na ramiona, pogładziłam ją po twarzy i mówię "znam cię". a ona "ja ciebie też znam". Daleka jestem od przypuszczeń i interpretacji tego "spotkania".
----------------------------------------------------------------------------
Benitko -  ło matko, też byłam na tym koncercie, może minęłyśmy się nie wiedząc, że my to my Duży uśmiech
Możesz nie odpowiadać...ale gdzie koło Karpacza? Pytam, bo wiele lat spędzałam wakacje w Cieplicach.
Karkonosze też mam przelatane i w lecie i w zimie. Najbardziej lubię Samotnię.
Odpowiedz
Piękne widoki.
Odpowiedz
Benita, lek wydali, spoko. Widac tecfidery maja dużo, jak szczepionki na covid hahaha. Ja chciałam w końcu Mayzent. Chckalam, bo to na moją postac sm niby dedykowane. Niestety wytyczne maja, jakie maja i poki co to mogę o tym zapomniec. Oczywiście jak on dziala dalej się nie dowiedzialam. Oni generalnie chyba nie mają za wiele do czynienia z takimi jak ja. Za długo choruję, 25 lat i w sumie chyba najlepiej by było jakbym nic nie brala.
Odpowiedz
(08-04-2023, 05:28)Akinom napisał(a): Benita, lek wydali, spoko. Widac tecfidery maja dużo, jak szczepionki na covid hahaha. Ja chciałam w końcu Mayzent. Chckalam, bo to na moją postac sm niby dedykowane. Niestety wytyczne maja, jakie maja i poki co to mogę o tym zapomniec. Oczywiście jak on dziala dalej się nie dowiedzialam. Oni generalnie chyba nie mają za wiele do czynienia z takimi jak ja. Za długo choruję, 25 lat i w sumie chyba najlepiej by było jakbym nic nie brala.
Nie ma za długo. Walcz.Zorientuj się gdzie jest i pogadaj z lekarzem.Najwyzej się przeniesiesz.
Odpowiedz
Yasminko pewno że można wiedzieć ale ja w kierunku kamiennej góry, wioska po drodze przy szlakach. Jak się bedziecie kiedyś w te rejony wybierać to zapraszam, dam ci dokładny adres. Jednoślady też na działce bez kłopotu zaparkujesz. Cisza i spokój, widoki na łyska i łysunie no i najbardziej lubię trasę śnieżne kotły a potem na dół szlakiem przez te jeziorka pod kotłami, samotnia też się napatoczyla kilka razy Duży uśmiech  ale smerczynski staw w Chochołowskiej chyba jest to mnie urzekł i tam jeszcze bym raz dojść chciała...

Akinom a jak mogę spytac to jaką masz teraz postać? Ja ostatnio myślałam że moja się zmieniła ale lekarz powiedział że nie, także zostaję przy tej opcji  proponował mi jeszcze Zeposie albo Aubagio, ale też ja trochę wolę tabletki niż kłocie no i często skutki uboczne mnie odstraszają, ale na razie jest jak jest więc zobaczymy.

(07-04-2023, 16:13)Orchidea ponownie napisał(a): Ja za to mam energię. Wiecie tak się zastanawiam ile energii zabierają nam leki.Bez nich czuję moc.Tylko chodzenie zostaje takie samo.Kurcze sama nie wiem co o tym myśleć.

Ja mam tak samo, w ciąży czułam się po prostu zdrowo mimo ekstra kilogramów, ale potem dwie nowe zmiany i chodzenie czasem kuleje, ale bez leczenia to się szybciej pogarsza, więc na spadki energii trzeba znaleźć sposób i jest ok

(07-04-2023, 22:44)yasmina napisał(a):
(07-04-2023, 21:25)Akinom napisał(a):
Właśnie to jest ciekawe, że budząc się wiesz, że przyśniło Ci się coś niezwykłego, a jednocześnie trudno to ogarnąć. Mnie przyśniła się piękna kobieta w niebieskiej sukni i szalu spływającym na ramiona, pogładziłam ją po twarzy i mówię "znam cię". a ona "ja ciebie też znam". Daleka jestem od przypuszczeń i interpretacji tego "spotkania".
----------------------------------------------------------------------------
Benitko -  ło matko, też byłam na tym koncercie, może minęłyśmy się nie wiedząc, że my to my Duży uśmiech
Możesz nie odpowiadać...ale gdzie koło Karpacza? Pytam, bo wiele lat spędzałam wakacje w Cieplicach.
Karkonosze też mam przelatane i w lecie i w zimie. Najbardziej lubię Samotnię.

No i nie było takich tłumów więc pewnie się gdzieś widziałyśmy a jeszcze nie dawno mówiłam do męża że mam dobrą pamięć do twarzy i dałabym rękę że się gdzieś spotkaliśmy albo widzieliśmy   Duży uśmiech świat jest mały, jaram wtedy mężowi bransoletke skórzana kupowałam no i nogę mi opatrywali, bo w namiocie tym dużym na piwie byliśmy i się o jakiś drut zachaczylam, jak to ja bez atrakcji by się nie obyło  Duży uśmiech
Odpowiedz
Yasmina piękne widoki i super motor. Zawsze powtarzam, że jak motor to właśnie taki jak Wy macie.

Orchidea inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. Blondynka w długich włosach, takich trochę roztrzepanych.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
(08-04-2023, 12:13)Orchidea ponownie napisał(a):
(08-04-2023, 05:28)Akinom napisał(a): Benita, lek wydali, spoko. Widac tecfidery maja dużo, jak szczepionki na covid hahaha. Ja chciałam w końcu Mayzent. Chckalam, bo to na moją postac sm niby dedykowane. Niestety wytyczne maja, jakie maja i poki co to mogę o tym zapomniec. Oczywiście jak on dziala dalej się nie dowiedzialam. Oni generalnie chyba nie mają za wiele do czynienia z takimi jak ja. Za długo choruję, 25 lat i w sumie chyba najlepiej by było jakbym nic nie brala.
Nie ma za długo. Walcz.Zorientuj się gdzie jest i pogadaj z lekarzem.Najwyzej się przeniesiesz.

Najpierw to ja muszę się dowiedzieć, jak to działa i czy za bardzo nie szkodzi. Oczywiście nikt mi nie potrafi/nie chce powiedzieć. Ja już w ciemno nie chce niczego brac.

Milo kolezanke zobaczyć  Uśmiech
Odpowiedz
(08-04-2023, 17:17)Bubka napisał(a): Yasmina piękne widoki i super motor. Zawsze powtarzam, że jak motor to właśnie taki jak Wy macie.

Orchidea inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. Blondynka w długich włosach, takich trochę roztrzepanych.

Haaa blond to 20 lat temu miałam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości